Πολάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η παράταξη των Κολοκοτρώνηδων

12:43 30/3/2021 - Πηγή: NewsIt

Απειλές και χαρακτηρισμοί στην ομιλία του Παύλου Πολάκη στην Βουλή, στην τοποθέτησή του επί της σύστασης εξεταστικής επιτροπής για τον Νίκο Παππά.

Ακούστηκαν λέξεις όπως δοσίλογοι και χοίροι, ενώ αντάλλαξαν βαριές κουβέντες Πολάκης και Πλεύρης.

Ο κ. Πολάκης υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η παράταξη των Κολοκοτρώνηδων, του Μακρυγιάννη και του Βελουχιώτη και η ΝΔ το κόμμα του

Τσολάκογλου. Προειδοποίησε δε ότι η δεύτερη φορά Αριστερά θα είναι πολύ διαφορετική».

Επιτέθηκε στη ΝΔ για την κατάθεση του αιτήματος της σύστασης προανακριτικής επιτροπής, χτυπώντας με δύναμη το χέρι του στο βήμα της Βουλής εκφράζοντας την «καθαρότητα» των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σε αντίθεση όπως είπε με την παράταξης της ΝΔ που είναι μια παράταξη του δοσιλογισμού και του μαυραγοριτισμού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσφύγει είπε στη Δικαιοσύνη για σκανδαλώδεις υποθέσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, κάνοντας  ειδικές αναφορές σε αναθέσεις προμηθειών που έχει προχωρήσει η γενική γραμματέας αντεγκληματικής πολιτικής Σοφία Νικολάου.

«Μας προσέβαλε ο κ. Πολάκης ως δοσίλογους. Τον κ. Πολάκη τον αντιμετωπίζουμε ως εξής, όπως ο χοίρος του Αισώπου που προκάλεσε τον λέοντα να μονομαχήσει. «Ο χοίρος τυλίχτηκε στην λάσπη και ο λέων του είπε «φεύγω δεν μονομαχώ μαζί σου» και πρόσθεσε «δεν ασχολούμαστε με τον κ. Πολάκη», αλλά κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα να απαντήσουν αν τους εκφράζουν όσα είπε ο βουλευτής τους.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης, επέμεινε πως «δεν  ανακαλώ τίποτα», αντίθετα πρόσθεσε ότι «η  ιστορία κατέγραψε σε ποια μεριά ποταμού στάθηκαν οι πολιτικές δυνάμεις. Χοίροι και γουρούνια ήταν αυτοί που στα νιάτα τους ήταν στις πορείες της Χρυσής Αυγής», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αποχώρησε.

«H ΝΔ ήταν αυτή που άμβλυνε τις συνέπειες ενός εμφύλιου πολέμου και κράτησε ζωντανή τη χώρα στην ευρωζώνη, να είστε προσεχτικοί όταν μιλάτε για αυτή τη δημοκρατική παράταξη», παρενέβη ο αντιπρόεδρος Χαράλαμπος Αθανασίου με τον κ. Πλεύρη να κατηγορεί τον κ. Πολάκη για διχαστικό λόγο.

 

To άρθρο Πολάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η παράταξη των Κολοκοτρώνηδων δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα