Ουκρανία: Οι κάτοικοι της Ζαπορίζια αγωνιούν για τον πυρηνικό σταθμό – Οι ΗΠΑ προειδοποιούν για νέα ρωσικά χτυπήματα

07:53 23/8/2022 - Πηγή: NewsIt

Οι κάτοικοι της περιφέρειας Ζαπορίζια, που ζουν κοντά στον μεγαλύτερο πυρηνικό σταθμό της Ευρώπης, αγωνιούν για τις καταστροφικές συνέπειες που θα έχει ενδεχόμενο πλήγμα στις εγκαταστάσεις του, καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται.

Την ίδια ώρα Αμερικανοί αξιωματούχοι προειδοποιούν για νέες ρωσικές επιθέσεις εναντίον κυβερνητικών εγκαταστάσεων και μη στρατιωτικών υποδομών στην Ουκρανία.

Η Ουκρανία και η Ρωσία αλληλοκατηγορούνται επανειλημμένως

για επιθέσεις κατά του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια, που βρίσκεται κοντά στην πόλη Ενερχοντάρ την οποία πλέον ελέγχουν φιλορωσικές δυνάμεις.

«Φυσικά και ανησυχούμε… Είναι σαν να καθόμαστε πάνω σε ένα βαρέλι με μπαρούτι» λέει ο Αλεξάντρ Λιφιρένκο, κάτοικος του Ενερχοντάρ.

Ο επικεφαλής της τοπικής διοίκησης ανέφερε ότι οι αρχές είχαν σχέδιο για την αντιμετώπιση ενδεχόμενου «ατυχήματος» και σημείωσε ότι οβίδες πυροβολικού είχαν πέσει κοντά στους έξι αντιδραστήρες του πυρηνικού σταθμού. «Σε περίπτωση που χτυπηθεί ένας αντιδραστήρας, δεν θα είναι τοπική αλλά παγκόσμια καταστροφή», είπε ο Αλεξάντρ Βόλγα.

«Η Ρωσία ετοιμάζει νέες επιθέσεις»

Την ίδια ώρα οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν πως διαθέτουν πληροφορίες ότι η Ρωσία σχεδιάζει να εξαπολύσει σύντομα νέες επιθέσεις κατά κυβερνητικών εγκαταστάσεων και μη στρατιωτικών υποδομών στην Ουκρανία.

«Έχουμε πληροφορίες ότι η Ρωσία εντείνει τις προσπάθειές της για να εξαπολύσει επιθέσεις κατά κυβερνητικών εγκαταστάσεων και μη στρατιωτικών υποδομών στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες. Δεδομένου του ιστορικού (των ενεργειών) της Ρωσίας στην Ουκρανία, ανησυχούμε για τη συνεχιζόμενη απειλή που αντιπροσωπεύουν οι ρωσικές επιθέσεις για τον άμαχο πληθυσμό και τις μη στρατιωτικές υποδομές», δήλωσε ο αξιωματούχος, ο οποίος επικαλέστηκε στοιχεία που έχουν συλλέξει οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ.

To άρθρο Ουκρανία: Οι κάτοικοι της Ζαπορίζια αγωνιούν για τον πυρηνικό σταθμό – Οι ΗΠΑ προειδοποιούν για νέα ρωσικά χτυπήματα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα