Πάνω από 12.000 οι νεκροί σε Τουρκία και Συρία από τους σεισμούς - Ανοίγουν συνοριακά περάσματα για ανθρωπιστική βοήθεια

22:52 8/2/2023 - Πηγή: NewsIt

Οι σεισμοί που έπληξαν την Τουρκία και τη Συρία τη Δευτέρα (06.02.2023) προκάλεσαν τον θάνατο περισσότερων από 12.000 ανθρώπων συνολικά, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που έδωσαν σήμερα αξιωματούχοι και διασώστες.

Στις περιοχές της Συρίας που ελέγχονται από τις κυβερνητικές δυνάμεις, 1.262 άνθρωποι σκοτώθηκαν, και 1.730 στις περιοχές που ελέγχουν οι αντικαθεστωτικοί αντάρτες, σύμφωνα με την οργάνωση Λευκά Κράνη. Στην Τουρκία ο απολογισμός ανέρχεται σε τουλάχιστον

9.057 νεκρούς.

Η τουρκική κυβέρνηση καταβάλλει προσπάθειες προκειμένου να ανοίξει άλλα δύο συνοριακά περάσματα προς τη Συρία, προκειμένου να διευκολύνει την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στους σεισμόπληκτους της χώρας, όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Όπως είπε σε δημοσιογράφους ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, οι ζημιές στη συριακή πλευρά του δρόμου που οδηγεί στο συνοριακό φυλάκιο Τζιλβέγκιοζου – το οποίο παραμένει ανοικτό αποκλειστικά για ανθρωπιστική βοήθεια που έχει την άδεια του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ – δυσχεραίνουν την επιχείρηση για την ανακούφιση των σεισμόπληκτων στη Συρία.

«Υπάρχουν ορισμένες δυσκολίες σε ό,τι αφορά την αποστολή βοήθειας (στη Συρία) από την Τουρκία και τη διεθνή κοινότητα. Για αυτόν τον λόγο, καταβάλλονται προσπάθειες να ανοίξουν άλλα δύο συνοριακά περάσματα», είπε ο Τσαβούσογλου.

To άρθρο Πάνω από 12.000 οι νεκροί σε Τουρκία και Συρία από τους σεισμούς - Ανοίγουν συνοριακά περάσματα για ανθρωπιστική βοήθεια δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πάνω, 12 000, Τουρκία, Συρία, - Ανοίγουν,pano, 12 000, tourkia, syria, - anoigoun