Πόλεμος στην Ουκρανία: Γιατί αποσύρεται η Ρωσία από το Κίεβο; «Λαβράκι» από τις ΗΠΑ

18:07 29/3/2022 - Πηγή: NewsIt

Η Ρωσία έχει αρχίσει να αποσύρει κάποιες δυνάμεις της από την περιοχή στα πέριξ του Κιέβου, κάτι που οι ΗΠΑ αξιολογούν ως μια μεγάλη στρατηγική αναδίπλωση της Μόσχας ενώ ο πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται.

Αυτό τονίζουν στο αμερικανικό CNN δύο ανώτεροι αξιωματούχοι των ΗΠΑ,

συμπληρώνοντας πως οι στρατιωτικές δυνάμεις του Βλαντιμίρ Πούτιν αποσύρονται σε κάποιες περιοχές στα βόρεια και θα εστιάσουν σε ό, τι έχουν καταλάβει στα νότια και τα ανατολικά της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Οι ΗΠΑ σαφώς… εστιάζουν στην αλλαγή αυτή στρατηγικής από πλευράς Πούτιν και παρατηρούν στενά τις κινήσεις των ρωσικών στρατευμάτων.

Εν τω μεταξύ, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας είπε πως αποφασίστηκε να «περιοριστούν δραστικά οι εθχροπραξίες» στο Κίεβο και το Τσερνίχιβ σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Επιπλέον, οι ΗΠΑ θεωρούν πως η Ρωσία θα αναπληρώσει την «υποχώρηση» αυτή με συνεχείς βομβαρδισμούς από εδάφους και αέρος στο Κίεβο. Προειδοποιούν δε, πως η Ρωσία θα μπορούσε ανά πάσα στιγμή να… ανατρέψει την απόφασή της αυτή και να επανέλθει αν οι συνθήκες του πολέμου το επιτρέψουν.

Όλα αυτά την ώρα που οι διαπραγματεύσεις Ρωσίας και Ουκρανίας για τον πόλεμο συνεχίζονται, με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, πάντως, Άντονι Μπλίνκεν, να… προσγειώνει απότομα τις όποιες προσδοκίες για μια ειρηνευτική λύση, λέγοντας πως «δεν βλέπω σοβαρότητα από την Ρωσία στις διαπραγματεύσεις» (σ.σ. δείτε αναλυτικά εδώ).

Πώς «βλέπουν» οι ΗΠΑ τη νέα τακτική της Ρωσίας

Σύμφωνα πάντα με το CNN, η αλλαγή της ρωσικής στρατηγικής δεν αποτελεί μια προσωρινή απόφαση με στόχο την ανασύνταξη, αλλά μια περισσότερο μακροπρόθεσμη κίνηση ως αποτέλεσμα της αδυναμίας της Ρωσίας να αναπτυχθεί προς τον βορρά.

Click4more: Βουτιά του πετρελαίου μετά την απόφαση της Ρωσίας να σταματήσει το σφυροκόπημα του Κιέβου

Αμερικανός αξιωματούχος τόνισε πως οι ΗΠΑ ανησυχούν για το αν θα καταφέρουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες να μείνουν ενωμένοι στο πλάνο της οικονομικής και της στρατιωτικής βοήθειας, την ώρα που ειδικοί στην Ουάσινγκτον περιμένουν κάποιοι από τους Ευρωπαίους ηγέτες να πιέσουν την Ουκρανία να δεχτεί μια ειρηνευτική λύση για να λήξει ο πόλεμος.

To άρθρο Πόλεμος στην Ουκρανία: Γιατί αποσύρεται η Ρωσία από το Κίεβο; «Λαβράκι» από τις ΗΠΑ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα