Πετραλιάς : Η δημοσιονομική σταθερότητα πρέπει να συνεχιστεί
Το χρονοδιάγραμμα που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα μας, βάσει του νέου δημοσιονομικού πλαισίου της Ε.Ε., παρουσίασε ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας, Αθανάσιος Πετραλιάς, μιλώντας σήμερα (13.4.2024) στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.
Ο κ. Πετραλιάς τόνισε ότι «Πρέπει να συνεχίσουμε με την ίδια δημοσιονομική σταθερότητα στην οικονομική μας πολιτική, η οποία ήταν αποτελεσματική όσον αφορά στους στόχους και ταυτόχρονα να υλοποιήσουμε τα μέτρα για τα οποία δεσμευτήκαμε προεκλογικά, αλλά και μετεκλογικά».
Αναφέρθηκε στον νέο στόχο των καθαρών πρωτογενών
Ο Προϋπολογισμός του 2024 περιλαμβάνει επιπλέον μέτρα 1,5 δισ. ευρώ σε σχέση με το 2023, όπως η αύξηση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, οι φοροελαφρύνσεις για τις οικογένειες με παιδιά, οι αυξήσεις στις συντάξεις, ενώ τον Ιανουάριο ανακοινώθηκαν επιπλέον μέτρα, όπως η αύξηση της αποζημίωσης των ιατρών για υπερωρίες και η αύξηση του επιδόματος γέννησης. Στα μέτρα αυτά προστίθενται και τα νέα μέτρα ύψους 870 εκατ. ευρώ για το 2025, όπως η μείωση κατά 0,5% των ασφαλιστικών εισφορών, η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες, η μόνιμη επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στους αγρότες και η νέα αύξηση των συντάξεων.
«Η Ελλάδα», πρόσθεσε ο Υφυπουργός Οικονομικών «παραμένει θετική έκπληξη για την Ευρώπη και γι’ αυτό πρέπει να ακολουθήσουμε με συνέπεια το πρόγραμμά μας, ώστε να είμαστε αξιόπιστοι και απέναντι στις αγορές».
Στη συζήτηση με θέμα «Greece’s Economic Horizon: A Midterm Assessment», συμμετείχαν επίσης, ο κ. Μιχάλης Αργυρού, Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) του Υπουργείου Οικονομικών και ο κ. Chris Allen, μόνιμος Οικονομικός Σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Αθήνα.
Ο κ. Αργυρού επεσήμανε ότι «Οι νέοι δημοσιονομικοί κανόνες της Ε.Ε. είναι καλύτεροι, καθώς προϋπόθεση για την ανάπτυξη, είναι τα υγιή δημόσια οικονομικά» και ότι «δημοσιονομική σταθερότητα και ανάπτυξη αποτελούν συμπληρωματικούς στόχους».
Χαρακτήρισε θετική εξέλιξη για τη χώρα μας την ειδική μεταχείριση των αμυντικών δαπανών στο νέο δημοσιονομικό πλαίσιο και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα «σημείωσε πολύ καλές οικονομικές επιδόσεις με προοπτικές για ακόμη καλύτερη πορεία, καθώς έχει υψηλότερη ανάπτυξη συγκριτικά με άλλες χώρες της Ε.Ε».
Αναφέρθηκε επίσης σε μια σειρά θετικών εξελίξεων για την ελληνική οικονομία όπως η αύξηση των επενδύσεων, των εξαγωγών, συμπεριλαμβανομένων αυτών της υψηλής τεχνολογίας, με τις αγορές να επιβεβαιώνουν την πρόοδο που έχει επιτευχθεί.
Ο κ. Αργυρού τόνισε ότι η επόμενη φάση στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας είναι συνυφασμένη με τις μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές στη δικαιοσύνη, τη δημόσια διοίκηση και την εκπαίδευση, ενώ σημείωσε τη μεγαλύτερη αύξηση του πραγματικού διαθέσιμου εισοδήματος στην Ελλάδα.
To άρθρο Πετραλιάς : Η δημοσιονομική σταθερότητα πρέπει να συνεχιστεί δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Αυτή είναι η μητέρα που θυσιάστηκε για το παιδί της στην επίθεση στο Σίδνεϊ
- Την απείλησε με κουζινομάχαιρο για τα γεμιστά - Δεν ήθελε να τα μοιραστεί με τα πεθερικά του
- Μεξικό: Ερευνητής εντόπισε «εξωγήινο μωρό» σε σπηλιά - Απόκοσμες εικόνες
- Απαγορευτικό της Γερμανίας στον Βαρουφάκη - Τι καταγγέλλει ο ίδιος
- Η ανακοίνωση της πλοιοκτήτριας εταιρείας σχετικά με το τάνκερ που κατέλαβε το Ιράν
- Πόσο συχνά πρέπει να πλένουμε τα τζιν – Τι απαντούν οι δερματολόγοι
- Βόλος: Απίστευτο περιστατικό ενδοοικογενειακής απειλής με αιτία... ένα ταψί γεμιστά
- Νέα μάστιγα «τα ναρκωτικά των φτωχών» – Είναι άκρως επικίνδυνα και κυκλοφορούν στο διαδίκτυο σε πολύ χαμηλές τιμές
- «Επικείμενο» χτύπημα Ιράν: Γιατί η Κύπρος επηρεάζεται άμεσα — Τι λέει ο ΥΠΕΞ
- Παραλίγο τραγωδία για τον πατέρα του Τζέιμς Καφετζή – Ναυάγησε στον Ειρηνικό ωκεανό
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις NewsIt
- Αιφνιδιαστικοί έλεγχοι σε 128 ανήλικα παιδιά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης - Ο στόχος της αστυνομικής δράσης
- Οικογενειακό δράμα στον Βόλο πίσω από μήνυση μητέρας στην κόρη της - Από το δικαστήριο στη φυλακή
- Στέφανος Τσιτσιπάς – Γιανίκ Σίνερ 2-1: Στον τελικό του Μόντε Κάρλο ο Έλληνας τενίστας
- «Είναι σοκαρισμένη» λέει στο newsit.gr ο θείος της 21χρονης μετά τον ξυλοδαρμό της και την αυτοκτονία του συντρόφου της στη Γλυφάδα
- ΑΕΚ: Το εντυπωσιακό αερόστατο για τα 100 χρόνια της Ένωσης
- Πυροβολισμοί σε κλειστό γήπεδο στην Νέα Σμύρνη σε αγώνα μπάσκετ γυναικών - Ένας τραυματίας
- Εικόνες από το παράνομο καζίνο στην Αθήνα που «ξετρύπωσε» η Αστυνομία – 11 συλλήψεις
- Ο θρυλικός «Μουτζούρης» μπαίνει ξανά στις ράγες - Ποιος είναι ο στόχος για το τρενάκι του Πηλίου
- Φωτιά σε δασώδη περιοχή του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς στα Χανιά και μάχη για την κατάσβεση
- «Αποτρόπαιο έγκλημα» ο θάνατος του 14χρονου ισραηλινού στη Δυτική Όχθη λέει ο Νετανιάχου

- Τελευταία Νέα NewsIt
- Πετραλιάς : Η δημοσιονομική σταθερότητα πρέπει να συνεχιστεί
- Η Τάνια Τσανακλίδου στο Θέατρο Άλσος έως τις 29 Απριλίου
- Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Live streaming ο τελικός της Volley League γυναικών
- Καταδίωξη και σύλληψη οδηγού στα Γιάννενα - «Τρελή» πορεία για να αποφύγει τους αστυνομικούς
- Συγκίνηση Δημήτρη Μελισσανίδη! «Χρόνια πολλά ΑΕΚάρα»
- ΑΕΚ: Το εντυπωσιακό αερόστατο για τα 100 χρόνια της Ένωσης
- Φωτιά σε δασώδη περιοχή του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς στα Χανιά και μάχη για την κατάσβεση
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε 3-2: Δείτε τις καλύτερες φάσεις του αγώνα
- Σίδνεϊ: Πέθανε η 38χρονη μητέρα του βρέφους – Προσπάθησε να σώσει το μωρό της
- Το Ιράν θα υποστεί τις συνέπειες της κλιμάκωσης, λέει το Ισραήλ μετά την κατάληψη πλοίου στα στενά του Ορμούζ – Κίνδυνος γενικής ανάφλεξης
- Φωτιά στον Εθνικό Δρυμό Σαμαριάς
- Τύμπανα πολέμου στη Μέση Ανατολή, μετά το ρεσάλτο των Φρουρών της Επανάστασης – Κυρώσεις στο Ιράν ζητά το Ισραήλ
- Βασιλιάς Κάρολος για το μακελειό στο Σίδνεϊ: «Εγώ και η Καμίλα είμαστε συγκλονισμένοι από αυτή την παράλογη επίθεση»
- Δείτε την γιορτή της ΑΕΚ για τα 100 χρόνια
- Λιάγκας σε Κασσελάκη: Ατυχής η δήλωση «Δεν είσαι λογιστής μου, δεν απαντώ για τα οικονομικά μου»