Πώς να σχεδιάσετε με σταθερά βήματα το αύριο από… σήμερα

12:43 1/12/2022 - Πηγή: NewsIt

Πόσες φορές δεν έχετε ακούσει τη γιαγιά ή τον παππού σας να σας δίνουν τη συμβουλή «μην αφήνεις για αύριο αυτό που μπορείς να κάνεις σήμερα».

Ειδικά αν αυτό το «αύριο» έχει να κάνει με τη ζωή σας: την επαγγελματική ή την προσωπική.

Πόσες φορές δεν έχετε αναρωτηθεί: «να δεχτώ τη νέα πρόταση συνεργασίας;», «τι να κάνω, να αγοράσω αυτοκίνητο τώρα ή να περιμένω;», «να νοικιάσω ή να ψάξω σπίτι να αγοράσω;». Πόσες απ’ αυτές τις φορές δεν θέλατε κάποιον να σας συμβουλεύσει και να σας δώσει μια κατεύθυνση.

Χρειάζεστε

κάποιον να σας κατευθύνει, είτε κάνετε τώρα το ξεκίνημα στην επαγγελματική σας ζωή, είτε «βγαίνετε» στη σύνταξη και είναι καιρός να κάνετε πράγματα που μέχρι τώρα δεν μπορούσατε, είτε βρίσκεστε στην ηλικία που θέλετε να μεγαλώσετε την οικογένειά σας ή θέλετε να αποφασίσετε αν το επόμενο βήμα πρέπει να είναι η αγορά ενός ακινήτου.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…

Είστε νέοι (και ωραίοι), τελειώσατε τις σπουδές σας και ετοιμάζεστε να βγείτε στην αγορά εργασίας. Δεν είναι απλά ένα κεφάλαιο που ανοίγεται μπροστά σας. Είναι ένα ολόκληρο βιβλίο, συναρπαστικό και γεμάτο προκλήσεις.

Πώς μπορείτε να προετοιμαστείτε καλύτερα; Σκέψεις πολλές περνούν από το μυαλό σας για το μέλλον, τώρα που η ανεξαρτητοποίηση δεν είναι μια επιθυμία, δεν είναι όνειρο, είναι μια πραγματικότητα και καλείστε να την αντιμετωπίσετε.

Ποιο θα είναι το πρώτο σπίτι μακριά από τη «φωλιά» του πατρικού;

Θα χρειαστεί να πάρετε κάποιο δάνειο;

Θα αγοράσετε αυτοκίνητο;

Πώς θα ξεκινήσετε την αποταμίευση;

Μήπως πριν απ’ όλα είναι η ώρα για το road trip στη Σκανδιναβία, το ταξίδι των ονείρων σας;

Κι αν το θέμα είναι τα πρώτα σας επαγγελματικά βήματα, πιθανώς ψάχνετε τόπους να αξιοποιήσετε τις δυνατότητές σας, να βρείτε τα ατού σας, να παρουσιάσετε τη δουλειά και τις ιδέες σας μέσω των social media, όπως π.χ. το Linkedin.

Βρίσκεστε σε μία κομβική όσο και δημιουργική φάση της ζωής σας και επιθυμείτε να την απολαύσετε στηριζόμενοι στις δικές σας δυνάμεις, καλύπτοντας μόνοι σας το κόστος ενός ταξιδιού μέχρι την αγορά ενός αυτοκινήτου. Όποιοι και αν είναι οι στόχοι σας, με όποια σειρά προτεραιότητας και αν τους έχετε στο μυαλό σας, υπάρχει κάποιος που θέλει και μπορεί να σας βοηθήσει να τους πετύχετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ένα καλό σημείο εκκίνησης είναι να επισκεφθείτε την ενότητα «Σχεδιάζω το αύριο», την νέα ενότητα περιεχομένου στο site της Εθνικής Τράπεζας www.nbg.gr, όπου μπορείτε να διαβάστε διάφορα άρθρα με πολλές πληροφορίες, tips και έξυπνες κινήσεις που θα σας βοηθήσουν να σχεδιάσετε πολλές πτυχές της επαγγελματικής και προσωπικής σας ζωής.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε όταν επισκεφθείτε το Σχεδιάζω το αύριο, είναι είτε να περιηγηθείτε ανάμεσα στα άρθρα και τις διαθέσιμες κατηγορίες είτε, για πιο προσωποποιημένα αποτελέσματα,  να επιλέξετε την ενότητα που αφορά στη φάση της ζωής σας τώρα!

Μέσα από το «Σχεδιάζω το αύριο», λοιπόν, μπορείτε να πάρετε τα… data που ψάχνετε για κάθε τομέα της ζωής σας. Την υγεία, την ασφάλεια, την οικογένεια, τις σπουδές, την καριέρα, τα χρήματα, το σπίτι, τα ταξίδια και τη διασκέδαση.

Το περιεχόμενο, δε, ανανεώνεται συνεχώς, με νέες και φρέσκιες ιδέες, ικανές να καλύψουν κάθε ανάγκη σας.

Μπορείτε να δείτε και… μόνοι σας, με ένα κλικ στο «Σχεδιάζω το αύριο»…

To άρθρο Πώς να σχεδιάσετε με σταθερά βήματα το αύριο από… σήμερα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα