Πόλεμος στην Ουκρανία – Βρετανός υπουργός Άμυνας: Η Ρωσία σκοπεύει να καταλάβει ολόκληρη τη χώρα

10:27 25/2/2022 - Πηγή: NewsIt

Την εκτίμηση ότι η Ρωσία σκοπεύει να καταλάβει ολόκληρη την Ουκρανία εξέφρασε ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας Μπεν Ουάλας, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky News. Σημείωσε δε ότι ο ρωσικός στρατός απέτυχε να εκπληρώσει τους στόχους που είχε θέσει για την πρώτη ημέρα των επιχειρήσεών

του.

«Είναι σίγουρα άποψή μας ότι οι Ρώσοι σκοπεύουν να εισβάλουν σε ολόκληρη την Ουκρανία», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας. Εκτίμησε επίσης ότι ο ρωσικός στρατός απέτυχε να φέρει σε πέρας τους βασικούς του στόχους κατά τη πρώτη ημέρα των στρατιωτικών επιχειρήσεων, παρά τις διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Αντίθετα με τους ισχυρισμούς των Ρώσων και το όραμα του προέδρου Πούτιν ότι με κάποιο τρόπο οι Ουκρανοί θα απελευθερώνονταν και θα συντάσσονταν με τον σκόπό του, τα υπολόγισε εντελώς λάθος και ο ρωσικός στρατός απέτυχε να φέρει σε πέρας την πρώτη ημέρα τον βασικό του στόχο», σημείωσε ο Μπεν Ουάλας. 

«Ακλόνητη η στήριξή μας στην Ουκρανία»

Από την πλευρά της, η Βρετανίδα υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας κατήγγειλε τη «βάρβαρη» και «αδικαιολόγητη» εισβολή στην Ουκρανία, εκφράζοντας την «αλληλεγγύη» της προς τον Ουκρανό ομόλογό της Ντμίτρο Κουλέμπα και τον ουκρανικό λαό.

«Η επίθεση του Πούτιν εναντίον της Ουκρανίας είναι βάρβαρη, αδικαιολόγητη και μαρτυρά μια περιφρόνηση προς την ανθρώπινη ζωή», αναφέρει η υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, σε ανάρτησή της στο Twitter. «Θα εξακολουθήσουμε να ζητάμε να λογοδοτήσει ο Πούτιν και η στήριξή μας (προς την Ουκρανία) θα παραμείνει ακλόνητη», υπογράμμισε.

Solidarity with @DmytroKuleba and the Ukrainian people. Putin’s assault on Ukraine is barbaric, unjustified and shows a callous disregard for human life. We will continue to hold Putin to account and remain steadfast in our support. #StandwithUkraine https://t.co/ZEiHfKXFBB

— Liz Truss (@trussliz) February 25, 2022

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

To άρθρο Πόλεμος στην Ουκρανία – Βρετανός υπουργός Άμυνας: Η Ρωσία σκοπεύει να καταλάβει ολόκληρη τη χώρα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα