Πόλεμος στην Ουκρανία: Κορυφαίος στρατηγός του Πούτιν σκοτώθηκε από ελεύθερο σκοπευτή

15:10 4/3/2022 - Πηγή: NewsIt

Νεκρός έπεσε τις προηγούμενες ημέρες ένας από τους κορυφαίους στρατηγούς του Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος συμμετείχε στον πόλεμο στην Ουκρανία. Πρόκειται για τον Andrei Sukhovetsky, τον επικεφαλής της 7ης Ρωσικής Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας και αναπληρωτή διοικητή της 41ης Στρατιάς Συνδυασμένων Όπλων της Κεντρικής Στρατιωτικής Περιφέρειας της Ρωσίας.

Ο κορυφαίος στρατηγός του Βλαντιμίρ Πούτιν, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Independent, σκοτώθηκε

από ελεύθερο σκοπευτή της Ουκρανίας. Ρωσικά ΜΜΕ, σύμφωνα με το δημοσίευμα, αναφέρουν ότι το συμβάν σημειώθηκε κατά 30 χιλιόμετρα έξω από το Κίεβο, σε συγκρούσεις κοντά στο αεροδρόμιο Γκοστομέλ. 

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, τον θάνατο του Andrei Sukhovetsky επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια ομιλίας του στον ρωσικό λαό για την πρόοδο της εισβολής στην Ουκρανία, αναφέροντας ότι σκοτώθηκε ένας στρατηγός χωρίς ωστόσο να τον κατονομάζει.

Maj. Gen Sukhovetskiy last year: "We train our officers to fight online: you see, you destroy"
Seems Ukrainian officers stole that concept.https://t.co/gG0R4H3JB1

— Christo Grozev (@christogrozev) March 3, 2022

Ο στρατηγός Andrei Sukhovetsky, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Independent, ήταν ένας πολύ έμπειρος αλεξιπτωτιστής, με πολλές αποστολές σε «εχθρικό έδαφος». Είχε επίσης παρασημοφορηθεί για τον ρόλο του στην προσάρτηση της Κριμαίας.

Russian Major General Andrei Sukhovetsky killed by Ukrainians in blow to Putin https://t.co/qLJkhhfNUW

— The Independent (@Independent) March 3, 2022

Με πληροφορίες από Independent

 

To άρθρο Πόλεμος στην Ουκρανία: Κορυφαίος στρατηγός του Πούτιν σκοτώθηκε από ελεύθερο σκοπευτή δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πόλεμος, Ουκρανία, Κορυφαίος, Πούτιν,polemos, oukrania, koryfaios, poutin