Πάρκα στην Αθήνα: 3+1 οάσεις πρασίνου για αξέχαστες βόλτες

06:31 23/3/2024 - Πηγή: NewsIt

Μπορεί η Αθήνα να σου δώσει την αίσθηση ενός τόπου καταπράσινου και ειδυλλιακού ενώ την ίδια στιγμή βρίσκεσαι μέσα στα σπλάχνα της; Μπορεί και… παραμπορεί είναι η απάντηση.

Ακολουθούν τέσσερις προτάσεις -2 λόφοι και 2 πάρκα- για βόλτα στην πόλη με χαρακτήρα εκδρομής. Μέρη ελκυστικά για κάθε εποχή τους χρόνου. Ας γίνουμε για λίγες ώρες τουρίστες στην πόλη μας.

Λυκαβηττός: Ο ζωγράφος Γιάννης Τσαρούχης, είχε χαρακτηρίσει τον Λυκαβηττό «φυσικό αριστούργημα γλυπτικής και αρχιτεκτονικής». Ο λόφος

στα 277 μέτρα πήρε το όνομα του από την εξής μυθολογική ιστορία.

Ήταν ένας βράχος που κουβαλούσε στα χέρια της η θεά Αθηνά και της έπεσε στην Αθήνα όταν άκουσε τα κακά νέα που της μετέφερε ένα κοράκι.

Ο βράχος είναι ο Λυκαβηττός, η πιο διάσημη σήμερα και πιο πανοραμική θέα σε όλο το λεκανοπέδιο. Σήμα κατατεθέν του λόφου το λαξευμένο στους βράχους εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου.

Εδώ ισχύει ο εξής κανόνας: όσο πιο ψηλά ανεβαίνετε τόσο πιο «γενναιόδωρη η θέα. Αν έχει καλό καιρό και καθαρή ατμόσφαιρα η εικόνα θα φτάσει μέχρι τον Σαρωνικό.

Οι επιλογές για την ανάβαση είναι είτε το τελεφερίκ είτε το περπάτημα μέσα από τα κατάφυτα μονοπάτια, την αρχή των οποίων βρίσκετε στον δρόμο του Περιφερειακού Λυκαβηττού.

Στη νότια πλευρά του λόφου εγκαταστάθηκαν το 1926 τα πυροβολεία. Από τότε, σταθερά, στις εθνικές εορτές και κάθε Πρωτοχρονιά ρίχνουν 21 χαιρετιστήριες βολές. Το 1931 στο δρόμο προς το έτερο εκκλησάκι, αυτό των Αγίων Ισιδώρων δημιουργήθηκε το αναψυκτήριο, η «Πράσινη Τέντα».

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv.

To άρθρο Πάρκα στην Αθήνα: 3+1 οάσεις πρασίνου για αξέχαστες βόλτες δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πάρκα, Αθήνα, 3+1,parka, athina, 3+1