Ουκρανία: 15 ημέρες μετά η Κίνα μιλάει πρώτη φορά για «πόλεμο»

15:56 10/3/2022 - Πηγή: NewsIt

Η Κίνα χαρακτήρισε για πρώτη φορά την κατάσταση στην Ουκρανία με τη Ρωσία ως «πόλεμο», με τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας, Ουάνγκ Γι, να εκφράζει την ελπίδα να σταματήσει το ταχύτερο δυνατό, στην τηλεδιάσκεψη που είχε με τον Γάλλο ομόλογό του, Ζαν-Ιβ Λεντριάν.

«Ελπίζουμε να δούμε τις συγκρούσεις και τον πόλεμο να σταματούν το ταχύτερο δυνατό», μετέδωσε το κρατικό δίκτυο της Κίνας, CCTV, επικαλούμενο τις δηλώσεις που έκανε ο υπουργός

Εξωτερικών, ο οποίος παράλληλα κάλεσε όλες τις πλευρές να ηρεμήσουν και να κάνουν περισσότερες ενέργειες για να προληφθεί κλιμάκωση στην Ουκρανία.

Η Κίνα δεν έχει καταδικάσει τη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία, την οποία επίσης δεν έχει χαρακτηρίσει «εισβολή», ωστόσο είναι η πρώτη φορά που ακούστηκε η λέξη «πόλεμος» δια στόματος Κινέζου αξιωματούχου.

Άλλωστε, η Κίνα έχει δηλώσει πως η φιλία της με τη Ρωσία παραμένει «ισχυρή σαν βράχος» ενώ χθες Τετάρτη (9.3.2022), ο εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ κατηγόρησε το ΝΑΤΟ πως «ευθύνεται για την ένταση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

To άρθρο Ουκρανία: 15 ημέρες μετά η Κίνα μιλάει πρώτη φορά για «πόλεμο» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ουκρανία, Κίνα,oukrania, kina