Πελώνη προς Τσίπρα: «Τι είδους μορατόριουμ προτείνει; Να σταματήσει να νομοθετεί η Βουλή;»

18:26 17/3/2021 - Πηγή: NewsIt

Το γάντι στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, επέστρεψε η κυβέρνηση δια της εκπροσώπου της, Αριστοτελίας Πελώνη.

Σχολιάζοντας μια αποστροφή του λόγου του κυρίου Τσίπρα σήμερα στη Βουλή, η κυρία

Πελώνη ζητά από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει τι είδους μορατόριουμ προτείνει.

«…Αντί να διχάζετε και να πολώνετε και να νομοθετείτε προκλητικά, πρέπει να ζητήσετε με δική σας ευθύνη ένα πολιτικό μορατόριουμ μέχρι να βγει η χώρα από την κρίσιμη κατάσταση…» είχε αναφέρει ο κ. Τσίπρας, με την κυβερνητική εκπρόσωπο να σχολιάζει: «Ζητά να σταματήσει να νομοθετεί η Βουλή; Παραδείγματος χάριν, να μην κατατεθεί την Τρίτη στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο με το οποίο ολοκληρώνεται ρυθμιστικά η εμβληματική επένδυση του Ελληνικού και ανοίγει ο δρόμος για τη μεταβίβαση των μετοχών; Να σταματήσει η κυβέρνηση να κυβερνά, υπό την απειλή ότι ο ίδιος θα συνεχίσει να καλεί τους πολίτες να συμμετέχουν σε πορείες και διαδηλώσεις αν δεν γίνουν δεκτά όσα λέει; Ας αφήσει τα συνθήματα κι ας απαντήσει καθαρά».

click4more Τσίπρας: Ήρθε ο νονός; Πάντα άξιος – Γεωργιάδης: Δε θα γίνουμε γουρούνια γιατί το θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Η κυρία Πελώνη, σχολιάζοντας συνολικότερα τα λεγόμενα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ακόμη: «Ο κ. Τσίπρας κρίνεται γι αυτά που λέει και για το ύφος του. Αλλά αυτά είναι γνωστά. Ένα χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας, μένει ο ίδιος.

Επαναλαμβάνει τα ίδια ψέματα την πιο κρίσιμη στιγμή. Ψέματα για τον αριθμό των ΜΕΘ που αυξήθηκαν από τις 557 επί των ημερών του στις 1.400 σήμερα, ψέματα για τις αντοχές του ΕΣΥ, ψέματα για τις πορείες συγχρωτισμού στις οποίες δήθεν δεν διασπείρεται ο ιός».

Σημείωσε δε ότι την πιο δύσκολη ώρα, και ενώ από την αρχή της πανδημίας δεν έχει στηρίξει την κοινή προσπάθεια, το μόνο που βρίσκει τώρα να προτείνει ο κ. Τσίπρας, είναι η κυβέρνηση να κατεβάσει τα μολύβια.

Εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ: Επικίνδυνη η κυβέρνηση

Στην κυβερνητική εκπρόσωπο απάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, που ανέφερε ότι η κυβέρνηση αντί να αντιμετωπίζει την πανδημία, αντιπολιτεύεται στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Η κυβέρνηση που μετά από πέντε μήνες αποτυχημένο lockdown κατάφερε να αφήσει τα νοσοκομεία της Αττικής χωρίς διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ, συνεχίζει αντί να αναλαμβάνει τις ευθύνες της να τις πετά στους πολιτικούς της αντιπάλους», υποστήριξε ο κ. Ηλιόπουλος. 
«Οι εγκληματικές, όμως, ευθύνες του κου Μητσοτάκη δεν κρύβονται πια με φωνές και με ψέματα.
Ας εξηγήσει στους πολίτες γιατί επιλέγει να μην προχωράει στην επίταξη των απαραίτητων ιδιωτικών κλινικών, στη συνταγογράφηση των τεστ και σε μέτρα προστασίας στα μέσα μεταφοράς και στους χώρους δουλειάς.
Τελικά δεν πρόκειται μόνο για μια ανέμελη και ανίκανη αλλά και για μια επικίνδυνη κυβέρνηση», κατέληξε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

 

To άρθρο Πελώνη προς Τσίπρα: «Τι είδους μορατόριουμ προτείνει; Να σταματήσει να νομοθετεί η Βουλή;» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα