Πέθανε ο Ευτύχιος Βορίδης

17:33 1/9/2020 - Πηγή: NewsIt

Έφυγε σε ηλικία 95 ετών από τη ζωή ο Ευτύχιος Βορίδης, καθηγητής καρδιολογίας και πρώην πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Ο Ευτύχιος Βορίδης γεννήθηκε το 1925 στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε το 1952 από την Ιατρική Σχολή Αθηνών, στην οποία εξελέγη καθηγητής Α’ Βαθμίδος το 1982. Μετά τη σταδιοδρομία του στο εξωτερικό, το 1960 επέστρεψε στην Ελλάδα

και αναδείχθηκε σε πρωτεργάτη και θεμελιωτή της καρδιολογικής επιστήμης στην πατρίδα μας.

Ο Ευτύχιος Βορίδης διετέλεσε, μεταξύ άλλων, πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, αλλά και μέλος της Γαλλικής Καρδιολογικής Εταιρείας. Υπηρέτησε ως Διευθυντής Καρδιολογικής Κλινικής στον “Ευαγγελισμό”, το Λαϊκό Νοσοκομείο και το Θεραπευτήριο “Υγεία”.

Τιμήθηκε επανειλημμένα για το επιστημονικό του έργο στη Γαλλία, με αποκορύφωμα την ανάδειξή του σε Αντεπιστέλλον Μέλος της Ιατρικής Ακαδημίας των Παρισίων.

Ο Ευτύχιος Βορίδης υπήρξε πολύτιμος αρωγός και υποστηρικτής του έργου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, λάτρης της μουσικής και της λυρικής τέχνης, ενώ το 2006 υπήρξε για λίγους μήνες πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΣ.

Η Διοίκηση και το προσωπικό της Εθνικής Λυρικής Σκηνής εκφράζουν τη λύπη και τη βαθιά θλίψη τους για τον θάνατο του Ευτύχιου Βορίδη.

To άρθρο Πέθανε ο Ευτύχιος Βορίδης δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα