Πλημμύρες σαρώνουν Βιετνάμ και Καμπότζη: Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι (pics, vid)

13:59 13/10/2020 - Πηγή: NewsIt

Σχεδόν 40 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στο Βιετνάμ και την Καμπότζη, ενώ πολλοί άλλοι αγνοούνται, μεταξύ των οποίων και μέλη σωστικών συνεργείων. Οι δύο χώρες πλήττονται από παρατεταμένες βροχοπτώσεις και πλημμύρες, την ώρα που η τροπική καταιγίδα Νάνγκα κατευθύνεται προς τις ακτές του Βιετνάμ.

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις από τις αρχές του Οκτωβρίου έχουν προκαλέσει φονικές πλημμύρες και κατολισθήσεις σε διάφορες επαρχίες στο κεντρικό Βιετνάμ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τον εκτοπισμό

χιλιάδων ανθρώπων στην δυτική Καμπότζη, σύμφωνα με αξιωματούχους και κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Vietnam flood death toll rises to 23 as storm Nangka set to dump more rain https://t.co/LFFuJCj8mj

— The Independent (@Independent) October 12, 2020

 

Οι πλημμύρες αναμένεται να επιδεινωθούν τις ερχόμενες μέρες, καθώς η τροπική καταιγίδα Νάνγκα προβλέπεται να φέρει περισσότερες βροχές από αύριο, Τετάρτη 14 Οκτωβρίου, που θα φτάσει στο Βιετνάμ.

Η τροπική καταιγίδα Νάνγκα, που συνοδεύεται από ανέμους που πνέουν με ταχύτητα έως και 100 χλμ την ώρα θα προκαλέσει ισχυρές βροχοπτώσεις σε τμήματα του βορείου και του κεντρικού Βιετνάμ από αύριο έως και την Παρασκευή (16/10), σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας.

Flooding in Cambodia leaves at least 11 dead
Via @AP @CBC https://t.co/UB7fLVzlup pic.twitter.com/oHeachgX1m

— The Cambodia Daily – ឌឹ ខេមបូឌា ដេលី (@cambodiadaily) October 11, 2020

 

Νεκροί, αγνοούμενοι και ανυπολόγιστες ζημιές

Μέχρι στιγμής οι πλημμύρες έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 28 ανθρώπους στο Βιετνάμ και σε 11 στην Καμπότζη, όπου σχεδόν 25.000 σπίτια και 840.000 στρέμματα καλλιεργημένων εκτάσεων έχουν υποστεί ζημιές, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Οι αρχές αντιμετώπισης καταστροφών του Βιετνάμ ανακοίνωσαν ότι περισσότερα από 130.000 σπίτια έχουν πληγεί από τις πλημμύρες.

#WATCH: At least 18 people have died and more than a dozen are missing after floods submerged homes in central #Vietnam and rough seas capsized fishing boats, authorities said Monday pic.twitter.com/3utdBya9Pk

Yemen Details (@DetailsYemen) October 12, 2020

 

Την ίδια ώρα 17 εργάτες κατασκευαστικών έργων αγνοούνται μετά την κατολίσθηση που σημειώθηκε στην περιοχή υλοποίησης σχεδίου για υδροηλεκτρικό φράγμα στην επαρχία Τούα Τιεν Χούε στο κεντρικό Βιετνάμ, σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Επίσης αγνοούνται 13 άνθρωποι που εστάλησαν για τη διάσωση των εργατών αυτών, γράφει σήμερα η εφημερίδα Nhan Dan.

សូមអោយប្រទេសយើងរួចផុតពីទឹកជំនន់នេះឆាប់ៗផង

Keywords
Τυχαία Θέματα