«Πνίγηκε» από ξαφνική μπόρα το Περιστέρι - Η πορεία της κακοκαιρίας τις επόμενες ώρες

13:28 31/5/2023 - Πηγή: NewsIt

Ξαφνική μπόρα σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (31.5.2023) στο Περιστέρι με αποτέλεσμα μέσα σε λίγα λεπτά οι δρόμοι να μετατραπούν σε ποτάμια. Ο καιρός θα είναι άστατος τις επόμενες ώρες, αφού νέες βροχές και καταιγίδες να σημειωθούν σε όλη τη χώρα.

Στην Αττική το μεσημέρι ξέσπασαν ξαφνικές μπόρες στον Πειραιά, στο κέντρο της Αθήνας,

αλλά και στα δυτικά προάστια και συγκεκριμένα στο Περιστέρι, στο Χαϊδάρι και στις γύρω περιοχές.

Στο Περιστέρι η βροχόπτωση ήταν ιδιαίτερα ισχυρή με αποτέλεσμα η Θηβών να πλημμυρίσει…

Αναγνώστης έστειλε στο newsit.gr φωτογραφίες από τη Λεωφόρο Θηβών και τη σφοδρή βροχόπτωση.

Όσοι βρίσκεστε σε περιοχές με έντονα καιρικά φαινόμενα μπορείτε να στείλετε φωτογραφίες και βίντεο στο [email protected].

https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2023/05/vroxi_peristeri_vid.mp4

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από το meteo και σήμερα Τετάρτη θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες τόσο στον ηπειρωτικό κορμό της χώρας, όσο και σε νησιωτικά τμήματα, ιδιαίτερα κατά τις θερμές ώρες της ημέρας.

 

Εντονότερα θα είναι τα φαινόμενα στα ορεινά της Ηπείρου, της Στερεάς και της Πελοποννήσου.

Κατά με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το αναμενόμενο επεισόδιο βροχόπτωσης κατατάσσεται στην Κατηγορία 2 (Μέτρια).

Δείτε την πορεία της κακοκαιρίας:

 

Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο νομό και την πόλη τη Θεσσαλονίκης, ενώ στο νομό Αττικής θα επηρεαστούν κυρίως τα βόρεια και δυτικά τμήματα.

Στον χάρτη, αποτυπώνεται η γεωγραφική κατανομή των φαινομένων το τρίωρο 15:00 – 18:00 (ώρα Ελλάδας) της Τετάρτης 31/05, διάστημα κατά το οποίο αναμένεται να κορυφωθεί η αστάθεια.

To άρθρο «Πνίγηκε» από ξαφνική μπόρα το Περιστέρι - Η πορεία της κακοκαιρίας τις επόμενες ώρες δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πνίγηκε, Περιστέρι -,pnigike, peristeri -