Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου γυναικών: Πρωτιές με «πάρτι» για Αυστραλία και Ιαπωνία, ιστορική μέρα για τη Ζάμπια

20:10 31/7/2023 - Πηγή: NewsIt

Μετατρέποντας τον “τελικό” απέναντι στον Καναδά σε πάρτι, η Αυστραλία σκόραρε τέσσερις φορές και πανηγύρισε μια σπουδαία πρόκριση στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου γυναικών.

Οι “Matildas” που φιλοξενούν τη διοργάνωση μαζί με τη Νέα Ζηλανδία, μπήκαν “μαχαίρι στα δόντια” και έδειξαν απ΄λο νωρίς τις προθέσεις τους.

Η Χέιλι Ράσο άνοιξε το σκορ μόλις στο 9ο λεπτό για να κάνει η ίδια το 2-0 στο 39′. Η Μέρι Φόουλερ είδε γκολ

της να ακυρώνεται στο 34′ για να πανηγυρίσει με δυσπιστία το 3-0 στο 58′, ενώ το κερασάκι στην τούρτα έβαλε στις καθυστερήσεις η Στέφανι Κέιτλι με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

Στο παιχνίδι της με την Ιρλανδία, Νιγηρία γνώριζε πως και η ισοπαλία θα ήταν αρκετή για να την οδηγήσει στη φάση των 16. Το τελικό 0-0 άφησε ικανοποιημένες και τις δύο ομάδες, με την Ιρλανδία να αποσπά τον πρώτο της βαθμό σε τελική φάση Μουντιάλ γυναικών. Η καλύτερη στιγμή του αγώνα ήρθε στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, με την κεφαλιά της Ουτσένα Κανού να καταλήγει στο δοκάρι ύστερα από την επέμβαση της αντίπαλης τερματοφύλακα.

Η Ιαπωνία έκανε «σμπαράλια» την Ισπανία, ιστορική πρώτη νίκη για τη Ζάμπια

Στα παιχνίδια του 3ου ομίλου, Ιαπωνία και Ισπανία μπήκαν στην τελευταία αγωνιστική ούσες πρώτες με έξι βαθμούς. Η “Ρόχα” είχε το πλεονέκτημα της ισοβαθμίας, όμως οι “Ασιάτισσες” παρέδωσαν μαθήματα αποτελεσματικού ποδοσφαίρου. Σκοράροντας τέσσερα γκολ σε πέντε μόνο τελικές στον στόχο, τελείωσαν τον αγώνα με μόλις 23% κατοχή μπάλας, αριθμός-ρεκόρ για τη διοργάνωση!

Στην αναμέτρηση των αδιάφορων, η Ζάμπια έγραψε τη δική της ιστορία απέναντι στην Κόστα Ρίκα. Η Λουσόμο Μουέμπα σκόραρε το παρθενικό γκολ της αφρικανικής ομάδας σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου ανδρών ή γυναικών και το τελικό 3-1 πανηγυρίστηκε έξαλλα, καθώς η Ζάμπια αποχαιρέτησε τη διοργάνωση με το κεφάλι ψηλά.

To άρθρο Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου γυναικών: Πρωτιές με «πάρτι» για Αυστραλία και Ιαπωνία, ιστορική μέρα για τη Ζάμπια δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Παγκόσμιο Κύπελλο, Πρωτιές, Αυστραλία, Ιαπωνία, Ζάμπια,pagkosmio kypello, proties, afstralia, iaponia, zabia