Όταν ο Ντιέγκο Μαραντόνα έκανε ζέσταμα σε… πάρκινγκ και έπαιζε σε γήπεδο – “σκοτώστρα” για να βοηθήσει άρρωστο παιδάκι

09:20 26/11/2020 - Πηγή: NewsIt

Παρά τον εκκεντρικό χαρακτήρα του, τα πάθη του και τους “δαίμονές” του, ο Ντιέγκο Μαραντόνα είχε πάντα και κάτι άλλο που τον χαρακτήριζε: τη συμπόνοια για τον κόσμο που έχει ανάγκη.

Ο “Θεός” που πέθανε την Τετάρτη (25.11.2020) σε ηλικία 60 χρονών, είχε αποδείξει πολλές φορές πως όταν χρειάζεται πάει κόντρα στις εντολές για να κάνει εκείνο που επιθυμεί ή θεωρεί σωστό.

In 1984, Maradona played a fundraising match in one of the poorest suburbs of Naples to aid a sick child in

need of an expensive operation. pic.twitter.com/X7SIHpQAns

— Old Days Football (@OldDaysFootball) March 15, 2017

Αυτό έγινε και πριν 36 χρόνια, το μακρινό 1984, όταν ο “Ντιεγκίτο” λατρευόταν σε όλο τον κόσμο. Είχε μόλις πάρει μεταγραφή από την Μπαρτσελόνα στην Νάπολι.

75.000 οπαδοί τον είχαν υποδεχτεί στην Ιταλική πόλη και επικρατούσε παροξυσμός! Έτσι, ζήτησαν από τον Ντιέγκο Μαραντόνα να συμμετέχει σε ένα ματς φιλανθρωπικού χαρακτήρα στα προάστια της πόλης, για να βοηθηθεί ένα άρρωστο παιδί που έπρεπε να κάνει μια ακριβή εγχείρηση.

Το γήπεδο στο οποίο θα παιζόταν το ματς ήταν σε τραγική κατάσταση, και η Νάπολι είπε στον Μαραντόνα να μην παίξει.

Αλλά ο μεγάλος Ντιέγκο Μαραντόνα δε θα μπορούσε να λείπει. Αγνόησε τις εντολές και πήγε κανονικότατα στο παιχνίδι, κάνοντας ζέσταμα σε… ένα παρκινγκ δίπλα στο γήπεδο! Μάλιστα πληροφορίες ανέφεραν τότε πως πλήρωσε εγγύηση για “ασφάλεια”, σε περίπτωση που θα πάθαινε κάτι.

Γιατί αυτός ήταν ο Ντιέγκο Μαραντόνα!

To άρθρο Όταν ο Ντιέγκο Μαραντόνα έκανε ζέσταμα σε… πάρκινγκ και έπαιζε σε γήπεδο – “σκοτώστρα” για να βοηθήσει άρρωστο παιδάκι δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα