Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Με ψυχολογία και πίστη για τη νίκη οι «πράσινοι»

10:15 14/2/2021 - Πηγή: NewsIt

Ο Παναθηναϊκός θέλει να νικήσει τον Ολυμπιακό για πρώτη φορά εντός έδρας μετά το 2017, όταν και τον είχε υποδεχθεί ξανά στη Λεωφόρο κι έτσι να παραμείνει στο… παιχνίδι της Ευρώπης (19:30, NewsIt.gr, NOVASPORTS 1).

Είναι το μεγάλο ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος

και η νίκη σε αυτό έχει… άλλη γλύκα. Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο, για πρώτη φορά μετά το 2017, όταν και είχε πάρει την τελευταία του εντός έδρας νίκη κόντρα στους «ερυθρόλευκους», έχοντας σαν μοναδικό στόχο το «τρίποντο» στη Superleague.

Έχοντας σερί θετικών αποτελεσμάτων (με τελευταίο το «διπλό» επί του Ατρομήτου) και έχοντας δει τον Αστέρα Τρίπολης να «γκελάρει», ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει να κάνει… ντου στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας, που οδηγεί στην Ευρώπη.

Η επιστροφή του «τριφυλλιού» στο «Απ. Νικολαΐδης» έδωσε τεράστια ώθηση στην ομάδα (τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες στη Λεωφόρο (11 βαθμοί), ενώ είχε δύο νίκες μια ισοπαλία και δύο ήττες στο ΟΑΚΑ (7 βαθμοί). Δεν έχει δεχτεί γκολ στη Λεωφόρο, ενώ είχε δεχτεί στα τέσσερα από τα πέντε στο «Σπύρος Λούης).

Οι δυο «αιώνιοι» παίζουν του Αγίου Βαλεντίνου, για πρώτη φορά μετά από 61 χρόνια (στις 14 Φεβρουαρίου 1960, την πρώτη σεζόν της Α’ Εθνικής, είχαν έλθει 0-0 στη Λεωφόρο). Ο Παναθηναϊκός θα υποδεχτεί τον Ολυμπιακό στο «Απόστολος Νικολαϊδης», για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο του 2017, όταν νίκησε και για τελευταία φορά σε μεταξύ τους παιχνίδι. Ήταν το 1-0 (56’ σουτ Βιγιαφάνιες).

Ο Παναθηναϊκός έχει τη ψυχολογία στα ύψη και ελπίζει πως –και με τη βοήθεια των μετεγγραφών που έκανε- θα μπορέσει να κόψει το αήττητο του Ολυμπιακού.

Όσον αφορά το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Λάζλο Μπόλονι φαίνεται να προσανατολίζεται σε μια ενδεκάδα με σύστημα 4-3-3 και τους: Διούδη, Χουάνκαρ, Μόλο, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Μαουρίσιο, Νιάς, Σανκαρέ, Νγκμπακοτό, Καμπετσή και Ιωαννίδη (δεν μπορούμε να αποκλείουμε σε αυτή τη θέση τους Μακέντα – Καρλίτος).

To άρθρο Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Με ψυχολογία και πίστη για τη νίκη οι «πράσινοι» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα