Πρεμιέρες, σειρές και φεστιβάλ έρχονται στο Cinobo τον Οκτώβριο

08:33 2/10/2023 - Πηγή: NewsIt

Χοακίν Φίνιξ, Σκάρλετ Γιόχανσον, Κόλιν Φερθ, Μαρκ Ράφαλο σε ρόλους ζωής, ένα καινοτόμο ευρωπαϊκό φεστιβάλ σε αποκλειστικότητα, και οι πρώτες σειρές του Cinobo.

Ο Οκτώβριος φέρνει στο Cinobo μια μεγάλη αλλαγή, αφού στο μηνιαίο πρόγραμμα της πλατφόρμας μπαίνουν και οι σειρές. Η αρχή γίνεται με έξι τίτλους από όλο τον κόσμο και όλα τα είδη. Σειρές που ανακαλύψαμε μετά από δεκάδες ώρες θέασης και δεν έχουν ξαναπροβληθεί στην Ελλάδα, όπως το ισπανικό M.A.T., η πολυβραβευμένη σειρά

του Ροντρίγκο Σορογκόγιεν, το σπαρταριστό UFOs, όπου ο Μελβίλ Πουπό και η Δάφνη Πατακιά ψάχνουν εξωγήινους στη γαλλική επαρχία των 70s και το Βερνόν Σουμπουτέξ, από τον ομώνυμο ήρωα της καλτ τριλογίας βιβλίων με πρωταγωνιστή τον Ρομέν Ντουρίς.

Τίτλοι-ορόσημα, όπως μια από τις καλύτερες σειρές των τελευταίων χρόνων, το βρετανικό It’s a Sin του Ράσελ Ντέιβις που αφηγείται την κρίση του AIDS τη δεκαετία του ‘80. Η αληθινή ιστορία του διαβόητου βενεζουελάνου τρομοκράτη Κάρλος, το Τσακάλι, από τον Ολιβιέ Ασαγιάς. Και τέλος, το θρυλικό Berlin Alexanderplatz του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ σε αποκατεστημενη μορφή, που προβάλλεται μετά από πάρα πολλά χρόνια στην Ελλάδα.

Το πρωτοποριακό online φεστιβάλ ευρωπαϊκών ταινιών My Meta Stories κάνει για πρώτη φορά την εμφάνισή του και φιλοξενείται με ελληνικούς υπότιτλους αποκλειστικά στο Cinobo. Συνολικά είκοσι ολοκαίνουριες ταινίες Ευρωπαίων δημιουργών, θα φιλοξενηθούν στην πλατφόρμα από τις 6 έως τις 29 Οκτωβρίου.

Μαζί με αυτά έρχονται μερικές από τις σπουδαιότερες ερμηνείες μεγάλων σταρ όπως ο Χοακίν Φίνιξ στο Η Ζωή Συνεχίζεται του Μάικ Μιλς, η Σκάρλετ Γιόχανσον στο Match Point του Γούντι Άλεν, ο Κόλιν Φερθ και ο Στάνλεϊ Τούτσι στο Σουπερνόβα του Χάρι Μακουίν, ή ο Μαρκ Ράφαλο στο Οικογενειακές Ανισορροπίες της Μάγια Φορμπς. Ακόμη, το ψηφιακά αποκατεστημένο Σελιλόιντ Κλόζετ, ένα από τα σπουδαιότερα ντοκιμαντέρ για το κλασικό Χόλιγουντ, ενώ ο μήνας κλείνει με την πρεμιέρα μιας από τις δέκα καλύτερες ταινίες του ’21 σύμφωνα με τα ακριβοθώρητα Cahiers du Cinema, το Πρόσω Ολοταχώς του Γκιγιόμ Μπρακ.

