Πάπας Φραγκίσκος: Η αγάπη του για το ποδόσφαιρο, η Σαν Λορέντζο και ο όρκος να μην βλέπει αγώνες
Ο Πάπας Φραγκίσκος πέθανε σε ηλικία 88 ετών, βυθίζοντας στην θλίψη σε ολόκληρη την καθολική εκκλησία. Ο Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο όπως ήταν το πλήρες όνομα του είχε αδυναμία όπως όλοι οι Αργεντίνοι στο ποδόσφαιρο, με τον ίδιο να είναι υποστηρικτής της Σαν Λορέντζο.
Ο Πάπας Φραγκίσκος γεννήθηκε στις 17 Δεκεμβρίου του 1936 στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής και δεν γινόταν να μην αγαπήσει το ποδόσφαιρο. Μάλιστα δεν επέλεξε να υποστηρίζει μια από τις «μεγάλες»
Η σύνδεση του με τον σύλλογο μπορεί πιθανότητα να οφείλεται στους ισχυρούς δεσμούς της ομάδας με την Καθολική Εκκλησία, με τον Πάπα Φραγκίσκο μάλιστα ως επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας να φροντίζει να αναδεικνύει τον αθλητισμό ως μέσο ενότητας και ειρήνης, επισημαίνοντας τον ρόλο του στην διαμόρφωση των νέων!
Nunca fue uno más y siempre fue uno de los nuestros. Cuervo de niño y de hombre… Cuervo como sacerdote y Cardenal… Cuervo también como Papa…
Siempre transmitió su pasión por el Ciclón: cuando iba al Viejo Gasómetro para ver al equipo del 46, cuando confirmaba a Angelito… pic.twitter.com/nVc8fWC9wi
Σύμφωνα με τον ίδιο οι αξίες του αθλητισμού, αλλά και τα στοιχεία που τον αποτελούν, όπως η πειθαρχία, η αυταπάρνηση, η συνεργασία αλλά και η πίστη, είναι θεμέλια της ανθρώπινης συμβίωσης.
Η σχέση με τον ΜαραντόναΟ Πάπας Φραγκίσκος συναντήθηκε με πολλούς μεγάλους αστέρες του ποδοσφαίρου, όπως ο Λιονέλ Μέσι, ο Ροναλντίνιο, ο Πελέ αλλά και ο Ντιέγκο Μαραντόνα, με τον τελευταίο να αποτελεί μια ειδική περίπτωση.
Και αυτό διότι ο Πάπας είχε ιδιαίτερη αδυναμία στον Μαραντόνα, ο οποίος μάλιστα είχε χαρίσει μια φανέλα της Αργεντινής με το νούμερο 10 στον ίδιο.
«Στο γήπεδο ήταν ποιητής, ένας σπουδαίος πρωταθλητής που χάρισε χαρά σε εκατομμύρια ανθρώπους, τόσο στην Αργεντινή όσο και στη Νάπολι. Ήταν όμως και ένας πολύ εύθραυστος άνθρωπος. Έχω μια προσωπική ανάμνηση που συνδέεται με το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1986, αυτό που κατέκτησε η Αργεντινή χάρη στον Μαραντόνα.
Ήμουν στη Φρανκφούρτη, ήταν μια δύσκολη περίοδος για μένα, μάθαινα τη γλώσσα και συγκέντρωνα υλικό για τη διατριβή μου. Δεν μπόρεσα να δω τον τελικό και έμαθα για τη νίκη της Αργεντινής επί της Γερμανίας την επόμενη μέρα, όταν ένα Ιάπωνας μαθητής έγραψε “Viva l’Argentina” στον πίνακα κατά τη διάρκεια του μαθήματος γερμανικών.
Το θυμάμαι αυτό, προσωπικά, σαν μια νίκη κατά της μοναξιάς, επειδή δεν είχα κανέναν να μοιραστώ τη χαρά αυτής της αθλητικής νίκης. Η μοναξιά σε κάνει να νιώθεις μόνος, ενώ αυτό που κάνει τη χαρά όμορφη είναι η ικανότητα να τη μοιράζεσαι. Όταν έμαθα για τον θάνατο του Μαραντόνα, προσευχήθηκα γι’ αυτόν και έστειλα στην οικογένειά του ένα κομποσκοίνι με μερικά προσωπικά λόγια παρηγοριάς» έχει πει σε συνέντευξη του για τον Μαραντόνα, τον αρχηγό της Εθνικής Αργεντινής η οποία κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο το 1987.
Ο λόγος που δεν έβλεπε αγώνες στην τηλεόρασηΤο 2023, η Σαν Λορέντζο κατέκτησε το Copa Libertadores, ενώ λίγες ημέρες αργότερα αντιπροσωπεία του συλλόγου ταξίδεψε στο Βατικανό με το τρόπαιο, το οποίο είδε από κοντά ο επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Όπως είχε υποστηρίξει ο τότε προπονητής της ομάδας, περιγράφοντας την επίσκεψη: «Ένας από τους φύλακές του μου είπε ότι σηκώθηκε γύρω στις 4 τα ξημερώματα για να μάθει το αποτέλεσμα του τελικού».
Ο λόγος έχει να κάνει με ένα όρκο που έδωσε στην Παναγία της Καρμήλης, και όσο ήταν ακόμα Καρδινάλιος.
Αυτός δεν ήταν άλλος από το να μην ξανα δει ποτέ παιχνίδι στην τηλεόραση, με τον ίδιο πιθανότατα να άκουγε τους αγώνες από το ραδιόφωνο!
Αξίζει να σημειωθεί πως μετά την είδηση του θανάτου του, η ιταλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι όλα τα παιχνίδια της Δευτέρα (21/4/25) ακυρώθηκαν ως ένδειξη πένθους.
To άρθρο Πάπας Φραγκίσκος: Η αγάπη του για το ποδόσφαιρο, η Σαν Λορέντζο και ο όρκος να μην βλέπει αγώνες δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Θάνατος Πάπα Φραγκίσκου: Η προφητεία του Νοστράδαμου που βγηκε αληθινή – Τι έλεγε για το θάνατο του Πάπα – Ποιος θα τον διαδεχθεί
- Νεκρός 19χρονος λουόμενος στα Βοτσαλάκια στον Πειραιά
- ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΠΟΥ ΤΡΑΒΗΧΤΗΚΕ ΚΑΘΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ Α.Ι.
- Πάπας Φραγκίσκος: Ποιοι είναι οι 5 επικρατέστεροι διάδοχοι - Οι προοδευτικοί και οι «παλιομοδίτες»
- Πάπας Φραγκίσκος: Τι προβλέπει το πρωτόκολλο διαδοχής – Ποια είναι η επόμενη μέρα στο Βατικανό
- Τραυματίστηκε σοβαρά στο χέρι από κροτίδα ο βιρτουόζος του κλαρίνου, Άρης Μουγκοπέτρος
- Αυλίδα: Άγριος ξυλοδαρμός επιβατών σε τρένο - Έρευνες για εντοπισμό των δραστών
- Η Κρίστεν Στιούαρτ παντρεύτηκε την Ντίλαν Μέγιερ
- Αρχίζει η κούρσα της διαδοχής στο Βατικανό: Ποιοι είναι οι επικρατέστεροι υποψήφιοι – Τα βήματα για την ανάδειξη νέου Πάπα
- Πάπας Φραγκίσκος: Η τελευταία δημόσια εμφάνιση το Πάσχα στο μπαλκόνι της Βασιλικής του Αγ. Πέτρου (βίντεο+φωτο)
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις NewsIt
- Επιστροφή εκδρομέων του Πάσχα: Μποτιλιάρισμα στα διόδια της Αττικής, δείτε live την κίνηση
- Πανελλήνιες 2025: Δύο άγνωστοι κλάδοι με πολλαπλές διεξόδους
- Τατιάνα Μπλάτνικ: Η σπάνια φωτογραφία που δημοσίευσε – «Η μέρα που έγινα Ελληνίδα Ορθόδοξη»
- «Ο Πάπας Φραγκίσκος ενέπνευσε εκατομμύρια ανθρώπους, ήταν στο πλευρό των πιο ευάλωτων»: Οι ηγέτες του πλανήτη τον αποχαιρετούν
- BBC: Θα μπορούσε μια τρομερή έκρηξη ηφαιστείου να καταστρέψει το ονειρικό ελληνικό νησί της Σαντορίνης;
- Alfa Romeo: Με αυτό το λογότυπο γιορτάζει την 115 επέτειό της
- Πάπας Φραγκίσκος: Η τελευταία δημόσια εμφάνισή του λίγες ώρες πριν πεθάνει – Το πασχαλινό του μήνυμα και η συνάντηση με τον Τζέι Ντι Βανς
- BBC: Ποιους κινδύνους κρύβει το ηφαίστειο της Σαντορίνης και τι θα μπορούσε να συμβεί σε περίπτωση έκρηξής του
- Επιστροφή εκδρομέων του Πάσχα: Με χαμηλές ταχύτητες τα αυτοκίνητα που περνούν από τα διόδια της Ελευσίνας και των Αφιδνών
- Κυριάκος Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: «Οι πιστοί της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θρηνούν την απώλεια του θρησκευτικού ηγέτη τους»

- Τελευταία Νέα NewsIt
- Πάπας Φραγκίσκος: Η αγάπη του για το ποδόσφαιρο, η Σαν Λορέντζο και ο όρκος να μην βλέπει αγώνες
- H Κρίστεν Στιούαρτ παντρεύτηκε την αγαπημένη της: Οι δύο γυναίκες αντάλλαξαν όρκους αιώνιας αγάπης στο σπίτι τους
- Πάπας Φραγκίσκος: Οι ηγέτες του πλανήτη αποχαιρετούν τον Ποντίφικα – «Ήταν στο πλευρό των πιο ευάλωτων»
- Πανελλήνιες 2025: Δύο άγνωστοι κλάδοι με πολλαπλές διεξόδους
- «Ο Πάπας Φραγκίσκος ενέπνευσε εκατομμύρια ανθρώπους, ήταν στο πλευρό των πιο ευάλωτων»: Οι ηγέτες του πλανήτη αποχαιρετούν τον Ποντίφικα
- «Ο Πάπας Φραγκίσκος ενέπνευσε εκατομμύρια ανθρώπους, ήταν στο πλευρό των πιο ευάλωτων»: Οι ηγέτες του πλανήτη τον αποχαιρετούν
- Πάπας Φραγκίσκος: Οι συμβολισμοί στο οικόσημό του – Είχε το μονόγραμμα του Ιησού στα ελληνικά
- Πάπας Φραγκίσκος: Οι καμπάνες της Νοτρ Νταμ χτύπησαν 88 φορές για τα «88 χρόνια ζωής του»
- Πάπας Φραγκίσκος: Η τελευταία φορά που επισκέφθηκε την Ελλάδα: Το μήνυμα για τους μετανάστες και το «Πιστεύω» που είπε στα ελληνικά
- Ο Κέντρικ Ναν MVP της Euroleague
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Πάπας Φραγκίσκος: Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι τιμά τον πάπα που προσευχήθηκε για την ειρήνη στην Ουκρανία
- Οι επιζώντες του Άουσβιτς ευχαριστούν και αποχαιρετούν τον «αδελφό τους Φραγκίσκο»
- Αποχώρησε από τη θέση του προέδρου του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ ο Κλάους Σβαμπ
- Τολό Αργολίδας: Το μικρό παραθαλάσσιο χωριό που μεταμορφώθηκε σε τοπ τουριστικό προορισμό
- «Ο Αντσελότι είναι έτοιμος για τη Βραζιλία»
- Λάζε: «Ο Παυλίδης είναι η προσωποποίηση της απλότητας»
- Ναν: «Ελπίζω το βραβείο MVP της σεζόν να διαφέρει από εκείνο του MVP του μήνα»
- Taste Atlas: Τα δύο ελληνικά πιάτα με αρνί που βρίσκονται στα τρία καλύτερα του κόσμου
- Πάπας Φραγκίσκος - Ζελένσκι: Θρηνούν οι χριστιανοί για το πνευματικό τους στήριγμα
- Ακόμη και η πρωθυπουργική δήλωση για την επέτειο του πραξικοπήματος έχει το «Μητσοτάκης ή χάος»