«Πολεμικό» σκηνικό στην Κωνσταντινούπολη: Συγκρούσεις ασυγκράτητων υποστηρικτών του Ιμάμογλου με αστυνομικούς – «Βροχή» από χημικά και εικόνες μάχης
Ο Εκρέμ Ιμάμογλου οδηγήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (22/3/25) στο δικαστικό μέγαρο της Κωνσταντινούπολης, για να αποφασιστεί αν θα παραμείνει κρατούμενος ή αν θα αφεθεί ελεύθερος, μετά τη σύλληψή του με κατηγορίες για τρομοκρατία και διαφθορά. Την ίδια ώρα, χιλιάδες υποστηρικτές του διαδήλωναν εξαγριωμένοι και… ασυγκράτητοι, παρά τους χιλιάδες αστυνομικούς που έχουν κατακλύσει την πόλη.
Οι διαδηλωτές άρχισαν να συγκεντρώνονται από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου (22/3/25) κρατώντας τουρκικές σημαίες και πλακάτ υπέρ της απελευθέρωσης του δημάρχου Κωνσταντινούπολης. Εν αναμονή της απόφασης για τον Εκρέμ Ιμάμογλου δεν άργησαν να ξεσπάσουν επεισόδια μεταξύ των συγκεντρωμένων και της Αστυνομίας που ήταν στο σημείο σε θέση «μάχης».
Ο κόσμος δεν έφευγε παρά το σκοτάδι που έπεσε και τις ατέλειωτες ώρες αναμονής για την απόφαση του δικαστηρίου.
Δείτε εδώ live όλα όσα συμβαίνουν στην Κωνσταντινούπολη:
Εικόνες με τους αστυνομικούς να κάνουν χρήση χημικών για να απωθήσουν το εξαγριωμένο πλήθος, κάνουν από το απόγευμα του Σαββάτου το γύρο του κόσμου.
REUTERS/Murad SezerREUTERS / Murad SezerREUTERS / Dilara SenkayaΤην ίδια ώρα, δημοσιοποιούταν δήλωση του Ιμάμογλου, σύμφωνα με την οποία ο ίδιος κατήγγειλε ενώπιον της αστυνομίας τις “ανήθικες και αβάσιμες” κατηγορίες σε βάρος του.
“Οι ανήθικες και αβάσιμες κατηγορίες σε βάρος μου, από τις κατασκευασμένες αναφορές έως το χρονοδιάγραμμα των ερευνών, έχουν ως στόχο να υπονομεύσουν τη φήμη και την αξιοπιστία μου”, τόνισε ο δήμαρχος, σύμφωνα με τη δήλωση αυτή.
“Όσοι βρίσκονται πίσω από αυτή τη στρατηγική θα πρέπει να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους ενώπιον των δικαστηρίων. Θα κάνω μήνυση εναντίον των προσώπων και των θεσμών που εμπλέκονται σε αυτό”, προειδοποίησε.
Αστυνομικοί κάνουν χρήση χημικών για να απωθήσουν τους διαδηλωτές REUTERS / Murad Sezer“Όχι μόνο αυτή η διαδικασία βλάπτει τη διεθνή φήμη της Τουρκίας, αλλά καταστρέφει και την εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και στην οικονομία”, πρόσθεσε.
Milletimize çağrımdır;
Ne olursa olsun yarınki sandıklara sahip çıkın. Cumhuriyet Halk Partisi Cumhurbaşkanlığı Adaylığı Ön Seçim sandıklarının yanında dayanışma sandıkları da olacak. Burada herkes oy kullanabilecek.
Unutmayın; sizlerden ve demokratik hakkınız olan… pic.twitter.com/R5dQC8FUvj
Ο δείκτης του Χρηματιστηρίου της Κωνσταντινούπολης κατέγραψε πτώση πάνω από 16,5% αυτή την εβδομάδα, μια πτώση που είχε να καταγραφεί από το 2008, σύμφωνα με αναλυτές.
Ο δήμαρχος δηλώνει ότι “αισθάνεται τη δύναμη εκατομμυρίων ανθρώπων” που τον στηρίζουν: “Ό,τι και να συμβεί, θα αγωνιστώ για τη δικαιοσύνη και την αλήθεια με τα νόμιμα μέσα μέχρι το τέλος της ζωής μου”, δήλωσε.
Ερντογάν για διαδηλώσεις: Κάνουν ό,τι μπορούν για να διαταράξουν την ειρήνηΤην ίδια ώρα, ο Ταγίπ Ερντογάν, έκανε νέες δηλώνεις, με τις οποίες επιτέθηκε στον πρόεδρο του ρεπουμπλικανικού κόμματος, λέγοντας ότι το κόμμα επιχείρησε, την πυρκαγιά που ξέσπασε στη Συρία, να την φέρει στην Τουρκία.
Κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι προσπαθεί να καλύψει τα σκάνδαλα, κάνοντας λόγο για παιχνίδι περιθωριακών αριστερών οργανώσεων.
Ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι εδώ και τέσσερις ημέρες κάνει ό,τι μπορεί για να διαταράξει την ειρήνη του έθνους και να πολώσει τον λαό.
Bozdoğan Kemeri’nde son durum: Polis biber gazıyla protestoculara müdahale ediyorhttps://t.co/9G2yaPcH3B pic.twitter.com/6Hi1HOkO5p
— Medyascope (@medyascope) March 22, 2025Κατηγόρησε επίσης την αντιπολίτευση ότι ασκεί βία σε αστυνομικούς και ο κόσμος που έχει κατέβει που τους υποστηρίζει και δικαστικούς που απλά κάνουν τη δουλειά τους και έχουν μεταφέρει, όπως είπε, την τρομοκρατία στους δρόμους.
«Ό, τι και αν γίνει όμως, εμείς δεν θα εγκαταλείψουμε ποτέ την κοινωνική κοινή λογική».
Και τόνισε: «Προσπάθησαν να προκαλέσουν το έθνος μας μέσω μιας επιχείρησης διαφθοράς». Το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα έχει «γίνει ένα παιχνίδι περιθωριακών αριστερών οργανώσεων».
Πάντως, ούτε οι δηλώσεις Ερντογάν αλλά ούτε και οι απαγορεύσεις των διαδηλώσεων δεν φαίνεται να πτοούν τους υποστηρικτές του Ιμάμογλου, που συνεχίζουν ακάθεκτοι να συγκεντρώνονται σε όλη τη χώρα για να στηρίξουν τον δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης.
Συνολικά, συγκεντρώσεις έχουν γίνει σε τουλάχιστον 55 από τις 81 επαρχίες της Τουρκίας από την Τετάρτη, δηλαδή σε πάνω από τα δύο τρίτα της χώρας, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου.
To άρθρο «Πολεμικό» σκηνικό στην Κωνσταντινούπολη: Συγκρούσεις ασυγκράτητων υποστηρικτών του Ιμάμογλου με αστυνομικούς – «Βροχή» από χημικά και εικόνες μάχης δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- «Πονάω, χάθηκε η Χαρά μου» – Συγκλονίζει ο σύζυγος της 50χρονης που σκοτώθηκε μετά από σύγκρουση με οδηγό χωρίς δίπλωμα
- Μπέττυ Αρβανίτη: «Δεν με απασχολεί ο θάνατος, το μόνο που στεναχωριέμαι είναι που δεν θα μάθω τι θα γίνει ο εγγονός μου»
- Αγαπημένες συνταγές που μας έρχονται από πολύ παλιά - οι περίφημες κουταλίδες τις Μάνης
- Σαν να έβλεπε το μέλλον: Ο Βρετανός που έκανε απίστευτες προβλέψεις τo 1925 για το σήμερα
- Πατέρας Λυγγερίδη: Παραπάνω από ενδείξεις ότι παράγοντας με δήμαρχο χρηματοδοτούσαν το κύκλωμα
- Ένταση έξω από κινηματογράφο της Λάρισας για την παράσταση του Χρ. Ζαραλίκου
- Νομοσχέδιο συγχώνευσης ΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ και ΓΑΙΑΟΣΕ σε μία εταιρεία στα πρότυπα της ΔΕΗ ετοιμάζει η κυβέρνηση
- Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν την Κυριακή 23 Μαρτίου
- Θεσσαλονίκη: Συγκλονίζει ο σύζυγος της 50χρονης μητέρας που σκοτώθηκε στον Λαγκαδά: "Έχασα την Χαρά μου, δεν μπορώ πονάω"
- Ο 60χρονος άφησε ορφανά τα παιδιά μου, οι οδηγοί είναι επικίνδυνοι, λέει ο σύζυγος της 50χρονης για το τροχαίο το Λαγκαδά
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις NewsIt
- Υεμένη: Το τηλεοπτικό δίκτυο των Χούθι αναφέρει πλήγματα κατά του διεθνούς αεροδρομίου στη Χοντέιντα
- Θεσσαλονίκη: Συγκλονίζει ο σύζυγος της 50χρονης που σκοτώθηκε στο τροχαίο δυστύχημα – «Φτάνοντας στο σημείο, είδα να την βάζουν σε σακούλα»
- Η Νορβηγία έκανε πρεμιέρα με «πεντάρα» στα Προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026
- Το X του Έλον Μασκ λογοκρίνει υποστηρικτές του Ιμάμογλου και «μπλοκάρει» τους λογαριασμούς τους
- Πάτρα: 50χρονη καταγγέλλει τον άγριο ξυλοδαρμό της από τον ανιψιό του πρώην συζύγου της – «Μου φώναζε πως θα με θάψει»
- Ο Νετανιάχου δηλώνει ότι το «Ισραήλ θα παραμείνει δημοκρατικό κράτος» παρά την αποχώρηση του επικεφαλής της Σιν Μπετ
- Λάρισα: Ρασοφόροι και ένθερμοι χριστιανοί διαδήλωσαν κατά της παράστασης του Χριστόφορου Ζαραλίκου
- Μαριάννα Τουμασάτου για τον Μάριο Αθανασίου: «Συμφωνώ μαζί του, να με φωνάξουν και εμένα στη ΓΑΔΑ να τους τα πω»
- Ματ Ντέιμον για την ολοκλήρωση των γυρισμάτων της «Οδύσσειας» στη Μεσσηνία: «Περάσαμε υπέροχα»
- Κλήρωση ΛΟΤΤΟ 2607: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί

- Τελευταία Νέα NewsIt
- Η Νορβηγία έκανε πρεμιέρα με «πεντάρα» στα Προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026
- Υεμένη: Το τηλεοπτικό δίκτυο των Χούθι αναφέρει πλήγματα κατά του διεθνούς αεροδρομίου στη Χοντέιντα
- Ο Νετανιάχου δηλώνει ότι το «Ισραήλ θα παραμείνει δημοκρατικό κράτος» παρά την αποχώρηση του επικεφαλής της Σιν Μπετ
- Ματ Ντέιμον για την ολοκλήρωση των γυρισμάτων της «Οδύσσειας» στη Μεσσηνία: «Περάσαμε υπέροχα»
- Ορμπελίν Πινέδα: «Έχω συμβόλαιο που πρέπει να σεβαστώ, όλα καθορίζονται από την ΑΕΚ»
- Μαριάννα Τουμασάτου για τον Μάριο Αθανασίου: «Συμφωνώ μαζί του, να με φωνάξουν και εμένα στη ΓΑΔΑ να τους τα πω»
- Πάτρα: 50χρονη καταγγέλλει τον άγριο ξυλοδαρμό της από τον ανιψιό του πρώην συζύγου της – «Μου φώναζε πως θα με θάψει»
- Ναυάγιο με μετανάστες στο Φαρμακονήσι: Ένας νεκρός και δύο ανήλικοι σε κρίσιμη κατάσταση – Συνεχίζονται οι έρευνες
- Κόκο Γκοφ – Μαρία Σάκκαρη 2-0: Νέα ήττα από την Αμερικανίδα τενίστρια και αποκλεισμός στο Μαϊάμι
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Το Ιράν αποκαλύπτει πυραυλικά συστήματα σε στρατηγικά νησιά του Κόλπου
- Προκριματικά Μουντιάλ 2026: Πάρτι με 5άρα στη Μολδαβία η Νορβηγία, με το δεξί Τσεχία και Ουαλία - Δείτε γκολ
- Το Ισραήλ θα παραμείνει δημοκρατικό κράτος παρά την αποχώρηση του επικεφαλής της Σιν Μπετ, λέει ο Νετανιάχου
- Πάτρα: 50χρονη καταγγέλλει ξυλοδαρμό από τον ανιψιό του πρώην συζύγου της
- Υεμένη: Οι Χούθι ανακοίνωσαν νέα αμερικανικά πλήγματα κατά του διεθνούς αεροδρομίου στη Χοντέιντα
- Η Γαλλία καταδικάζει την εκτόξευση ρουκετών κατά του Ισραήλ από τον Λίβανο
- Πανικός για τη νέα συναυλία της Βίσση στο Καλλιμάρμαρο: Έπεσε το σύστημα, ατελείωτες ώρες αναμονής για ένα εισιτήριο
- Συγκλονιστική παράσταση για τα Τέμπη από παιδιά στο Αρκαλοχώρι (Video)
- Γαλλία: Καταδίκασε την εκτόξευση ρουκετών από τον Λίβανο κατά του Ισραήλ