Σειρές και ταινίες που δεν πρέπει να χάσετε

UFOs / Βερνόν Σουμπουτέξ (Vernon Subutex) / Κάρλος, το Τσακάλι (Carlos) / It’s a Sin / Μ.Α.Τ. (Riot Police) / Berlin Alexanderplatz
Το Cinobo παρουσιάζει τις πρώτες του σειρές. Κάθε Δευτέρα, ανεβαίνουν στην πλατφόρμα από all time classics μέχρι μερικές από τις καλύτερες τηλεοπτικές στιγμές των τελευταίων ετών, από κωμωδίες και biopics μέχρι κοινωνικά και θρίλερ, από τη Γαλλία και τη Γερμανία, μέχρι την Ισπανία και τις ΗΠΑ. Οι σειρές του Cinobo θα τα έχουν όλα, και η αρχή γίνεται με έξι απόλυτα must-see.
Από τις 2 Οκτωβρίου στο Cinobo.

Match Point / Γούντι Άλεν
Το αριστούργημα της ύστερης περιόδου του Άλεν, βγαλμένο από τις σελίδες του Ντοστογιέφσκι, συναρπαστική σπουδή πάνω στο έγκλημα, στην τιμωρία και στην αμοραλιστική αδιαφορία του σύμπαντος.
Στις 3 Οκτωβρίου στο Cinobo.

Το Τρίο της Μπελβίλ (The Triplets of Belleville) / Σιλβέν Σομέ
Έμπνευση από Ζακ Τατί και Τεντέν, σε ένα από τα κλασικότερα animation του 21ου αιώνα, μια πανέμορφη περιπέτεια με γλώσσα την παντομίμα και την τζαζ. Συμμετοχή στις Κάννες και βραβείο Σεζάρ.
Στις 10 Οκτωβρίου στο Cinobo.

Η Ζωή Συνεχίζεται (C’mon C’mon) / Μάικ Μιλς
Οικογενειακό γλυκόπικρο δράμα και road movie που χαρτογραφεί τα όρια της αποδοχής και της οικογενειακής αγάπης. Υπέροχη φωτογραφία και ακόμα μία υποδειγματική ερμηνεία από τον Χοακίν Φίνιξ. Trailer
Στις 13 Οκτωβρίου στο Cinobo.

Σελιλόιντ Κλόζετ (The Celluloid Closet) / Ρομπ Έπστιν, Τζέφρι Φρίντμαν
Κομβικής και θεμελιώδους σημασίας για την queer κοινότητα, ένα instant classic ντοκιμαντέρ, αποκαλυπτικό για την ορατότητα και την εκπροσώπηση της διαφορετικότητας στην κυρίαρχη κουλτούρα.
Στις 17 Οκτωβρίου στο Cinobo.

Σουπερνόβα (Supernova) / Χάρι Μακουίν
Ο Κόλιν Φερθ και ο Στάνλεϊ Τούτσι δίνουν ρεσιτάλ ερμηνείας στο αφοπλιστικά συγκινητικό δράμα χαρακτήρων για όλους τους γαλαξίες που κρύβουμε μέσα μας και περιμένουν να εκραγούν.
Στις 20 Οκτωβρίου στο Cinobo.

Οικογενειακές Ανισορροπίες (Infinitely Polar Bear) / Μάγια Φορμπς
Ο Μαρκ Ράφαλο αποδεικνύει ξανά το ταλέντο του, στο μεστό, ειλικρινές και συναισθηματικά απλόχερο οικογενειακό δράμα για την ψυχική νόσο και την «κανονικότητα» της οικογενειακής ζωής.
Στις 24 Οκτωβρίου στο Cinobo.

Η Ενοχή του Κένεντι (Chappaquiddick) / Τζον Κάραν
Η «κατάρα» της οικογένειας Κένεντι και το τίμημα του νεποτισμού στην ιδιωτική και τη δημόσια ζωή ερευνώνται σε ένα συναρπαστικό πολιτικό θρίλερ, από τον σκηνοθέτη της ταινίας Βαμμένο Πέπλο.
Στις 27 Οκτωβρίου στο Cinobo.

To άρθρο Πρεμιέρες, σειρές και φεστιβάλ έρχονται στο Cinobo τον Οκτώβριο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα