Πόλεμος στην Ουκρανία – Ρωσία: Το Κίεβο ετοιμάζει προβοκάτσια με εκρηκτικά σε πυρηνικό πειραματικό αντιδραστήρα

09:20 7/3/2022 - Πηγή: NewsIt

Σε μία άκρως ανησυχητική ανακοίνωση προχώρησε το βράδυ της Κυριακής εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, ξημερώματα της 12ης ημέρας του πολέμου στην Ουκρανία. Έκανε λόγο για προβοκάτσια που επιχειρούν μέλη του Τάγματος Αζόφ στο Χάρκοβο.

Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας υποστήριξε ότι Ουκρανοί ακραίοι του Τάγματος Αζόφ έχουν παγιδεύσει με εκρηκτικά πυρηνικό πειραματικό αντιδραστήρα και σκοπεύουν να «χρεώσουν» σε βομβαρδισμό των Ρώσων τυχόν «ατύχημα». Ο Ρώσος αξιωματούχος είπε μάλιστα ότι στο Χάρκοβο έφθασαν και ξένοι δημοσιογράφοι, προκειμένου να

κατηγορήσουν την Μόσχα.

«Η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU), μαζί με τους νεοναζί μαχητές του Αζόφ, προετοιμάζουν μια πρόκληση με πιθανή ραδιενεργή μόλυνση της περιοχής κοντά στην πόλη Χάρκοβο, στην ανατολική Ουκρανία», ανακοίνωσε υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Τα μέλη του Τάγματος Αζόφ, Ουκρανοί εθνικιστές, που μετέχουν σε αυτή την ενέργεια – σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας – έβγαλαν έναν αντιδραστήρα σε μια πειραματική πυρηνική εγκατάσταση στο Ινστιτούτο Φυσικής και Τεχνολογίας του Χάρκοβο. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι μαχητές του SBU και του τάγματος Αζόφ σχεδιάζουν να ανατινάξουν τον αντιδραστήρα και να κατηγορήσουν τον ρωσικό στρατό για μια πυραυλική επίθεση στην πειραματική πυρηνική εγκατάσταση.

Η είδηση δεν έχει επιβεβαιωθεί από άλλη πηγή, πρόκειται όμως για επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας.

To άρθρο Πόλεμος στην Ουκρανία – Ρωσία: Το Κίεβο ετοιμάζει προβοκάτσια με εκρηκτικά σε πυρηνικό πειραματικό αντιδραστήρα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα