Πόλεμος στην Ουκρανία: «Νεκρός ο Ρώσος Ταξίαρχος Vitaly Gerasimov» – «Εκτεθειμένες» σε υποκλοπή οι επικοινωνίες των Ρώσων

11:26 8/3/2022 - Πηγή: NewsIt

Η στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών της Ουκρανίας ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα, ότι οι ουκρανικές δυνάμεις σκότωσαν τον Ρώσο Ταξίαρχο Vitaly Gerasimov κοντά στο πολιορκημένο Χάρκοβο, χωρίς ωστόσο να έχει υπάρξει επίσημη επιβεβαίωση από την πλευρά της Ρωσίας, κάτι που είναι αρκετά απίθανο να γίνει εξάλλου.

Σύμφωνα με ανοιχτές πηγές πληροφόρησης, ο Ανώτατος αξιωματικός της Ρωσίας, φαίνεται πως ήταν ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου της 41ης Στρατιάς, γεγονός που αν αληθεύει, τότε πρόκειται για τον δεύτερο υψηλόβαθμο αξιωματικό των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων που χάνει τη ζωή του, κατά την

διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία, μετά τον Ταξίαρχο Αντρέι Σουχοβέτσκι, Υποδιοικητής της ίδια στρατιωτικής μονάδας, που σκοτώθηκε από πυρά Ουκρανού ελεύθερου σκοπευτή.

Ukraine kills Russian Major General Vitaly Gerasimov near Kharkiv, Ukraine’s Chief Directorate of Intelligence of the Defense Ministry said.

Gerasimov was a senior military official who participated in the second Chechen war and was awarded a medal for “capturing Crimea.”

— The Kyiv Independent (@KyivIndependent) March 7, 2022

Vitaly Gerasimov Major general of Russian army was Killed in Ukraine
350/ pic.twitter.com/FfZBNPqLnC

Keywords
Τυχαία Θέματα