Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης 0-1: Άλωσε με πέναλτι τη Λεωφόρο και βλέπει πλέι οφ

17:05 29/1/2022 - Πηγή: NewsIt

Ο Αστέρας Τρίπολης πέρασε αλώβητος από τη Λεωφόρο, επικρατώντας του Παναθηναϊκού με 1-0 για την 20η αγωνιστική της Superleague.

Οι Αρκάδες πήραν το διπλό με πέναλτι του Μπαράλες και πλησίασαν τους πράσινους στον ένα βαθμό, κάνοντας τεράστιο βήμα για την είσοδο τους στα πλέι οφ. Πισωγύρισμα για τους πράσινους, οι οποίοι έχουν να δώσουν πλέον δύο πολύ δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια με ΟΦΗ

και ΠΑΟΚ.

Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσε το παιχνίδι ο Αστέρας λόγω αποβολής του Μουνάφο. Βρήκε δίχτυα ο Παναθηναϊκός στο 90′ με τον Αϊτόρ, αλλά το γκολ του ακυρώθηκε καθώς ο Ισπανός ήταν σε θέση οφσάιντ.

Ο αγώνας:

Ο Παναθηναϊκός είχε από το ξεκίνημα τον έλεγχο του παιχνιδιού και προσπαθούσε να φανεί απειλητικός με τους Παλάσιος κι Αιτόρ στα άκρα. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός ήταν ο εκφραστής των περισσότερων επιθέσεων του τριφυλλιού και προσπάθησε στα πρώτα λεπτά του αγώνα να παραβιάσει την εστία του Τσιφτσή, ο οποίος δήλωσε “παρών” όταν χρειάστηκε.

Από την πλευρά του, ο Αστέρας Τρίπολης περίμενε υπομονετικά πίσω από το κέντρο στο ξεκίνημα, ενώ στη συνέχεια πήρε και κάποια μέτρα στο γήπεδο, προσπαθώντας να γίνει απειλητικός με αιχμή του δόρατος στην επίθεση τον Σόνι, ο οποίος ταλαιπώρησε τους πράσινους αμυντικούς.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία του Παναθηναϊκού χάθηκε στο 38′. με τον Αϊτορ να κάνει ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή και την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.

Η καλύτερη στιγμή για τους Αρκάδες ήρθε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, με τον Μουνάφο να κάνει το σουτ και τον Μπρινιόλι να διώχνει με γροθιές.

Να σημειωθεί ότι οι παίκτες του Παναθηναϊκού είχαν αρκετά παράπονα από τη διαιτησία του Σιδηρόπουλου στο πρώτο μέρος.

Στο 53′ ο Αστέρας Τρίπολης έφτασε κοντά στο γκολ, με τον Κρεσπί να εκτελεί εξαιρετικά φάουλ από τα πλάγια, την μπάλα να περνάει απ’ όλους και να φεύγει ελάχιστα άουτ.

Ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να δημιουργήσει φάσεις χωρίς αποτέλεσμα, την ώρα που ο Αστέρας ήταν εξαιρετικός επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς πέρασε στο 65′ τον Βιτάλ στο παιχνίδι στη θέση του Αλεξανδρόπουλου, θέλοντας να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του.

Στο 73′ οι Αρκάδες έμειναν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Μουνάφο με δεύτερη κίτρινη κάρτα, με τους πράσινους να πιέζουν ακόμα περισσότερο για τη νίκη.

Ο Παναθηναϊκός όχι μόνο δεν μπόρεσε να ανοίξει το σκορ, αλλά βρέθηκε και με την πλάτη στον τοίχο στο 84. Ο Σιδηρόπουλος με τη βοήθεια του VAR έδωσε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Σάντσεθ στον Ριέρα κι ο Μπαράλες έκανε το 0-1 από τα 11 βήματα.

Ο Παναθηναϊκός πάλεψε για την ισοφάριση, βρήκε δίχτυα με τον Αϊτόρ στο 90′, αλλά το γκολ του ακυρώθηκε, καθώς ο Ισπανός ήταν εκτεθειμένος.

Οι πράσινοι πίεσαν για να βρουν γκολ στα έξι λεπτά καθυστερήσεων που έδωσε ο Σιδηρόπουλος, ωστόσο δεν τα κατάφεραν με το 0-1 να παραμένει μέχρι το φινάλε.

To άρθρο Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης 0-1: Άλωσε με πέναλτι τη Λεωφόρο και βλέπει πλέι οφ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα