Ουκρανία: Η Ρωσία υποστηρίζει ότι φταίνε τα κινητά τηλέφωνα για το μακελειό στη Μακίιβκα – Στους 89 οι νεκροί

09:12 4/1/2023 - Πηγή: NewsIt

Για την πυραυλική επίθεση της Ουκρανίας στην επαρχία Ντονέτσκ, η οποία κόστισε τη ζωή σε 89 Ρώσους στρατιώτες, ευθύνεται η… παράνομη χρήση κινητών τηλεφώνων από τους στρατιώτες! Αυτό αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας. 

Η ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας για το πλήγμα που δέχθηκαν την Πρωτοχρονιά οι δυνάμεις της στην επαρχία Ντονέτσκ -προπύργιο των φιλορώσων αυτονομιστών ανταρτών- έγινε την ώρα που αυξάνεται η οργή μεταξύ Ρώσων σχολιαστών, που επικρίνουν

ολοένα και περισσότερο τη χλιαρή, όπως τη θεωρούν, στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία

Δείτε φωτογραφίες:

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι τέσσερις πύραυλοι της Ουκρανίας έπληξαν ένα «προσωρινό κέντρο ανάπτυξης του στρατού» στη Μακιίφκα. Αν και έχει ξεκινήσει επίσημη έρευνα για το περιστατικό, βασική αιτία για την επίθεση ήταν ξεκάθαρα η παράνομη χρήση κινητών τηλεφώνων από τους στρατιώτες, επεσήμανε το υπουργείο.

Δείτε φωτογραφίες:

«Το γεγονός αυτό επέτρεψε στον εχθρό να εντοπίσει και να καθορίσει τις συντεταγμένες της τοποθεσίας των στρατιωτών για να εξαπολύσει πυραυλική επίθεση», ανέφερε σε ανακοίνωσή του που εκδόθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης.

#Russia has admitted that 63 of its soldiers were killed in a Ukrainian New Year’s Eve attack on a camp in Makiivka in #Ukraine’s eastern Donbas region.

FRANCE 24's @sargentali has the details pic.twitter.com/jvWPpw2glf

FRANCE 24 English (@France24_en) January 3, 2023

Υπενθυμίζεται ότι την Δευτέρα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας παραδέχθηκε -κάτι ιδιαίτερα σπάνιο- πως δεκάδες στρατιώτες σκοτώθηκαν στον ουκρανικό βομβαρδισμό στη Μακίιβκα, Το Κίεβο έδωσε πολύ πιο βαρύ απολογισμό από τους 63 νεκρούς για τους οποίους μίλησε αρχικά η Μόσχα.

Χθες, Τρίτη (03.01.2023) έγιναν συγκεντρώσεις στη Ρωσία για την απότιση φόρου τιμής στους πεσόντες. Ο θάνατός τους προκάλεσε σοκ και πυροδότησε κύμα επικρίσεων. Πολλές είναι οι αντιδράσεις και στα social media με τα οργισμένα σχόλια να στρέφονται κυρίως εναντίον των διοικητών του ρωσικού στρατού και όχι εναντίον του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος δεν έχει σχολιάσει δημοσίως την επίθεση στη Μακιίφκα. 

«Οι τρομοκράτες πρέπει να χάσουν» δηλώνει ο Ζελένκσι

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένκσι, ο οποίος σπάνια σχολιάζει τις ουκρανικές πυραυλικές επιθέσεις, δεν αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο πλήγμα στο βιντεοσκοπημένο του μήνυμα το βράδυ της Τρίτης (03.01.2023), στο οποίο δήλωσε ότι η Ρωσία ετοιμάζεται να εξαπολύσει μια νέα μεγάλη επίθεση.

«Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι οι ηγέτες της Ρωσίας θα χρησιμοποιήσουν όσα μέσα τους έχουν απομείνει και όλους όσους μπορούν να συγκεντρώσουν για να αλλάξουν τον ρου του πολέμου και τουλάχιστον να καθυστερήσουν την ήττα τους», τόνισε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. «Πρέπει να ανατρέψουμε αυτό το ρωσικό σενάριο. Προετοιμαζόμαστε για αυτό. Οι τρομοκράτες πρέπει να χάσουν. Οποιαδήποτε προσπάθεια για τη νέα τους επίθεση πρέπει να αποτύχει», πρόσθεσε.

Δύσκολη η κατάσταση στο μέτωπο στη Μπάχμουτ

Ο στρατηγός Βαλέρι Ζαλούζνι, επικεφαλής των στρατιωτικών δυνάμεων της Ουκρανίας, δήλωσε ότι η κατάσταση στο μέτωπο κοντά στην πόλη Μπάχμουτ, ανατολικά της χώρας, είναι ιδιαίτερα δύσκολη.

Σημειώνεται ότι οι δυνάμεις της Ρωσίας έχουν προσπαθήσει επανειλημμένα να καταλάβουν τη Μπάχμουτ και τη γύρω περιοχή και σε κάποιες περιπτώσεις προελαύνουν στην κυριολεξία πατώντας στα πτώματα των στρατιωτών τους, επεσήμανε στο Telegram, τονίζοντας ότι οι ουκρανικές δυνάμεις αντιστέκονται.

Εξάλλου, σχολιάζοντας την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε χθες Τρίτη με τον επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ Μαρκ Μίλι, ο Ζαλούζνι επεσήμανε ότι ευχαρίστησε την Ουάσινγκτον για την παροχή αντιπυραυλικών συστημάτων χάρη στα οποία το Κίεβο καταστρέφει ολοένα και περισσότερους ρωσικούς πυραύλους.

Ο Ουκρανός στρατηγός πρόσθεσε ότι συζήτησε με τον Μίλι και τον εξοπλισμό που χρειάζεται το Κίεβο για να βελτιωθούν οι πιθανότητές του να κερδίσει τη Ρωσία.

«Τώρα είναι η στιγμή που, μαζί με τους εταίρους μας, πρέπει να ενισχύσουμε την άμυνά μας», υπογράμμισε και ο Ζελένσκι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή φωτογραφιών: Reuters

To άρθρο Ουκρανία: Η Ρωσία υποστηρίζει ότι φταίνε τα κινητά τηλέφωνα για το μακελειό στη Μακίιβκα – Στους 89 οι νεκροί δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα