Πιερρακάκης: Τέλος του 2021 το άυλο συναινετικό διαζύγιο, μέσα του 2022 οι ψηφιακές συντάξεις
Από τις μεταβιβάσεις ακινήτων έως την ίδρυση ατομικής επιχείρησης και το άυλο συναινετικό διαζύγιο, σύντομα όλα θα γίνονται με ένα κλικ. Το είπε ο Κυριάκος Πιερρακάκης.
Έως το τέλος του 2021 έρχεται το άυλο συναινετικό διαζύγιο, οι μεταβιβάσεις ακινήτων, η ίδρυση ατομικής επιχείρησης, η πιστοποιημένη δεξιότητα σε στρατευμένους νέους, κατά τη διάρκεια της θητείας τους, αλλά και οι συντάξεις που θα γίνουν ψηφιακές έως τα μέσα της επόμενης χρονιάς, ανακοίνωσε ο o υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, στο πλαίσιο συνέδριου Cyber Greece 2021.
«Έως το τέλος του έτους θα ανακοινώσουμε το άυλο συναινετικό διαζύγιο, στις αγοραπωλησίες θα φτιάξουμε ένα σύστημα όπου όλα θα γίνονται στον συμβολαιογράφο, ενώ, γι’ αυτό που λέμε γεγονότα της ζωής μας, μέχρι το καλοκαίρι του 2022 θα έχει καλυφθεί το μεγαλύτερο κομμάτι της απόστασης», είπε ο Κυριάκος Πιερρακάκης.
Όσον αφορά το θέμα της σταθερής τηλεφωνίας μίλησε για την ανάγκη αποχαλκοποίησης του δικτύου, λέγοντας ότι «περνώντας στην οπτική ίνα θα έχουμε γρήγορες ταχύτητες».
Αναφερόμενος στο 5G, έκανε λόγο για τη μεγάλη αλλαγή που έρχεται κυρίως μέσα από τις εφαρμογές, όπως για παράδειγμα αυτόνομη οδήγηση, ρομποτική χειρουργική από απόσταση. «Η αλλαγή έρχεται απλά πρέπει να είμαστε παρόντες στον σχεδιασμό της» πρόσθεσε και υπογράμμισε ότι ξεκινά η μείωση του τέλους κινητής τηλεφωνίας που θα απαλλάξει από τις «πλάτες» των πολιτών 68 εκατομμύρια ευρώ.
Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης εξέφρασε την ικανοποίησή του, καθώς -όπως είπε- «πετύχαμε να υπερβούμε την προσδοκία» όσον αφορά τις ψηφιακές υπηρεσίες και υπογράμμισε ότι οι ψηφιακές συναλλαγές των πολιτών έφτασαν το α΄ εξάμηνο του 2021 τις 150 εκατομμύρια επισκέψεις από τα 8,8 εκατομμύρια που καταγράφηκαν το 2018. «Φέτος θα περάσουμε τα 300 εκατομμύρια» σχολίασε.
Χαρακτήρισε το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ως «υπουργείο καθημερινότητας και πρώτης γραμμής». Όπως τόνισε, μάλιστα, λόγω της συγκυρίας της πανδημίας ήρθε πιο κοντά και συνεργάστηκε περισσότερο με το υπουργείο Υγείας και την Πολιτική Προστασία, τονίζοντας: «Ήταν αναγκαία η συνεργασία μας».
Σχετικά με το ζήτημα των ψηφιακών δεξιοτήτων, ο Κυριάκος Πιερρακάκης επεσήμανε ότι για να έχουν ευκολότερη πρόσβαση οι περισσότεροι πολίτες, το πρώτο που πρέπει να κάνει είναι να σχεδιάζει όσο πιο απλά γίνεται, ενώ ταυτόχρονα έθιξε και το ζήτηση της εκπαίδευσης με στοχευμένα προγράμματα ανάλογα με το επίπεδο γνώσεων του καθένα ξεχωριστά. Όπως υπογράμμισε «χρειαζόμαστε ψηφιακές δεξιότητες για όλους. Η κυβέρνηση φέρνει ένα καινούργιο θεσμικό πλαίσιο κι υπάρχει κι η χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης. Στα πολύ στοχευμένα έχουμε κενά και στόχος είναι να μην υπάρχει ασυμμετρία της πληροφόρησης».
To άρθρο Πιερρακάκης: Τέλος του 2021 το άυλο συναινετικό διαζύγιο, μέσα του 2022 οι ψηφιακές συντάξεις δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Σάκης Αρναούτογλου: Οι περιοχές που θα πλήξει η κακοκαιρία - Πότε θα βρέξει στην Αττική
- Πέπλο αράχνης σκέπασε τα πάντα στο Αιτωλικό - Απόκοσμες εικόνες
- Η Κέιτ Μίντλετον ξαναφόρεσε το ίδιο καρό φόρεμα από τα Zara: Δίνει ύψος στα πόδια
- Θοδωρής Ιακωβίδης: «Άκουσα ότι κλάφτηκα, για μιζέρια κι επαιτεία» (video)
- Πασίγνωστος ηθοποιός έσπασε τη μύτη συναδέλφου του και έφυγε τρέχοντας!
- Πιερρακάκης: Έως το τέλος του 2021 το άυλο συναινετικό διαζύγιο
- Χωρίς φόρο η απόκτηση αυτοκινήτου για τους νέους...
- Γιατί είναι τώρα η πλέον κατάλληλη περίοδος να φύγεις από το ενοίκιο;
- Δέσποινα Βανδή – Βασίλης Μπισμπίκης: Το νέο ζευγάρι της showbiz – Η κοινή τους έξοδος και οι αγκαλιές | Photos
- Ηλ. Κονοφάγος στο Πρώτο: Συγκυριακές οι αυξήσεις στην ενέργεια – Για 8 με 10 μήνες θα ταλαιπωρηθούμε αρκετά (audio)
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις NewsIt
- Πύργος: Τροχαίο δυστύχημα στο Κατσικάρι! 1 νεκρός και 4 τραυματίες
- Δέσποινα Βανδή και Βασίλης Μπισμπίκης μαζί σε κουτούκι των Εξαρχείων
- Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία Αθηνά τις επόμενες ώρες - Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού
- Ινδία: Αεροσκάφος της Air India σφήνωσε κάτω από μια γέφυρα και έγινε viral
- Πάπας Φραγκίσκος για το σκάνδαλο στην Καθολική Εκκλησία: Είναι η ώρα της ντροπής
- Η Μπαρτσελόνα θέλει τον Ραχίμ Στέρλινγκ από τη Μάντσεστερ Σίτι
- Νίκος Τσουμάνης: Τι έδειξε η νεκροτομή
- Η Όπρα Γουίνφρεϊ έχει μόνο τρεις φίλους στη ζωή της
- Πιερρακάκης: Τέλος του 2021 το άυλο συναινετικό διαζύγιο, μέσα του 2022 οι ψηφιακές συντάξεις
- Squid Game: Οι «λάθος» υπότιτλοι του Netflix αλλάζουν εντελώς το νόημα της σειράς
- Τελευταία Νέα NewsIt
- Πιερρακάκης: Τέλος του 2021 το άυλο συναινετικό διαζύγιο, μέσα του 2022 οι ψηφιακές συντάξεις
- Νίκος Τσουμάνης: Τι έδειξε η νεκροτομή
- Εισβολή στο Καπιτώλιο: Βετεράνος πεζοναύτης αντιμετωπίζει κακουργηματική κατηγορία
- Πάπας Φραγκίσκος για το σκάνδαλο στην Καθολική Εκκλησία: Είναι η ώρα της ντροπής
- Αλέξης Κούγιας για υπόθεση Δημήτρη Λιγνάδη: «Θέλω την όσο πιο γρήγορη εκδίκαση»
- Δένδιας σε ΣΥΡΙΖΑ για την «αρχηγική εμφάνιση κόντρα στον Μπογδάνο»: Εκπροσωπώ την κυβέρνηση Μητσοτάκη
- Ινδία: Αεροσκάφος της Air India σφήνωσε κάτω από μια γέφυρα και έγινε viral
- Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία Αθηνά τις επόμενες ώρες - Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού
- Η Μπαρτσελόνα θέλει τον Ραχίμ Στέρλινγκ από τη Μάντσεστερ Σίτι
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Νέες κάψουλες αλουμινίου από τον Γρηγόρη
- Τι παθαίνει το δέρμα αν κάνετε μπάνιο με πολύ ζεστό νερό ή πάνω από μια φορά την ημέρα
- Πύργος: Ένας νεκρός και τέσσερις τραυματίες σε τροχαίο
- Πολωνία: Τα νέα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 70% την περασμένη εβδομάδα
- Κώστας Καραμανλής: Την επόμενη εβδομάδα η πρώτη δημόσια παρέμβασή του μετά από δύο χρόνια
- Squid Game: Σταμάτησε να γράφει το σενάριο όταν αναγκάστηκε να πουλήσει το λάπτοπ του
- ΑΑΔΕ: «Τσουνάμι» καταλογισμών για να προλάβουν τις παραγραφές