Πάνω από 50 κιλά κοκαΐνη από το Εκουαδόρ εντοπίστηκαν στο λιμάνι του Πειραιά

18:41 26/8/2022 - Πηγή: NewsIt

Πάνω από 50 κιλά κοκαΐνη σε 50 συσκευασίες εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν σε εμπορευματοκιβώτιο στο λιμάνι του Πειραιά, το οποίο προερχόταν από αυτό του Γκουαγιακίλ (Guayaquil) στο Εκουαδόρ και είχε ως τελικό προορισμό την Ελλάδα.

Οι συσκευασίες με την κοκαΐνη παραδόθηκαν στη λιμενική Αρχή Πειραιά που διεξάγει

την προανάκριση της υπόθεσης, ενώ η αξία τους υπολογίζεται στα 2,3 εκατ. ευρώ. Εντοπίστηκαν μετά από έλεγχο από αυτοκινούμενο όχημα x-ray του Γ’ Τελωνείου Πειραιά στον σταθμό εμπορευματοκιβωτίων του λιμανιού, όταν διαπίστωσε ότι υπάρχει ύποπτη οργανική ουσία στα ψυκτικά μηχανήματα.

Ακολούθησε έλεγχος από τελωνειακούς υπαλλήλους του τμήματος δίωξης λαθρεμπορίου του Γ’ Τελωνείου Πειραιά και κλιμακίου στελεχών της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών & Λαθρεμπορίου του αρχηγείου του Λιμενικού όπου εντοπίστηκε η συγκεκριμένη ποσότητα.

Το προαναφερθέν εμπορευματοκιβώτιο τέθηκε υπό στενή παρακολούθηση και στις 25-08-2022, κατόπιν έγκρισης της αρμόδιας εισαγγελικής Αρχής, διενεργήθηκε ελεγχόμενη μεταφορά από στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμενικού σε περιοχή της Δυτικής Αττικής.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

To άρθρο Πάνω από 50 κιλά κοκαΐνη από το Εκουαδόρ εντοπίστηκαν στο λιμάνι του Πειραιά δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα