Πού πήρε τα υψηλότερα και πού τα χαμηλότερα ποσοστά της η ΝΔ στη μάχη της κάλπης

01:20 26/6/2023 - Πηγή: NewsIt

Το νήμα των εκλογών της 25ης Ιουνίου «έκοψε» πρώτη και με πολύ μεγάλη διαφορά η Νέα Δημοκρατία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κερδίζει μία νέα τετραετή θητεία στην πρωθυπουργία. Με τον χάρτη της Ελλάδας να βάφεται «γαλάζιος», ενδιαφέρον έχουν οι περιφέρειες όπου έλαβε

τα υψηλότερα αλλά και τα χαμηλότερα ποσοστά της.

Τα αποτελέσματα των δεύτερων εθνικών εκλογών ανέδειξαν αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, καθώς το κόμμα συγκεντρώνει 158 έδρες στη νέα Βουλή που θα σχηματιστεί. Η άνετη, όπως αποδείχτηκε, επικράτηση οδηγεί και σε πανηγυρική επανεκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην προεδρία της κυβέρνησης.

Από την ιστορική νίκη που κατέκτησε στις 25 Ιουνίου, η Νέα Δημοκρατία κατέγραψε τα υψηλότερα εκλογικά της ποσοστά σε Λακωνία, Βόρειο Τομέα Αθήνας, Α’ Πειραιά, Δωδεκάνησα, Ανατολική Αττική, Κυκλάδες και Χίο.

Ειδικότερα, στη Λακωνία η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 47,81%, στον Βόρειο Τομέα Αθήνας 47,33%, στην Α’ Πειραιά 47,30%, στα Δωδεκάνησα 47%, στην Ανατολική Αττική 46,67%, στις Κυκλάδες 46,54% και 46,53% στη Χίο.

Στον αντίποδα, σε Ξάνθη (30,32%), Αχαΐα (34,08%), Φλώρινα (34,41%), Ηράκλειο (35,16%) και Α’ Θεσσαλονίκης (35,30%), λαμβάνει τα χαμηλότερα ποσοστά της.

Για να δείτε ποιοι βουλευτές εκλέγονται, πατήστε στο πεδίο δίπλα στην ένδειξη «Εκλέγονται». Οι βουλευτές που εμφανίζονται με έντονα γράμματα είναι αυτοί που εκλέγονται με τα μέχρι στιγμής δεδομένα.

To άρθρο Πού πήρε τα υψηλότερα και πού τα χαμηλότερα ποσοστά της η ΝΔ στη μάχη της κάλπης δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα