Ουκρανία: Η Ουγγαρία στέλνει στρατό στα σύνορα – Η Ρουμανία έτοιμη να υποδεχτεί 500.000 πρόσφυγες

18:53 22/2/2022 - Πηγή: NewsIt

Εξαπλώνεται ο «πυρετός» από την κρίση στην Ουκρανία, μετά την αναγνώριση των δύο περιοχών της από τη Ρωσία.

Η Ουγγαρία ενισχύει τις δυνάμεις στα σύνορά της με την Ουκρανία, φοβούμενη μία κλιμάκωση της κρίσης. Επίσης, η Ρουμανία προετοιμάζεται να υποδεχτεί χιλιάδες Ουκρανούς πρόσφυγες.

Στην Ουγγαρία,

το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την Τρίτη (22.02.2022) ότι θα αναπτύξει αδιευκρίνιστο αριθμό δυνάμεων κοντά στα σύνορά της με την Ουκρανία, τόσο για λόγους ασφαλείας όσο και για να αναλάβουν ανθρωπιστική δράση.

«Η ασφάλεια της Ουγγαρίας είναι το σημαντικότερο πράγμα, ενισχύουμε τα σύνορα Ουκρανίας – Ουγγαρίας», ανέφερε η ανακοίνωση. Το υπουργείο πρόσθεσε ότι η υπεράσπιση των συνόρων και η προετοιμασία μιας ανθρωπιστικής αποστολής είναι εξίσου σημαντικά έργα. Δεν ανέφερε πόσοι στρατιώτες θα αναπτυχθούν.

Ο υπουργός Άμυνας Τίμπορ Μπένκο είπε ότι η ανάπτυξη αυτή είναι αναγκαία για την περίπτωση που η σύγκρουση στην ανατολική Ουκρανία επεκταθεί μέχρι τα σύνορα με την Ουγγαρία, μετέδωσε το ουγγρικό πρακτορείο ειδήσεων MTI.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν συγκάλεσε το συμβούλιο εθνικής ασφάλειας και είπε στον υπουργό Άμυνας να εμποδίσει ένοπλες ομάδες να περάσουν τα σύνορα.

Στη δυτική Ουγγαρία είναι προγραμματισμένες γι’ αυτήν την εβδομάδα στρατιωτικές ασκήσεις με τη συμμετοχή ΝΑΤΟϊκών και αμερικανικών δυνάμεων.

Ουκρανία: Η Ρουμανία θα μπορούσε να υποδεχθεί 500.000 πρόσφυγες

Η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες ανέφερε την Τρίτη (22.02.2022) ότι δεν έχει καταγράψει αυξημένη κινητικότητα ανθρώπων που φεύγουν από την Ουκρανία, όμως κυβερνήσεις της ανατολικής Ευρώπης και πόλεις κοντά στα ουκρανικά σύνορα προετοιμάζονται να υποδεχθούν ανθρώπους, εάν αυτό καταστεί αναγκαίο.

Την ίδια ώρα η Ρουμανία προετοιμάζεται να υποδεχθεί ενδεχομένως 500.000 πρόσφυγες από την Ουκρανία, στην περίπτωση ρωσικής εισβολής, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Βασίλε Ντίνκου, την Τρίτη (22.02.2022).

«Υπάρχουν διάφορες εκτιμήσεις, όμως θα μπορούσαμε να υποδεχθούμε πάνω από 500.000 πρόσφυγες, αυτός είναι ένας αριθμός για τον οποίο έχουμε προετοιμαστεί σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών και άλλους φορείς», είπε σε δημοσιογράφους ο Ντίνκου.

«Έχουμε προετοιμάσει ένα σχέδιο για όλες τις μεγάλες πόλεις, υπάρχουν περιοχές (που έχουν προετοιμαστεί) για αυτόν τον σκοπό κοντά στα σύνορα».

Η Ρουμανία μοιράζεται σύνορα μήκους 600 χιλιομέτρων με την Ουκρανία, όμως υποδέχθηκε σχετικά λίγους Ουκρανούς πρόσφυγες το 2014, μετά την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία.

«Δεν αναμένουμε ούτε τώρα μια πολύ μεγάλη εισροή να καταφθάνει εδώ, όμως κανείς δεν ξέρει», υπογράμμισε ο Ντίνκου.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

To άρθρο Ουκρανία: Η Ουγγαρία στέλνει στρατό στα σύνορα – Η Ρουμανία έτοιμη να υποδεχτεί 500.000 πρόσφυγες δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ουκρανία, Ουγγαρία, Ρουμανία, 500 000,oukrania, oungaria, roumania, 500 000