Πεσκόφ: Η ουκρανική επίθεση σε πόλη της Ρωσίας «σαμποτάρει» τις ειρηνευτικές συνομιλίες

13:44 1/4/2022 - Πηγή: NewsIt

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, κατήγγειλε την Ουκρανία ότι με την επίθεση σε αποθήκη καυσίμων στην πόλη Μπέλγκοροντ της Ρωσίας δεν δημιουργεί καλές συνθήκες για τη συνέχιση των ειρηνευτικών συνομιλιών με το Κίεβο.

Συγκεκριμένα, ο Πεσκόφ της Ρωσίας κατηγόρησε σήμερα την Ουκρανία ότι επιτέθηκε εναντίον μιας αποθήκης καυσίμων. Προς το παρόν οι ουκρανικές αρχές δεν έχουν σχολιάσει το συμβάν.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι οι ρωσικές

αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να αναδιοργανώσουν την αλυσίδα εφοδιασμού καυσίμων και να αποφύγουν τη δημιουργία προβλημάτων στην τροφοδοσία του Μπέλγκοροντ.

Συνομιλίες Ερντογάν – Πούτιν

Σημειώνεται πως ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα έχει σήμερα τηλεφωνική συνομιλία με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, αφού φιλοξενήθηκε την Τρίτη στην Κωνσταντινούπολη συνάντηση μεταξύ μιας ρωσικής και μιας ουκρανικής αντιπροσωπείας.

Ο Ερντογάν είχε τηλεφωνική επικοινωνία την Πέμπτη με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και έχει δηλώσει ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να ενεργήσει ως εγγυήτρια δύναμη για την Ουκρανία.

Παράλληλα, η Άγκυρα έχει προσφερθεί να μεσολαβήσει για την επίλυση της κρίσης.

To άρθρο Πεσκόφ: Η ουκρανική επίθεση σε πόλη της Ρωσίας «σαμποτάρει» τις ειρηνευτικές συνομιλίες δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πεσκόφ, Ρωσίας,peskof, rosias