Σάλος με την 85χρονη όμηρο που έδωσε το χέρι της στους τρομοκράτες της Χαμάς όταν την απελευθέρωσαν

17:24 24/10/2023 - Πηγή: NewsIt

Αρνητικά σχόλια έχει προκαλέσει η κίνηση της Ισραηλινής ομήρου να δώσει το χέρι της σε έναν από τους τρομοκράτες της Χαμάς κατά την απελευθέρωσή της.

Τα πλάνα κάνουν το γύρο του κόσμου και έχουν προκαλέσει μεγάλο σάλο. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που δεν διστάζουν να σχολιάσουν την πράξη της ηλικιωμένης Ισραηλινής, με τις αναρτήσεις στα social media να είναι πολλές και οι αντιδράσεις μεγάλες.

Η Ισραηλινή αρχικά είπε ότι χτυπήθηκε από τη Χαμάς κατά τη μεταφορά της στη Γάζα,

ενώ στη συνέχεια έκανε λόγο για καλή μεταχείριση από τους τρομοκράτες.

Να σημειωθεί ότι και οι δύο σύζυγοι των γυναικών που αφέθηκαν ελεύθερες από τη Χαμάς το βράδυ της Δευτέρας εξακολουθούν να είναι όμηροι μαζί με άλλους 220 ανθρώπους.

 

BREAKING NEWS | |
The Israeli hostages were released from Hamas, saying “Salam slalom” and shaking their hands.#Israel | #Hamas | #Gaza | #Salam pic.twitter.com/0P9vA4u7MJ

— Breaking News (@PlanetReportHQ) October 24, 2023

Η Λίφσιτς φέρεται να γύρισε και να είπε «shalom» που σημαίνει ειρήνη, καθώς έβγαιναν από τη Γάζα.

Israeli hostage, 85, shown shaking hands with Hamas captor after release
https://t.co/oHAYTrQOQj

— The Guardian (@guardian) October 24, 2023

«Πέρασα από κόλαση, δεν πιστεύαμε ούτε ξέραμε ότι θα φθάναμε σε αυτή την κατάσταση», δήλωσε στους δημοσιογράφους, καθισμένη σε αναπηρική καρέκλα έξω από το νοσοκομείο του Τελ Αβίβ όπου μεταφέρθηκε μετά την απελευθέρωσή της.

Με αδύναμη όψη, η Λίφσιτς είπε πως την έβαλαν πάνω σε μοτοσικλέτα και την μετέφεραν από το κιμπούτς της στη γειτονική Γάζα.

«Όταν ήμουν πάνω στη μοτοσικλέτα, το κεφάλι μου ήταν στην μία πλευρά και το υπόλοιπο κορμί μου στην άλλη πλευρά. Οι νεαροί με χτύπησαν στον δρόμο. Δεν μου έσπασαν τα πλευρά, αλλά πονούσα και δυσκολευόμουν να αναπνεύσω».

Από τότε που έφθασε στη Γάζα, είπε πως οι απαγωγείς της την οδήγησαν μέσα σε σήραγγες, τις οποίες συνέκρινε με ιστό της αράχνης, και τη μεταχειρίστηκαν καλά.

To άρθρο Σάλος με την 85χρονη όμηρο που έδωσε το χέρι της στους τρομοκράτες της Χαμάς όταν την απελευθέρωσαν δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πόλεμος, Ισραήλ, Αντιδράσεις, Χαμάς,polemos, israil, antidraseis, chamas