Πρεμιέρα για τον Σκαρμούτσο με “Γειτονιές στο πιάτο”

13:42 18/11/2020 - Πηγή: NewsIt

Μετά την… όχι και πετυχημένη προηγούμενη εκπομπή του «Food n’ Friends» που ξεκίνησε από τον ΣΚΑΪ και κατέληξε στον ANT1, όπου προσπάθησε ανεπιτυχώς να… ψήσει το χιούμορ με τη μαγειρική, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος ευελπιστεί αυτή τη φορά μέσα από τη συχνότητα του ΑΝΤ1 να κερδίσει τους τηλεθεατές με τις γαστρονομικές νοστιμιές που «κρύβονται» σε διάφορα μέρη της πρωτεύουσας.

Όπως αναφέρει και το δελτίο Τύπου από το σταθμό του Αμαρουσίου “αυτήν τη φορά παίρνει τους δρόμους

με διάθεση να μας κάνει να ξαναγνωρίσουμε… γαστρονομικά τις γειτονιές που ζούμε. Οι θεατές-συνοδοιπόροι του σε αυτόν το γαστρονομικό περίπατο, θα περιηγηθούν μαζί του σε ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η κάθε γειτονιά, από βραβευμένα εστιατόρια μέχρι καλτ καντίνες. Θα μιλήσει με εκείνους που κρατάνε ζωντανές τις παραδόσεις και με όσους δημιουργούν νέες.

Σε κάθε επεισόδιο της εκπομπής, ο chef Δημήτρης Σκαρμούτσος επισκέπτεται μια γειτονιά της Αθήνας. Εκεί, κάνει στάσεις σε  στέκια με ιστορική αξία για την εξέλιξη της γαστρονομίας στην πόλη, αλλά και στη χώρα, μέρη με σαφή ή ιδιαίτερη γαστρονομική ταυτότητα, που αποτελούν ορόσημα για την κάθε γειτονιά: παλιοί φούρνοι, εστιατόρια με Χρυσούς Σκούφους, μαγειρεία που προσφέρουν την ίδια γεύση από γενιά σε γενιά κ.ά. Συναντάει τους chef, τους μάγειρες, τους ιδιοκτήτες και μέσα από μια χαλαρή συζήτηση,  μαθαίνει την ιστορία της επιχείρησης αλλά και τη δική τους προσωπική πορεία σε σχέση με το φαγητό και τη μαγειρική. Η προσέγγιση είναι σαφώς ανθρωποκεντρική, χωρίς ωστόσο να λείπει η συζήτηση γύρω από το μενού και την κουζίνα που «υπηρετεί» το κάθε μαγαζί ή chef.

Ο Δημήτρης θα ξεδιπλώνει σε κάθε επεισόδιο μια καινούρια ιστορία. Στο επίκεντρο θα είναι πάντα οι γειτονιές, οι άνθρωποι  και οι γεύσεις που θα συναντάει. Μέσα από τις «στάσεις» του, θα πάρει ιδέες και θα εμπνευστεί για να φτιάξει τα δικά του πιάτα. Κάθε φορά θα φτιάχνει δύο δικές του συνταγές, έχοντας πάρει στοιχεία από τους ανθρώπους που συνάντησε, τις ιστορίες και τις συνταγές τους, προσθέτοντας παράλληλα τη δική του «πινελιά» και υπογραφή.”

Η πρεμιέρα της εκπομπής «Γειτονιές στο Πιάτο» έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 28 Νοεμβρίου, στις 3 το μεσημέρι και κάθε σαββατοκύριακο την ίδια ώρα ο Δημήτρης  Σκαρμούτσος θα προσπαθεί να συγκεντρώσει στη συχνότητα του ΑΝΤ1 τους τηλεθεατές… που αν δεν ικανοποιηθούν και πάλι από την εκπομπή του τότε θα πάνε δικαιολογημένα στα… γειτονικά κανάλια…!

To άρθρο Πρεμιέρα για τον Σκαρμούτσο με “Γειτονιές στο πιάτο” δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα