Πέθανε ο τραγουδιστής Μανώλης Λιδάκης – Ήταν 64 ετών
Πένθος για το ελληνικό τραγούδι, καθώς έφυγε από τη ζωή μια σπουδαία φωνή, ένας σπουδαίος καλλιτέχνης, ο Μανώλης Λιδάκης.
Όπως επιβεβαίωσε και ο αδερφός του μιλώντας στο Cretalive.gr ο Μανώλης Λιδάκης άφησε την τελευταία του πνοή στο Ηράκλειο στα 64 του χρόνια. Εντοπίστηκε νεκρός σε διαμέρισμα που νοίκιαζε στον Ανισσαρά Χερσονήσου. Το τελευταίο χρονικό διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, νοσηλευόταν στο νοσοκομείο και μάλιστα
Σήμερα (26/02/25) τον αναζήτησαν οι δικοί του άνθρωποι αλλά δεν απαντούσε στο τηλέφωνο. Πήγαν στο κατάλυμα που έμενε και τον βρήκαν νεκρό.
Μια σπουδαία πορεία στο τραγούδιΟ Μανώλης Λιδάκης, γεννήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου του 1960 στο Ηράκλειο Κρήτης και άρχισε να ασχολείται με τη μουσική από πολύ νεαρή ηλικία. Στα εννέα του χρόνια, άρχισε τις μουσικές του σπουδές στην κιθάρα, τα πνευστά και στη θεωρία της μουσικής. Από το 1970 ως το 1977, συμμετείχε στις φιλαρμονικές του Ηρακλείου παίζοντας ευφώνιο και τρομπέτα.
Το 1982, ανέβηκε στην Αθήνα, όπου πήρε μέρος στην τηλεοπτική εκπομπή “Να η Ευκαιρία”, ενώ υπέγραψε και το πρώτο του συμβόλαιο με δισκογραφική εταιρία. Από τότε ξεκίνησε επαγγελματικά το τραγούδι, ενώ παλαιότερα τραγουδούσε σε μικρές ταβέρνες, μπουάτ και μουσικά μαγαζιά είτε στην Αθήνα, στην Κρήτη είτε μαζί με τον αδερφό του στις Σέρρες.
Την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε τον πρώτο του δίσκο, “Μετά Από Σένα”, του Γιώργου Κατσαρού, ενώ συμμετείχε στο δίσκο “Μίλα Μου Απλά” με την Ελένη Δήμου και το Γιάννη Πάριο, στο “Ρεπορτάζ” του Γιάννη Μαρκόπουλου με το Γιώργο Νταλάρα κ.ά.
Το 1988, υπογράφει συμβόλαιο με τη δισκογραφική εταιρεία Sony Music, οπότε και αρχίζει να γίνεται περισσότερο γνωστός και δημοφιλής, ειδικά με το δίσκο του “Ούτε Που Ρώτησα” (1990).
Τα επόμενα χρόνια, ακολουθεί πληθώρα συνεργασιών και κυκλοφορίες δίσκων με μεγάλη απήχηση στο κοινό, οι οποίοι τον καθιέρωσαν ως έναν εκπρόσωπο του λεγόμενου μοντέρνου έντεχνου και του λαϊκού ελληνικού τραγουδιού. Έχει καταπιαστεί και με την κρητική μουσική, διασκευάζοντας διάφορα παλιά ριζίτικα και άλλα κρητικά τραγούδια (π.χ. δίσκος “Κόκκινο Ακρογιάλι”).
Ο ίδιος επίσης είχε δηλώσει ότι έχει επηρεαστεί από τραγουδιστές όπως τον Ξυλούρη, τον Μπαξεβάνη, τον Αηδονίδη, τον Καζαντζίδη, τον Μπιθικώτση, αλλά και τη Μοσχολιού, τη Χαρούλα Αλεξίου και τη Δήμητρα Γαλάνη.
Τον Ιούνιο του 2001, κυκλοφορεί το άλμπουμ “Υλικό Ονείρων”, στο οποίο συνεργάζεται με το Γιώργο Ανδρέου, το Λάκη Λαζόπουλο, τον Κώστα Λειβαδά, τον Σωκράτη Μάλαμα και τον Άλκη Αλκαίο. Το τραγούδι που έδωσε τον τίτλο του στο άλμπουμ είναι ένα ντουέτο του Λιδάκη με την Ελένη Τσαλιγοπούλου (είχαν συνεργαστεί ξανά το 2002 σε μουσικές εμφανίσεις στη “Σφεντόνα”), εμπνευσμένο από την Τρικυμία του Σαίξπηρ.
Το 2007, συνεργάστηκε σε μουσικές εμφανίσεις με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη, αφιέρωμα στο έργο του Μάνου Χατζιδάκι. Αποτέλεσμα της συνεργασίας αυτής ήταν ο δίσκος “4 Θεατρικοί Μύθοι”, που περιλαμβάνει τη μουσική που έγραψε ο Χατζιδάκις για το “Ματωμένο Γάμο” του Λόρκα, το “Παραμύθι χωρίς όνομα” του Καμπανέλλη, τον “Καπετάν Μιχάλη” του Νίκου Καζαντζάκη και τον “Κύκλο με την Κιμωλία” του Μπρεχτ.
Το 2008, άλλαξε δισκογραφική εταιρεία και υπέγραψε συμβόλαιο με τη Legend. Την ίδια χρονιά, συνεργάστηκε με το Δημήτρη Μητροπάνο και τον Μπάμπη Στόκα στο Κέντρο Αθηνών. Η τελευταία του δισκογραφική δουλειά κυκλοφόρησε στις αρχές του 2009, με τίτλο “Μη μου γκρεμίζεις το όνειρο”, όπου συνεργάστηκε με τον Παντελή Θαλασσινό.
To άρθρο Πέθανε ο τραγουδιστής Μανώλης Λιδάκης – Ήταν 64 ετών δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Θεσσαλονίκη: Ακρωτηριάστηκε κλειδούχος του ΟΣΕ που επιχείρησε να ανέβει σε εν κινήσει τρένο
- Η Νίνα Φλορ υπέγραψε κείμενο ως «πριγκίπισσα της Ελλάδας» – Δείτε τη φωτογραφία
- Τι αναφέρει η ανακοίνωση του ΟΣΕ για τον τραυματισμό του 33χρονου
- Τα Τέμπη και η θεωρία του «ώριμου φρούτου»
- Νεκρός εντοπίστηκε άνδρας σε χαράδρα στους Δελφούς
- Μάρω Κοντού πρώτη φορά για Βουγιουκλάκη – Λάσκαρη: «Έμαθα πως μία από τις δύο είπε στον Φίνο να μη με ξαναπάρει σε ταινία»
- Τζόναθαν, η χελώνα που γεννήθηκε το 1832, γνώρισε τη βασίλισσα Ελισάβετ και ζει μέχρι σήμερα
- Σε εξέλιξη επιχείρηση ανάσυρσης γυναίκας από δύσβατο σημείο στους Δελφούς
- Γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή σε χαράδρα στους Δελφούς
- Ρεκόρ διαζυγίων στην Τουρκία
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις NewsIt
- Πέθανε ο τραγουδιστής Μανώλης Λιδάκης – Ήταν 64 ετών
- O ΕΟΦ εφιστά την προσοχή σε συμπλήρωμα διατροφής που διακινείται στο διαδίκτυο
- Ουκρανία: «Καταλήξαμε με τις ΗΠΑ στην συμφωνία για τα ορυκτά και θα την υπογράψουμε σήμερα»
- Ολυμπιακός – ΑΕΚ: Μεντιλίμπαρ και Αλμέιδα ετοιμάζουν αρκετές αλλαγές στις αρχικές ενδεκάδες
- Ο Λίαμ Πέιν ήταν μεθυσμένος και είχε πάρει ναρκωτικά τη στιγμή του θανάτου του – Η ανακοίνωση της Εισαγγελίας
- Ρωσία: Η στιγμή που μεθυσμένος οδηγός πέφτει σε 11 αυτοκίνητα – Περαστικοί τον ακινητοποιούν με χιονόμπαλες
- Δελφοί: Εντοπίστηκε νεκρός ορειβάτης σε χαράδρα
- Ουκρανία και ΗΠΑ κατέληξαν σε συμφωνία για τα ορυκτά
- «The 2Night Show»: Κατερίνα Παναγοπούλου και Χρυσηίδα Γκαγκούτη καλεσμένες του Γρηγόρη Αρναούτογλου
- Μενίδι: Επιβάτης καταγγέλλει ότι οδηγός λεωφορείου του ΟΑΣΑ έδωσε το τιμόνι σε ανήλικο

- Τελευταία Νέα NewsIt
- Πέθανε ο τραγουδιστής Μανώλης Λιδάκης – Ήταν 64 ετών
- ΠΑΟΚ: Παραμένει εκτός ο Σβαμπ ενόψει Αστέρα
- Νεκρός οδηγός μηχανής σε τροχαίο στο Ηράκλειο
- Ουκρανία: «Καταλήξαμε με τις ΗΠΑ στην συμφωνία για τα ορυκτά και θα την υπογράψουμε σήμερα»
- Εντοπίστηκε νεκρή γυναίκα σε χαράδρα στους Δελφούς
- O ΕΟΦ εφιστά την προσοχή σε συμπλήρωμα διατροφής που διακινείται στο διαδίκτυο
- Ουκρανία και ΗΠΑ κατέληξαν σε συμφωνία για τα ορυκτά
- Ισραήλ: Συγκλονίζει ο Γιάρντεν Μπίμπας στην κηδεία της οικογένειάς του – «Σίρι, συγγνώμη που δεν σας προστάτεψα»
- Εντοπίστηκε νεκρός ορειβάτης σε χαράδρα στους Δελφούς
- Volvo: Προ των πυλών το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό ES90
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- «Εν ευθέτω χρόνω» η ημερομηνία ανταλλαγής παλαιστίνιων φυλακισμένων με τις σορούς ισραηλινών ομήρων
- Ουκρανία – ΗΠΑ: «Έκλεισε η συμφωνία για τα ορυκτά» – Τα «χρυσά» κοιτάσματα
- Φωνή
- Ο Τραμπ «κόβει» την αμερικανική πρωτοβουλία για μεγαλύτερη πρόσβαση σε ηλεκτρικό ρεύμα στην Αφρική
- Σαν σήμερα το 2020 το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα -Η «ασθενής μηδέν» και η αρχή του φόβου
- Απίστευτη διάσωση σκύλου -που έπεσε στο κενό- με χαρτόκουτο
- Greece Revamps Disability Certification with New, Accessible Centers
- Turkish Group Ciner Relocates Shipping Operations to Greece