723 εκατομμύρια δολάρια από την Παγκόσμια Τράπεζα στην Ουκρανία - «Δημοσιονομική υποστήριξη μετά την εισβολή της Ρωσίας»

03:59 8/3/2022 - Πηγή: NewsIt

Η Παγκόσμια Τράπεζα ανακοίνωσε πακέτο δανείων και δωρεών ύψους 723 εκατ. δολαρίων για να αντιμετωπιστούν οι καταστροφές από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ειδικότερα, η Παγκόσμια Τράπεζα ενέκρινε προς το Κίεβο πακέτο ύψους 723 εκατομμυρίων δολαρίων που συμπεριλαμβάνει δάνεια και δωρεές, για τα δεινά που προκαλεί ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Στόχος, να προσφερθεί δημοσιονομική υποστήριξη στη χώρα που έχει βρεθεί αντιμέτωπη με τη στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας.

Το

πακέτο περιλαμβάνει επιπλέον χορηγήσεις στο πλαίσιο προϋπάρχουσας δανειακής σύμβασης 350 εκατ. δολαρίων, ύψους περίπου 139 εκατ. δολαρίων, με εγγυήσεις από την Ολλανδία και τη Σουηδία, δωρεές 134 εκατ. δολαρίων από τη Βρετανία, τη Δανία, τη Λετονία, τη Λιθουανία και στην Ισλανδία, καθώς και παράλληλη χρηματοδότηση 100 εκατ. δολαρίων από την Ιαπωνία, σύμφωνα με ανακοίνωση του χρηματοπιστωτικού θεσμού από την έδρα του την Ουάσιγκτον.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

To άρθρο 723 εκατομμύρια δολάρια από την Παγκόσμια Τράπεζα στην Ουκρανία - «Δημοσιονομική υποστήριξη μετά την εισβολή της Ρωσίας» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα