Ποια σενάρια εξετάζει η κυβέρνηση για να σπάσει το «απόστημα» της οπαδικής βίας - Σε εξέλιξη η σύσκεψη στο Μαξίμου

12:34 9/12/2023 - Πηγή: NewsIt

«Τα ψέματα τελείωσαν, ήρθε η ώρα να ληφθούν σκληρές αποφάσεις». Αυτό είναι το μήνυμα που διαμηνύουν κυβερνητικές πηγές στη «σκιά» των τραγικών γεγονότων στου Ρέντη. Στη σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου που βρίσκεται σε εξέλιξη το πρωί του Σαββάτου (09.12.23) βρίσκονται στο τραπέζι όλα τα σενάρια για να σπάσει το «απόστημα» της οπαδικής βίας.

Η σύσκεψη για την οπαδική βία στο Μαξίμου ξεκίνησε στις 11 το πρωί, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δέχεται εισηγήσεις ακόμη και για διακοπή του πρωταθλήματος.

Πιο

συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, επί τάπητος βρίσκεται η ανάκληση της απόφασης του περασμένου Αυγούστου για παρουσία της ΕΛΑΣ στις θύρες των οργανωμένων οπαδών, όπως άλλωστε το έχουν ζητήσει και οι αστυνομικοί.

Αν αποφασιστεί αυτό, τότε η ασφάλεια των αθλητικών διοργανώσεων θα αφορά μόνο τις ΠΑΕ και τις ΚΑΕ, με βάση τον αθλητικό νόμο για τις κάμερες και τα ονομαστικά εισιτήρια.

Επίσης, εξετάζεται και το οριστικό κλείσιμο των θυρών των οργανωμένων οπαδών.

Η σύσκεψη πραγματοποιείται με τη συμμετοχή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη του αναπληρωτή υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση των υπουργών Επικρατείας Σταύρου Παπασταύρου και Άκης Σκέρτσου και του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννη Μπρατάκου.

«Ο Μητσοτάκης είναι σκασμένος», δήλωσε στο μεταξύ νωρίτερα το Σάββατο ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας ότι ο πρωθυπουργός «είναι πολύ αποφασισμένος, η κοινωνία λέει δεν πάει άλλο».

«Αισθάνεται το βάρος της ευθύνης της ζωής αυτού του παιδιού και των υπολοίπων αστυνομικών», πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. 

 

To άρθρο Ποια σενάρια εξετάζει η κυβέρνηση για να σπάσει το «απόστημα» της οπαδικής βίας - Σε εξέλιξη η σύσκεψη στο Μαξίμου δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ποια, Μαξίμου,poia, maximou