«Όπλο» στα χέρια Τσίπρα ο φάκελος Ράμμου – Ένα βήμα πριν την πρόταση μομφής – Όλο το παρασκήνιο

06:16 25/1/2023 - Πηγή: NewsIt

Στη Βουλή σήμερα το μεσημέρι – σε νομοσχέδιο για την Υγεία που συζητείται στην Ολομέλεια –  αναμένεται να συνεχιστεί η σφοδρή αντιπαράθεση ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση για το θέμα των υποκλοπών, καθώς ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας έχει πλέον στα χέρια του συγκεκριμένες αποδείξεις:

Το «πόρισμα Ράμμου» και τις γνωματεύσεις των παρόχων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας σκέπτεται πολύ σοβαρά να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης και φυσικά κατά του πρωθυπουργού δεδομένου ότι οι αποδείξεις για την παρακολούθηση πολιτικών προσώπων και παραγόντων της Εθνικής Άμυνας της χώρας από την ΕΥΠ είναι ακλόνητες.

«Τα στοιχεία αγγίζουν τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη από την στιγμή που αυτός ήταν ο πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ», λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Χθες μάλιστα, μετά  την συνάντηση που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα  Σακελλαροπούλου, ζήτησε από τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί λέγοντας: «Ο Πρωθυπουργός των υποκλοπών, της εκτροπής και της συγκάλυψης οφείλει να αναλάβει τις έτσι κι αλλιώς αμετάθετες πολιτικές του ευθύνες. Και οφείλει να πράξει αυτό που θα έπραττε οποιοσδήποτε άλλος Πρωθυπουργός σε ευρωπαϊκή χώρα, σε ευρωπαϊκό κράτος δικαίου. Να παραιτηθεί».

Η σύσκεψη στην Κουμουνδούρου 

Η σκέψη για να υπάρξει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης συζητήθηκε χθες το πρωί και αφού ο Αλέξης Τσίπρας πήρε στα χέρια του την έκθεση του Προέδρου της ΑΔΑΕ, Χρήστου Ράμμου.

Στην σύσκεψη που έγινε στις 12 στα γραφεία της Κουμουνδούρου επικράτησε η άποψη ότι αυτή θα έπρεπε να είναι η ενδεδειγμένη αντίδραση κατά της κυβέρνησης.

Στο επιχείρημα που ακούστηκε από κάποιους ότι μία πρόταση δυσπιστίας θα συσπείρωνε το κυβερνών κόμμα η απάντηση ήταν ότι πλέον βρισκόμαστε δύο μήνες πριν τις εκλογές και άρα όλα αυτά έχουν μικρή σημασία. «Αυτό που μετράει είναι  ότι για τρεις μέρες θα συζητάμε το θέμα των υποκλοπών όπου κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι θα υπάρξουν και άλλες αποκαλύψεις», λένε στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Φυσικά στην Κουμουνδούρου γνωρίζουν ότι από την πλευρά της κυβέρνησης θα υπάρξει σκληρή αντεπίθεση, ( με το θέμα του Έβρου και της μικρής Μαρίας και την υπόθεση Καλογρίτσα) θεωρούν ωστόσο ότι μέσα από μία τριήμερη συζήτηση μόνο κέρδος μπορεί να έχουν.

Τα ονόματα 

Σε ότι αφορά τα ονόματα των προσώπων που υπάρχουν στην έκθεση Ράμμου οι πληροφορίες λένε ότι πρόκειται για έξι πρόσωπα και οι πέντε από αυτούς συνδέονται με τα εξοπλιστικά θέματα.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στην έκθεση αναφέρονται τα πρόσωπα για τα οποία η εφημερίδα Documento ισχυριζόταν ότι βρίσκονται υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ. Μιλάμε για τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο, τον πρώην αρχηγό ΓΕΣ  Χαράλαμπο Λαλούση, δύο στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης εξοπλισμών και τον  αντιναύαρχο εν αποστρατεία Αλέξανδρο Διακόπουλο, ο οποίος είναι  πρώην σύμβουλος του πρωθυπουργού. Ο έκτος είναι ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης για τον οποίο υπήρχαν σχετικές αποκαλύψεις – ότι τον παρακολουθούσε η ΕΥΠ- από την ώρα που ξέσπασε το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Οι πληροφορίες λένε ωστόσο ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αναφέρει τα πρόσωπα με τα ονόματα τους –αφού μέσα στην έκθεση Ράμμου οι πρωταγωνιστές της ιστορίας περιγράφονται και δεν αναφέρονται ονομαστικά  – αλλά θα αναδείξει τα στοιχεία των εταιριών, πότε δηλαδή και με ποιόν τρόπο παρακολουθούσαν τα  έξι πρόσωπα.

Προφανώς σε όλη την ιστορία μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει η υπόθεση Φλώρου όπου μόλις πριν από λίγο καιρό ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής είχε διαβεβαιώσει ότι δεν υπήρχε παρακολούθηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ  λέγοντας: «Μα είναι δυνατόν εγώ να παρακολουθούσα τον αρχηγό των ενόπλων  δυνάμεων».

Ικανοποίηση στην Κουμουνδούρου

Στην Κουμουνδούρου δεν κρύβουν την ικανοποίηση τους για την εξέλιξη της ιστορίας καθώς η κίνηση του Αλέξη Τσίπρα να πάει στην Αρχή Διασφάλισης του απορρήτου των Επικοινωνιών  και στον Χρήστο Ράμμο έφερε τα εξής αποτελέσματα:  

– Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να σέρνει τον χορό των αποκαλύψεων

– Μέσα από την κίνηση Τσίπρα δρομολογήθηκε και η ενημέρωση  όλων των  πολιτικών  αρχηγών και το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις

– Ο πρωθυπουργός θα αναγκαστεί να απαντήσει να πάει στην Βουλή να απαντήσει μέσα από μία τριήμερη συζήτηση

– Η κυβέρνηση βρέθηκε σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση- για πανικό κάνουν λόγο οι συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-  κάτι που όπως λένε τα στελέχη της Κουμουνδούρου  φάνηκε  από την ανακοίνωση του Γιάννη Οικονόμου εναντίον του Χρήστου Ράμμου.

Εν τω μεταξύ όπως αναφέρει σε  αποκλειστικό ρεπορτάζ της η ιστοσελίδα EURACTIV «η επιτροπή PEGA του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αναμένεται να καλέσει την ελληνική κυβέρνηση να προστατεύσει την ανεξαρτησία της ΑΔΑΕ και να ρίξει φως στο λεγόμενο «ελληνικό Watergate».

To άρθρο «Όπλο» στα χέρια Τσίπρα ο φάκελος Ράμμου – Ένα βήμα πριν την πρόταση μομφής – Όλο το παρασκήνιο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Όπλο, Τσίπρα, Ράμμου –, – Όλο,oplo, tsipra, rammou –, – olo