Σε τι ελπίζει η Αχτσιόγλου για να ανατρέψει τις 9 μονάδες διαφορά από τον Κασσελάκη - «Φωνές» για απόσυρσή της

06:36 19/9/2023 - Πηγή: NewsIt

Την μάχη της ψήφου δίνουν τα επιτελεία των δυο υποψηφίων προέδρων του ΣΥΡΙΖΑ που πέρασαν στον δεύτερο γύρο αναδεικνύοντας νικητή τον Στέφανο Κασσελάκη.

Αρκετοί υποστηρίζουν ότι το αποτέλεσμα των 9 μονάδων διαφοράς του Στέφανου Κασσελάκη πολύ δύσκολα μπορεί να ανατραπεί, στο επιτελείο της Έφης Αχτσιόγλου ωστόσο ισχυρίζονται ότι όλα είναι ανοικτά.

Στελέχη της Κουμουνδούρου υποστηρίζουν ότι σημαντικό ρόλο στην εκλογή του νέου προέδρου την δεύτερη Κυριακή θα παίξουν τα 40.000 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ

τα οποία δεν πήγαν στις πρώτες εκλογές να ψηφίσουν και έχουν το δικαίωμα να πάνε στις δεύτερες.

Φυσικά ερωτηματικό παραμένει εάν και πόσα από αυτά τα μέλη θα προσέλθουν στις κάλπες καθώς ενδέχεται και να έχουν απομακρυνθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα.

Παράλληλα ο Στέφανος Κασσελάκης θα πρέπει να πείσει τους νέους ψηφοφόρους που έφτασαν στις κάλπες για να τον ψηφίσουν ότι θα πρέπει να κάνουν και πάλι το ίδιο την επόμενη Κυριακή.

Σε τι ποντάρει η Αχτσιόγλου

Η Έφη Αχτσιόγλου εμφανίζεται να προσδοκά ότι ένα μεγάλο κομμάτι των ψηφοφόρων που δεν πήγαν στις κάλπες τώρα θα συσπειρωθούν γύρω της και φυσικά ότι η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του Ευκλείδη Τσακαλώτου θα προσανατολιστεί προς την δική της υποψηφιότητα. Ακόμα όπως δείχνουν όλα έχει επιλέξει τις αναφορές στον Αλέξη Τσίπρα και μία πιο επιθετική στάση προς τον αντίπαλο της, τον Στέφανο Κασσελάκη.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι σύμφωνα με πληροφορίες αμέσως μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εισηγήθηκαν στην Έφη Αχτσιόγλου να αποσυρθεί από την κούρσα της διαδοχής αναγνωρίζοντας την ήττα της, καθώς η διαφορά ανάμεσα στην ίδια και τον Στέφανο Κασσελάκη ήταν μεγάλη.

Η ίδια αρνήθηκε πάντως και επέμεινε ότι θα δώσει την μάχη με όλες της, τις δυνάμεις προκειμένου να αντιστρέψει το αποτέλεσμα.

«Η αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας δεν μπορεί να πορεύεται στα θολά νερά των εύκολων λύσεων» είπε δείχνοντας τον τρόπο που θα κινηθεί τις επόμενες ημέρες μέχρι να στηθούν οι κάλπες.

Το γάντι σήκωσε ο Παύλος Πολάκης, κατηγορώντας την για αλαζονεία, γιατί, όπως έγραψε σε ανάρτηση του «μας είπε πως το 46-47% που ψήφισε Κασσελάκη σήμερα δεν ξέρει από πολιτική και είναι θολό!!! Η αλαζονεία θα πληρωθεί διπλά την άλλη Κυριακή».

Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε πάντως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Καραμέρος λέγοντας «είναι αναγκαίο να πάμε σε δεύτερο γύρο;» και ζήτησε να υπάρξει σχετική συνεννόηση ανάμεσα στον Στέφανο Κασσελάκη και την Έφη Αχτσιόγλου υπό το σχήμα ο πρώτος να είναι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και η δεύτερη επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή.

Μετρώντας τα “κουκιά” οι συνεργάτες της λένε ότι η Εφη Αχτσιόγλου θα πάρει την συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων του Ευκλείδη Τσακαλώτου, δηλαδή 13.156, ψήφους οι οποίοι θα προστεθούν στους 53.292 που πήρε η υποψήφια πρόεδρος.

Οι ψήφοι που πάνε προς Κασσελάκη

Ωστόσο υπάρχουν πληροφορίες που θέλουν κάποια στελέχη και ψηφοφόρους να μετακινούνται και από το «στρατόπεδο» Τσακαλώτου και προς την πλευρά Κασσελάκη.

Ιδιαίτερα τα στελέχη και οι βουλευτές της Κρήτης που στήριξαν στον πρώτο γύρο τον Ευκλείδη Τσακαλώτο λέγεται ότι κατευθύνονται προς το στρατόπεδο Κασσελάκη.

Ο Νίκος Παππάς από την πλευρά του εμφανίζεται να κατευθύνεται προς την πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη.

Δηλαδή ότι στις 66.156 ψήφους που πήρε ο εξ Αμερικής υποψήφιος θα προστεθούν και και οι 12.787 που αναλογούν στο ποσοστό του Νίκου Παππά.

Άλλωστε η δήλωση που έκανε την Κυριακή το βράδυ μετά την λήξη της ψηφοφορίας δείχνει ξεκάθαρα τις προθέσεις του.

«Πρέπει να προχωρήσουμε ταχύτατα στον μετασχηματισμό του κόμματός μας σε μια αριστερή προοδευτική δημοκρατική παράταξη» ανέφερε κάνοντας πολλούς να πιστεύουν ότι ήταν μία πρώτη δήλωση των προθέσεων του.  .

Σήμερα πάντως αναμένεται ο Νίκος Παππάς, σε πανελλαδική σύσκεψη στελεχών που τον υποστηρίζουν η οποία θα  πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη, να καθορίσει πιο συγκεκριμένα το πως φαντάζεται την επαννεκίνηση του κόμματος.

Ακόμα πάντως και αν υπάρξουν διαρροές από το στρατόπεδο του Νίκου Παππα, όλα δείχνουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών που βρέθηκαν διαχρονικά στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα, και τον ψήφισαν στις εσωκομματικές εκλογές, θα τον ακολουθήσουν και σε αυτή την απόφαση του.

Ο Στέφανος Τζουμάκας, ο οποίος πήρε ποσοστό 1,3%, αναμένεται να κατευθυνθεί προς την Έφη Αχτσιόγλου καθώς κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου είχε καταγγείλει φαινόμενα «εκφυλισμού» της πολιτικής στοχεύοντας προς τον Στέφανο Κασσελάκη.

Σε δήλωση του μάλιστα ανέφερε: «Η κύρια αντίθεση σήμερα στο Προοδευτικό χώρο είναι ανάμεσα αφενός στη πρωτοφανή, συνδυασμένη και καλά οργανωμένη παρέμβαση από εγχώριους και εξωχώριους επιχειρηματικούς και πολιτικούς κύκλους και πρόσωπα σε μια κοινωνία που αναζητά εναγωνίως εναλλακτική λύση στα αδιέξοδα και τη κρίση που βιώνει από το 2010 και αφετέρου στη πολιτικά αδύναμη, ηττημένη και σε υποχώρηση Προοδευτική Παράταξη, σε κρίση ηγεσίας και πολιτικής, ως έκφραση της συνεχούς καθοδικής πορείας των προοδευτικών δυνάμεων στην Ελλάδα και στην ΕΕ».

To άρθρο Σε τι ελπίζει η Αχτσιόγλου για να ανατρέψει τις 9 μονάδες διαφορά από τον Κασσελάκη - «Φωνές» για απόσυρσή της δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πού, Αχτσιόγλου, Κασσελάκη - Φωνές,pou, achtsioglou, kasselaki - fones