Πέθανε βρέφος 26 ημερών στο Νοσοκομείο Βόλου

15:08 27/1/2024 - Πηγή: NewsIt

Τραγωδία σημειώθηκε στο Νοσοκομείο του Βόλου, όπου άφησε την τελευταία του πνοή ένα βρέφος μόλις 26 ημερών. 

Το βρέφος είχε χαρακτηριστικά πολύ βαριάς λοίμωξης και οι γονείς του έσπευσαν χθες (26.01.2024) το πρωί στο Νοσοκομείο του Βόλου, όπου οι γιατροί το διασωλήνωσαν. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, επειδή δεν υπήρχε ΜΕΘ, έπρεπε να μεταφερθεί στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη.

Δυστυχώς, όμως, το βρέφος κατέληξε μισή ώρα μετά την άφιξη του στο νοσοκομείο.

Η νεκροψία – νεκροτομή αναμένεται να δείξει αν το παθογόνο μικρόβιο, το οποίο προκάλεσε τη ραγδαία επιδείνωση των συμπτωμάτων του παιδιού ήταν στρεπτόκοκκος, μηνιγγιτιδόκοκκος ή κάποιο άλλο μικρόβιο. 

“Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό έκανε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό (ΚΑΡΠΑ και διασωλήνωση) όμως το παιδί δεν τα κατάφερε. Είχε χαρακτηριστικά βαριάς λοίμωξης. Δεν γνωρίζουμε ακόμη αν ήταν θετικό στο στρεπτόκοκκο αναμένουμε τα αποτελέσματα. Η νεκροψία νεκροτομή θα γίνει την προσεχή Δευτέρα”, τόνισε o πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Στο συγκεκριμένο νοσοκομείο είναι γνωστό πως δεν υπάρχει ΜΕΘ Παίδων, σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο. “Πρόκειται για ένα χρόνιο πρόβλημα που ως ΠΟΕΔΗΝ το έχουμε θίξει πολλές φορές. Ετοιμάζεται ειδική μονάδα για παιδιά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Ευχή όλων να λειτουργήσει σύντομα”.

To άρθρο Πέθανε βρέφος 26 ημερών στο Νοσοκομείο Βόλου δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πέθανε, Νοσοκομείο Βόλου,pethane, nosokomeio volou