Παναθηναϊκός, η επόμενη μέρα: Φεύγουν σχεδόν όλοι οι παίκτες

11:02 16/6/2023 - Πηγή: NewsIt

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο μία τραγική σεζόν, όπου δεν μπόρεσε να πανηγυρίσει κανέναν από τους τρεις τίτλους στην Ελλάδα, ενώ τερμάτισε στις τελευταίες θέσεις της Euroleague.

Ο Παναθηναϊκός

θέλει να ξεχάσει την εφιαλτική σεζόν 2022-23 και να βάλει πλώρη για μία νέα “χρυσή” εποχή με τον Εργκίν Αταμάν στον πάγκο του.

Οι πράσινοι, έχοντας πλέον δικό τους το ΟΑΚΑ, θέλουν να δημιουργήσουν ένα πανίσχυρο ρόστερ υπό τις οδηγίες του Τούρκου τεχνικού, με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να είναι διατεθειμένος να ανεβάσει κατακόρυφα το μπάτζετ της ομάδας, προκειμένου το τριφύλλι να επιστρέψει στον δρόμο των επιτυχιών σε Ελλάδα κι Ευρώπη.

Για να συμβεί αυτό, ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να προχωρήσει σε ολικό λίφτινγκ στο ρόστερ του, πράγμα που σημαίνει ότι το πολύ 3-4 παίκτες θα παραμείνουν στην ομάδα.

Ας πάρουμε τα πράγματα, όμως, από την αρχή. Όσον αφορά τους ξένους παίκτες του Παναθηναϊκού, άπαντες αναμένεται να αποχωρήσουν από την ομάδα. Οι Πάρις Λι, Νέιτ Ουόλτερς, Ματέους Πονίτκα, Ντέρικ Ουίλιαμς και Αρτούρας Γκουντάιτις ολοκλήρωσαν την πορεία τους στο τριφύλλι.

Ο Μάριους Γκριγκόνις έχει κλειστό διετές συμβόλαιο, αλλά το αγωνιστικό του πρόσωπο στους τελικούς με τον Ολυμπιακό τον έφερε πολύ πίσω, με αποτέλεσμα να μην έχει μεγάλες πιθανότητες παραμονής.

Περισσότερες ίσως έχει ο Ματ Τόμας. Στο συμβόλαιο του Αμερικανού σουτέρ υπάρχει option για μια χρονιά ακόμη από μεριάς Παναθηναϊκού, με την Εργκίν Αταμάν να αποφασίζει για το μέλλον του. Υπενθυμίζεται ότι ο Τόμας, λόγω κακού σχεδιασμού, δεν μπορούσε να ενισχύσει την ομάδα στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Οι δύο σίγουροι Έλληνες και ο Παπαγιάννης

 

Όσον αφορά τον ελληνικό κορμό, ο Παναθηναϊκός υπολογίζει δεδομένα στον Λευτέρη Μαντζούκα και τον Παναγιώτη Καλαϊτζάκη για τη νέα σεζόν.

Αμφότεροι έδειξαν εξαιρετικό πρόσωπο στους τελικούς, με τον πρώτο να έχει όλο το μέλλον μπροστά του, αποτελώντας έναν από τους πιο ταλαντούχους παίκτες του ελληνικού μπάσκετ. Το φαρμακερό σουτ, μάλιστα, αρέσει πολύ στον Εργκίν Αταμάν.

Αντίθετα, δεδομένη είναι η αποχώρηση του Γιώργου Καλαϊτζάκη αλλά και του Λευτέρη Μποχωρίδη. Η περίπτωση του Δημήτρη Αγραβάνη είναι λίγο πιο σύνθετη. Ο Παναθηναϊκός έχει την option για το μέλλον του και καλείται να αποφασίσει μέχρι τα μέσα Ιουλίου για το αν θα τον κρατήσει στο ρόστερ.

Σε ό,τι αφορά τον αρχηγό της ομάδας, Γιώργο Παπαγιάννη, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Οι δύο πλευρές αναμένεται να καθίσουν στο τραπέζι των συζητήσεων το επόμενο διάστημα και να πάρουν τις αποφάσεις τους.

Ο Έλληνας σέντερ είναι εξαιρετικά πιθανό να μείνει στο ρόστερ του Παναθηναϊκού, ωστόσο δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο να αποχωρήσει.

Όσον αφορά τις πρώτες μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας, οι Μωραΐτης, Κώστας Αντετοκούνμπο και Βιλντόζα αναμένεται να αποτελέσουν τις πρώτες προσθήκες του τριφυλλιού για την επόμενη σεζόν.

 

 

To άρθρο Παναθηναϊκός, η επόμενη μέρα: Φεύγουν σχεδόν όλοι οι παίκτες δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Παναθηναϊκός, Φεύγουν,panathinaikos, fevgoun