Πόλεμος στην Ουκρανία – Times: Τρεις απόπειρες δολοφονίας κατά του Ζελένσκι μέσα σε μια εβδομάδα

11:04 4/3/2022 - Πηγή: NewsIt

Τρεις απόπειρες δολοφονίας του προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι, έχουν αποτραπεί την τελευταία εβδομάδα, από τη στιγμή δηλαδή που ξεκίνησε ο πόλεμος με την Ρωσία. Αυτό αναφέρουν σε δημοσίευμα τους οι Times του Λονδίνου. 

Τις απόπειρες δολοφονίες του προέδρου της Ουκρανίας αρχικά ανέλαβαν, όπως αναφέρουν οι Times, δύο επίλεκτες ομάδες, οι Wagner και δυνάμεις των

Τσετσένων. Στην περίπτωση μάλιστα επιτυχίας των πρώτων (σ.σ. Wagner) η Μόσχα θα μπορούσε να αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμειξη, καθώς πρόκειται για μισθοφόρους. «Θα το έκαναν με μια υψηλού επιπέδου προετοιμασίας αποστολή κάτι που οι Ρώσοι θα ήθελαν να μπορούσαν να το αρνηθούν», αναφέρει διπλωματική πηγή στην βρετανική εφημερίδα.

Πληροφορίες των Times μάλιστα αναφέρουν ότι στην Ουκρανία βρίσκονται τουλάχιστον 400 μισθοφόροι της ομάδας Wagner από τον Δεκέμβριο, ενώ έχουν προσεγγίσει το Κίεβο από τα τέλη Ιανουαρίου προκειμένου να εκτελέσουν την αποστολή τους. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, υπάρχει και μια λίστα με ονόματα 24 Ουκρανών αξιωματούχων ο θάνατος των οποίων θα προκαλούσε χάος και θεωρούνται «υποψήφιοι« στόχοι.

Μέχρι στιγμής οι μισθοφόροι της ομάδας Wagner, σύμφωνα με τους Times, εμπλέκονται στις δύο απόπειρες δολοφονίες του Βολοντομίρ Ζελένσκι. Το περασμένο Σάββατο όμως υπήρξε και μία τρίτη από τους Τσετσένους, στα προάστια του Κιέβου. 

Και οι τρεις απόπειρες δολοφονίες κατά του Βολοντιμίρ Ζελένσκι, σύμφωνα με τους Times, έχουν απετράπησαν χάρη στις πληροφορίες που έφτασαν στις ουκρανικές αρχές από Ρώσους που διαφωνούν με τον πόλεμο στην Ουκρανία. Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της Ουκρανίας παραμένει στο στόχαστρο της Ρωσίας και το επόμενο «χτύπημα» θα είναι των Τσετσεένων μαζί με τους Spetsnaz, που πρόκειται για την ελίτ μονάδα «φάντασμα» των ρωσικών Ειδικών Δυνάμεων. 

Αξιωματούχοι μάλιστα υποστηρίζουν ότι πιθανόν ο Ουκρανός πρόεδρος να κινδυνέψει και πάλι πριν το Σαββατοκύριακο…

President Zelensky has survived at least three assassination attempts in the past week, The Times has learnt https://t.co/YVnDRCxytk

— The Times (@thetimes) March 4, 2022

Με πληροφορίες από The Times

 

To άρθρο Πόλεμος στην Ουκρανία – Times: Τρεις απόπειρες δολοφονίας κατά του Ζελένσκι μέσα σε μια εβδομάδα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα