Πολικές θερμοκρασίες και ομίχλη ακυρώνουν τουλάχιστον 80 πτήσεις στο Χίθροου - Στους -8,4 βαθμούς ο υδράργυρος

12:15 23/1/2023 - Πηγή: NewsIt

Πολικές θερμοκρασίες επικρατούν στην Βρετανία, με το θερμόμετρο να φτάνει ακόμη και τους -8,4 βαθμούς Κελσίου. Αυτό είχε μάλιστα ως αποτέλεσμα την ακύρωση δεκάδων πτήσεων στο αεροδρόμιο του Χίθροου. 

ΜΜΕ στην Βρετανία μεταδίδουν ότι η κατάσταση στο Λονδίνο, με τις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες και την ομίχλη, έχει προκαλέσει χάος στην μετακίνηση των πολιτών. Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι ότι στο αεροδρόμιο του Χίθροου, όπως αναφέρει η Daily Mail, έχουν ακυρωθεί περίπου 80 πτήσεις της British Airways

και δεκάδες άλλες από διαφορετικές αεροπορικές εταιρείες. 

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, ο υδράργυρος στο Χίθροου έπεσε στους -8,4 βαθμούς Κελσίου. Οι ειδικοί αναφέρουν ότι πρόκειται για την χαμηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί στην περιοχή τα τελευταία δέκα χρόνια.

Η ακύρωση των πτήσεων έχει προκαλέσει αναστάτωση σε δεκάδες χιλιάδες επιβάτες, ενώ αναμένονται και άλλες εντός της ημέρες. 

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο: 

@TheSnowDreamer
-6°c at Heathrow this morning! pic.twitter.com/KCEoLfDy0y

— ~ C (@x4cm_) January 23, 2023

350m in freezing fog at @HeathrowAirport right now. Glad I’m just a passenger tonight pic.twitter.com/B29cRaPeWw

Nick Cole (@Pilot_Nick) January 22, 2023

Σημειώνεται ότι το Met Office εξέδωσε κίτρινη προειδοποίηση για ομίχλη από τα μεσάνυχτα έως τις 11 το πρωί για τη νοτιοανατολική Αγγλία και μεγάλο μέρος του Λονδίνου. Η ειδοποίηση προειδοποιεί ότι «η παγωμένη ομίχλη θα οδηγήσει σε δύσκολες συνθήκες οδήγησης και θα μπορούσε να προκαλέσει καθυστερήσεις στο οδικό δίκτυο σε ορισμένες περιοχές» .

Heathrow just recorded its coldest night since December 2010 and coldest January night since -9.1C in 1987 pic.twitter.com/ncTAnw78sj

— Met Office (@metoffice) January 23, 2023

Βρετανικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι οι θερμοκρασίες θα πέσουν εκ νέου το βράδυ της Δευτέρας με ελάχιστη θερμοκρασία -6 βαθμούς Κελσίου στο Λονδίνο.

London fog #fog #london #londonweather ⁦@weatherchannel⁩ ⁦@bbcweather⁩ @londonwx pic.twitter.com/4A0mTqVT7K

— ukreal1 (@ukreal1) January 23, 2023

Με πληροφορίες από Daily Mail

To άρθρο Πολικές θερμοκρασίες και ομίχλη ακυρώνουν τουλάχιστον 80 πτήσεις στο Χίθροου - Στους -8,4 βαθμούς ο υδράργυρος δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα