ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός: Στην Τούμπα είναι αλλιώς! Έμεινε κοντά στην κορυφή ο «Δικέφαλος του Βορρά» (videos)

21:44 20/12/2020 - Πηγή: NewsIt

Ο ΠΑΟΚ ήταν πιο “απειλητικός” σε όλο το παιχνίδι κόντρα στον ελλιπή Παναθηναϊκό και πήρε τη νίκη με 2-1 στην Τούμπα στην 13η αγωνιστική της Superleague, βάζοντας τέλος στο θετικό σερί του αντιπάλου του.

Ο “Δικέφαλος του Βορρά” προηγήθηκε με τον πρώτο σκόρερ του, Σβιντέρσκι, αλλά οι “πράσινοι” απάντησαν με τον Αϊτόρ να σκοράρει για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα. Ένα γκολ

του Ίνγκασον στο 66′ όμως έδωσε εκ νέου το προβάδισμα και τη νίκη στην ομάδα του.

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Ο ΠΑΟΚ επέστρεψε έτσι στις νίκες κι έμεινε κοντά, αλλά και στο -5 από τον Ολυμπιακό στην κορυφή της Superleague, ενώ ο Παναθηναϊκός έχασε την ευκαιρία να πλησιάσει την πρώτη 4άδα του πρωταθλήματος.

Το παιχνίδι

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν “νευρικά” το ματς, αλλά ο ΠΑΟΚ κατάφερε να προηγηθεί μόλις στην πρώτη του ευκαιρία στο παιχνίδι. Στο 11′ μετά από γέμισμα στην περιοχή, η μπάλα έφυγε προς τα αριστερά, με τον Γιαννούλη να “ταλαιπωρεί” τον Αϊτόρ και να βγάζει απίθανη ασίστ με σέντρα στον Σβιντέρσκι, ο οποίος και έστειλε την μπάλα με κεφαλιά σε κενή εστία, για το 1-0.

 

Ο Παναθηναϊκός “απάντησε” όμως αμέσως, αφού στο 16′ ο Μακέντα πήρε μια κεφαλιά έξω από την περιοχή και “έστρωσε” την μπάλα στον Αϊτόρ, ο οποίος απέναντι από τον Πασχαλάκη, πλάσαρε εξαιρετικά, για το 1-1 στο ματς.

Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν μάλιστα να συνεχίσουν τον… καταιγισμό των γκολ, αλλά ο Σβιντέρσκι και πάλι στο 19′, παρότι γύρισε ιδανικά μέσα στην περιοχή, δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ξενόπουλο από κοντά.

 

Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα “έπεσε” και πάλι, με τους “πράσινους” να παίρνουν για λίγο τον έλεγχο, αλλά να “απειλούν” μόνο με μία απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μακέντα, που πέρασε ψηλά άουτ.

 

Ο “Δικέφαλος του Βορρά” είχε τη δική του καλή ευκαιρία ξανά με τον Σβιντέρσκι στο 44′, αλλά η προβολή του Πολωνού επιθετικού, μετά την απίθανη κάθετη πάσα του Τζόλη, σταμάτησε ξανά στον νεαρό τερματοφύλακα του Τριφυλλιού, με το 1-1 να μένει έτσι μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

 

Στο δεύτερο μέρος, ο ΠΑΟΚ ήταν και πάλι αυτός που δημιούργησε προϋποθέσεις για ένα γκολ, με τον Ίνγκασον να πιάνει την κεφαλιά στο 56′ μετά από κόρνερ, αναγκάζοντας τον Ξενόπουλο σε μία ακόμη απόκρουση.

Ο “Δικέφαλος του Βορρά” προειδοποίησε και με μία ωραία ενέργεια και άστοχο σουτ του Ζίβκοβιτς στο 63′ για να σκοράρει τελικά δύο λεπτά αργότερα. Από νέο κόρνερ, ο Σβιντέρσκι πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι κι ο Ίνγκασον στο δεύτερο δοκάρι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με δική του κεφαλιά σε κενή εστία.

 

Ο Λάζλο Μπόλονι έκανε πιο επιθετικό στη συνέχεια τον Παναθηναϊκό με τους Καρλίτος και Ιωαννίδη να περνούν στο γήπεδο (και τον Βιγιαφάνιες να αποχωρεί στον πάγκο με νεύρα), αλλά οι γηπεδούχοι ήταν και πάλι αυτοί που βρέθηκαν πιο κοντά στο γκολ, με τον Αουγκούστο να κάνει φοβερό σουτ στο 77′, αλλά να στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

 

Το μόνο που κατάφεραν οι “πράσινοι” μέχρι το τέλος του ματς, ήταν να χάσουν μία μεγάλη ευκαιρία με τον Χατζηγιοβάνη στο 90′. Από απευθείας εκτέλεση φάουλ του Καρλίτος, ο Πασχαλάκης έπεσε και απέκρουσε στη γωνία του, αλλά η μπάλα “στρώθηκε” στον Έλληνα εξτρέμ, ο οποίος σούταρε άουτ από κοντά.

 

Το 2-1 ήταν έτσι το τελικό σκορ, με τον ΠΑΟΚ να επιστρέφει στις νίκες μετά την ήττα στο “Βικελίδης” και την ομάδα του Μπόλονι να μην καταφέρνει να συνεχίσει το δικό της σερί στο πρωτάθλημα, μένοντας πίσω από την πρώτη 4άδα.

Οι συνθέσεις στο ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης – Γιαννούλης, Μιχαηλίδης, Ίνγκασον, Βιεϊρίνια (83’ Κρέσπο), Ντόουγκλας (89’ Εσίτι), Ελ Καντουρί, Μουργκ (71’ Σβαμπ), Τζόλης (89’ Περέιρα), Άντρια Ζίβκοβιτς, Σφιντέρσκι (83’ Τσόλακ)

Παναθηναϊκός (Λάζλο Μπόλονι): Ξενόπουλος, Σάντσες (89’ Μπουζούκης), Σένκεφελντ, Πούγγουρας (82’ Αλεξανδρόπουλος), Χουάνκαρ, Μαουρίσιο, Βέλεθ, Βιγιαφάνιες (72’ Καρλίτος), Αϊτόρ (82’ Εμμανουηλίδης), Χατζηγιοβάνης, Μακέντα (72’ Ιωαννίδης)

 

 

To άρθρο ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός: Στην Τούμπα είναι αλλιώς! Έμεινε κοντά στην κορυφή ο «Δικέφαλος του Βορρά» (videos) δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός, Τούμπα, Έμεινε, “Δικέφαλος, Βορρά”,paok – panathinaikos, touba, emeine, “dikefalos, vorra”