Πόλεμος στην Ουκρανία: Το Κίεβο ζητά δορυφορικές εικόνες από την Ιαπωνία – Καταγράφηκαν ρωσικά πολεμικά πλοία

12:56 17/3/2022 - Πηγή: NewsIt

Με τον πόλεμο στην Ουκρανία να μαίνεται για 22η ημέρα και χωρίς να διαφαίνονται σημάδια αποκλιμάκωσης, το Κίεβο επιχειρεί να ενισχύσει την άμυνα του έναντι της Ρωσίας. Σε αυτό μπορούν να συμβάλουν δορυφορικές εικόνες από την Ιαπωνία, τις οποίες – όπως αναφέρει δημοσίευμα της ιαπωνικής εφημερίδας Nikkei – και ζητά η Ουκρανία

Κυβερνητικές και ιδιωτικές εταιρείες στην Ιαπωνία λειτουργούν

δορυφόρους που έχουν την ικανότητα να καταγράφουν λεπτομερείς εικόνες μέρα και νύχτα και μέσα από σύννεφα και άλλα εμπόδια στην ατμόσφαιρα. Αυτό ενδεχομένως να μπορούσε να βοηθούσε την Ουκρανία στον σχεδιασμό της άμυνας της, καθώς θα μπορούσε να συμβάλει στην απώθηση των στρατιωτικών δυνάμεων της Ρωσίας. 

Την ίδια ώρα, πληροφορίες αναφέρουν ότι τέσσερα ρωσικά πολεμικά πλοία πέρασαν από τα στενά Τσουγκάρου στη βορειοανατολική Ιαπωνία μεταξύ Τρίτης και Τετάρτης, μεταφέροντας πιθανώς στρατεύματα και οχήματα μάχης στην Ουκρανία. «Το Υπουργείο Άμυνας της Ιαπωνίας θα συνεχίσει να παρακολουθεί την κατάσταση και τις κινήσεις του ρωσικού στρατού με μεγάλη προσοχή», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας της Ιαπωνίας στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter.

Ministry of Defence, Japan “4 Russian landing vessels for catapillers have trespassed Japanese EEZ, Tsugaru Kaikyo channel”
防衛省「ロシアの戦車揚陸艦4隻が津軽海峡を通過」
つまり日本の排他的経済水域である北海道と本州の間を無許可で侵犯。本来なら日本による撃沈対象 https://t.co/wYzegpVOII

— 安倍を逮捕し売国竹中・日本会議Dappi爺民党電痛強盗団をお取り潰しに! 野党連立政権の誕生を! (@SayNoToLDP) March 16, 2022

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας – όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Nikkei – θα εξετάσει προσεκτικά το αίτημα του Κιέβου, σχετικά με το αν η παροχή δεδομένων αυτού του είδους στην Ουκρανία είναι πολιτικά αποδεκτή ή επιτρέπεται βάσει του ισχύοντος νομικού πλαισίου.

BREAKING | Ukraine asks Japan for satellite data amid Russian invasionhttps://t.co/2fR5bamR9K#Ukraine #UkraineRussiaWar #Russia #RussiaUkraineWar

— Nikkei Asia (@NikkeiAsia) March 17, 2022

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και Nikkei Asia

To άρθρο Πόλεμος στην Ουκρανία: Το Κίεβο ζητά δορυφορικές εικόνες από την Ιαπωνία – Καταγράφηκαν ρωσικά πολεμικά πλοία δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα