Πανελλήνιες 2022: Θέματα και απαντήσεις για τη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία (ΓΕΛ)

10:39 3/6/2022 - Πηγή: NewsIt

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2022: Κείμενα του Ραϋμόνδου Αλβανού, της Κικής Δημουλά και του Θανάση Βαλτινού «έπεσαν» στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία για τους υποψήφιους των ΓΕΛ.

Τη Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022, οι υποψήφιοι ΓΕΛ θα εξεταστούν στα Αρχαία Ελληνικά (Ο.Π. ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ), Μαθηματικά (Ο.Π. ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ + Ο.Π. ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΠΛΗΡ/ΚΗΣ) και τη Βιολογία (Ο.Π. ΣΠΟΥΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ).

Δείτε τα θέματα που «έπεσαν» στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία

(ΓΕΛ).

Στην πρεμιέρα των Πανελλαδικών Εξετάσεων για τα ΓΕΛ και στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας, οι υποψήφιοι κλήθηκαν να γράψουν τις απόψεις τους για την αξία της Ιστορικής γνώσης.
Το κριτήριο αξιολόγησης αποτελούνταν από 3 κείμενα. Τα 2 κείμενα της Νεοελληνικής Γλώσσας, το πρώτο του ιστορικού Ρ. Αλβανού και το δεύτερο της Κ. Δημουλά (απόσπασμα από ομιλία της) αναφέρονται στην αξία της Ιστορικής γνώσης και στην διατήρηση της μνήμης αντίστοιχα, ενώ το διήγημα του Θ. Βαλτινού δίνει έμφαση στην αξία της οικογενειακής παράδοσης.

Τα θέματα, σύμφωνα με τον Όμιλο Φροντιστηρίων Πουκαμισάς κρίνονται αρκετά σαφή και ανταποκρίνονται στις δυνατότητες ενός καλά προετοιμασμένου υποψηφίου.

 

Δείτε εδώ από τα Φροντιστήρια Πουκαμισάς προτεινόμενες απαντήσεις στα εξεταζόμενα μαθήματα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.

Το newsit.gr, συμμεριζόμενο το μεγάλο ενδιαφέρον μαθητών, γονέων και καθηγητών για την αμεσότερη και την πιο έγκυρη ενημέρωση για τα Θέματα και τις Απαντήσεις των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2022, σε συνεργασία με τον Όμιλο Φροντιστηρίων Πουκαμισάς, τον μεγαλύτερο Εκπαιδευτικό Όμιλο της χώρας, με 34 χρόνια εμπειρίας στον χώρο της Εκπαίδευσης, 72 Φροντιστήρια σε όλη την Ελλάδα και περισσότερους από 13.000 μαθητές για τη σχολική χρονιά 2021-2022, καθ’ όλη τη διάρκεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων θα σας προσφέρει την πληρέστερη ενημέρωση.

Οι Πανελλήνιες 2022 ολοκληρώνονται στις 10 Ιουνίου 2022 για τους μαθητές των ΓΕΛ και στις 17 Ιουνίου για τους μαθητές των ΕΠΑΛ. Τα Ειδικά Μαθήματα θα εξεταστούν 18-30 Ιουνίου 2022.

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες.

Η εξεταστέα ύλη και τα θέματα των εξετάσεων είναι κοινά για όλους τους υποψηφίους ημερησίων και εσπερινών ΓΕΛ.

O γενικός γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης, καλεσμένος σε εκπομπή της ΕΡΤ, έχει επισημάνει ότι στόχος του Υπουργείου Παιδείας, είναι πριν από τις διακοπές του Αυγούστου να είναι όλα έτοιμα και να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα, ώστε μαθητές και γονείς να έχουν τον κατάλληλο χρόνο να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες.

Ο συνολικός αριθμός εισακτέων στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, στην ΑΣΠΑΙΤΕ και στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 ανέρχεται σε 68.394 (στους οποίους θα προστεθούν και οι εισακτέοι στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές και στις Ακαδημίες της Πυροσβεστικής, του Εμπορικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος), σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Διαβάστε ακόμη:

Πανελλήνιες 2022: Πώς υπολογίζονται τα μόρια – Τι πρέπει να προσέξουν οι υποψήφιοι ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Πανελλήνιες 2022: Χρήσιμες συμβουλές για τους υποψήφιους

Πανελλήνιες 2022: Πότε μηδενίζεται το γραπτό – Τι ισχύει με τα κινητά τηλέφωνα

Πανελλαδικές εξετάσεις 2022: Πότε θα βγούν τα αποτελέσματα και οι Βάσεις

Πανελλήνιες 2022: Mετατρέψτε το άγχος σε επιτυχία!

To άρθρο Πανελλήνιες 2022: Θέματα και απαντήσεις για τη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία (ΓΕΛ) δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πανελλήνιες 2022, Θέματα, Νεοελληνική Γλώσσα, Λογοτεχνία ΓΕΛ,panellinies 2022, themata, neoelliniki glossa, logotechnia gel