Νέες «ρουκέτες» Χεζμπολάχ για γενικευμένο πόλεμο στη Μέση Ανατολή - «Υπαρκτός ο κίνδυνος»

08:46 9/11/2023 - Πηγή: NewsIt

Με νέες «ρουκέτες» κατά του Ισραήλ επανέρχεται ο αναπληρωτής αρχηγός της Χεζμπολάχ, Σεΐχης Ναΐμ Κασέμ, δηλώνοντας πως ο κίνδυνος μιας περιφερειακής σύγκρουσης είναι υπαρκτός. Παραδέχτηκε ότι το Ιράν «υποστηρίζει και χρηματοδοτεί» τη Χεζμπολάχ, αλλά ισχυρίστηκε ότι δεν έδωσε τις εντολές για επίθεση.

Μιλώντας στο BBC, ο αναπληρωτής αρχηγός της Χεζμπολάχ, Σεΐχης Ναΐμ Κασέμ προειδοποίησε για γενικευμένο πόλεμο στη Μέση Ανατολή, κάνοντας λόγο για δολοφονία

αμάχων στη Γάζα από το Ισραήλ.

«Πολύ σοβαρές και πολύ επικίνδυνες εξελίξεις θα μπορούσαν να συμβούν στην περιοχή και κανείς δεν θα μπορέσει να σταματήσει τις επιπτώσεις», δήλωσε ο ίδιος. 

«Ο κίνδυνος είναι πραγματικός», συνέχισε, «επειδή το Ισραήλ αυξάνει την επιθετικότητά του εναντίον αμάχων και σκοτώνει περισσότερες γυναίκες και παιδιά. Είναι δυνατόν αυτό να συνεχιστεί και να αυξηθεί, χωρίς να φέρει πραγματικό κίνδυνο στην περιοχή; Νομίζω ότι όχι».

«Κάθε πιθανότητα έχει ανταπόκριση», είπε. «Η Χεζμπολάχ έχει πολλές δυνατότητες», πρόσθεσε.

Ο Σεΐχης Κασέμ ισχυρίστηκε ότι το Ισραήλ «ξεκίνησε την επίθεση κατά της Γάζας με φρικτό τρόπο». Όταν το BBC επεσήμανε ότι ήταν η Χαμάς που επιτέθηκε στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, υπερασπίστηκε τις επιθέσεις ως αναπόφευκτη απάντηση στην ισραηλινή κατοχή παλαιστινιακών εδαφών. Επανέλαβε τον αβάσιμο ισχυρισμό ότι οι ισραηλινές δυνάμεις, όχι η Χαμάς, σκότωσαν πολλούς Ισραηλινούς αμάχους.

Απέκρουσε την ερώτηση. «Γιατί δεν κοιτάμε τι έχει κάνει το Ισραήλ μέσα στη Γάζα», είπε. «Σκοτώνουν αμάχους και γκρεμίζουν σπίτια». Ο ίδιος χαρακτήρισε τις επιθέσεις της Χαμάς «ένα σπουδαίο αποτέλεσμα για την παλαιστινιακή αντίσταση» και αρνήθηκε ότι απέτυχαν. Τι είπε για τους 10.000 κατοίκους που έχουν σκοτωθεί από τότε; «Οι σφαγές που διέπραξε το Ισραήλ κινητοποιούν τους Παλαιστίνιους όλο και περισσότερο για να προσκολληθούν στη γη τους», απάντησε.

 

To άρθρο Νέες «ρουκέτες» Χεζμπολάχ για γενικευμένο πόλεμο στη Μέση Ανατολή - «Υπαρκτός ο κίνδυνος» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πόλεμος, Ισραήλ, Χεζμπολάχ, Μέση Ανατολή,polemos, israil, chezbolach, mesi anatoli