«Παιχνίδια» Πούτιν με τον Nord Stream 1: Πρέπει να ελέγξουμε αν η τουρμπίνα λειτουργεί

17:32 20/7/2022 - Πηγή: NewsIt

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε σήμερα ότι δεν είναι σαφές σε ποια κατάσταση θα επιστρέψει η τουρμπίνα (στρόβιλος) του αγωγού Nord Stream 1, μετά την επισκευή της στον Καναδά.

Ο ίδιος είπε επίσης ότι υπάρχει κίνδυνος ο εξοπλισμός να τεθεί εκτός λειτουργίας και ο αγωγός Nord Stream1 να σταματήσει μετά την επιστροφή του από τον Καναδά.

Ο Πούτιν υποστήριξε ακόμη ότι η απόφαση του Καναδά να καθυστερήσει την επιστροφή της τουρμπίνας για τον Nord Stream δεν είναι πολιτική και δεν σχετίζεται με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Ένας εξοπλισμός χρειάζεται

επισκευή, η οποία και είναι προγραμματισμένη. Δεν παραχωρείται από τον Καναδά, επειδή έχουν επιβληθεί κυρώσεις κατά της Gazprom, παρόλο που πρόκειται για εργοστάσιο της Siemens. Θα σας πω γιατί το έκανε ο Καναδάς. Επειδή παράγει πετρέλαιο και φυσικό αέριο και σχεδιάζει να μπει στην ευρωπαϊκή αγορά» σημείωσε ο Πούτιν.

Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με το gazzeta.ru, ο Πούτιν δήλωσε επίσης ότι «η Gazprom δεν έχει λάβει μέχρι στιγμής κανένα επίσημο έγγραφο ότι η τουρμπίνα για τον Nord Stream 1 θα επιστραφεί σύντομα στη Ρωσία από τον Καναδά».

Διαφορετικά, αν η Ρωσία δεν λάβει την τουρμπίνα για τον Nord Stream 1, ο αγωγός θα μπορεί να μεταφέρει μόλις 30 εκατ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου την ημέρα, δηλαδή το μισό απ’ ό,τι τώρα, δήλωσε ο Πούτιν.

 

To άρθρο «Παιχνίδια» Πούτιν με τον Nord Stream 1: Πρέπει να ελέγξουμε αν η τουρμπίνα λειτουργεί δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Παιχνίδια Πούτιν, Nord Stream 1, Πρέπει,paichnidia poutin, Nord Stream 1, prepei