Ολυμπιακός – Ρεάλ Μαδρίτης 79-69: ΜακΚίσικ και Βεζένκοφ «σκότωσαν» τη «Βασίλισσα» στο ΣΕΦ
Ο Ολυμπιακός νίκησε με 79-69 τη Ρεάλ Μαδρίτης στο ΣΕΦ για την έκτη αγωνιστική της Euroleague και πήρε ένα σπουδαίο αποτέλεσμα ψυχολογίας, μετά από δύο σερί ήττες στη διοργάνωση.
Παρότι χρειάστηκε να ανατρέψει το σκορ στην τέταρτη περίοδο, ο Ολυμπιακός έφθασε στο τέλος σε μία άνετη νίκη επί της Ρεάλ Μαδρίτης στη Euroleague,
Οι Πειραιώτες ανέβηκαν έτσι στο 3-3 στη διοργάνωση και “έπιασαν” τους Μαδριλένους, αφήνοντας πίσω τους και την ήττα από τον Παναθηναϊκό στην Basket League.
Το παιχνίδιΟ Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά το ματς και με τον Φουρνιέ να πετυχαίνει γρήγορα πέντε πόντους, πήρε το προβάδισμα στην αρχή του αγώνα. Η Ρεάλ Μαδρίτης αντέδρασε γρήγορα όμως και βρίσκονται καλάθια στο τρανζίσιον, ανέτρεψε την κατάσταση. Την ίδια ώρα, οι Πειραιώτες έμειναν στα 1/6 τρίποντα μετά το πρώτο εύστοχο του Γάλλου σούπερ σταρ της ομάδας, με αποτέλεσμα το δεκάλεπτο να ολοκληρωθεί με σκορ 21-17 υπέρ της “Βασίλισσας”.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο, η Ρεάλ Μαδρίτης συνέχισε να έχει το προβάδισμα, αφού παρά τους 11 πόντους του Βεζένκοφ, ο Ολυμπιακός δεν έβρισκε άλλες λύσεις στην επίθεση. Χεζόνια και Εντιαγιέ πέτυχαν σημαντικά καλάθια αντίθετα για τους φιλοξενούμενους, φέρνοντας την ομάδα του Ματέο ακόμη και στο +7. Η είσοδος του Πίτερς έφερε όμως ένα ξέσπασμα των Πειραιωτών στο φινάλε του αγώνα, όπου με ένα “σερί” 9-0 ο Ολυμπιακός πήρε το προβάδισμα με 36-34 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.
Στο δεύτερο μέρος, η Ρεάλ Μαδρίτης μπήκε καλύτερα στο παρκέ και με ένα δικό της σερί βρέθηκε ξανά στο +7. Ο Χεζόνια άρχισε να αποτελεί πρόβλημα για την άμυνα του Ολυμπιακού, ενώ ο Καμπάτσο έφθασε τις 10 ασίστ στο τρίτο δεκάλεπτο, βοηθώντας την ομάδα του να διατηρήσει το προβάδισμα στο σκορ. Γουόκαπ και Βεζένκοφ έδωσαν όμως σημαντικές λύσεις στους Πειραιώτες στην επίθεση και “μάζεψαν” τη διαφορά στο -3, για το 56-59 του 30′.
Ο Ολυμπιακός συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και στο τέταρτο δεκάλεπτο, με τους Πίτερς και ΜακΚίσικ να βάζουν “φωτιά” στο ΣΕΦ. Συνεχόμενα καλάθια των δύο παικτών, έφεραν τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ και τους έδωσαν το προβάδισμα στην τελική ευθεία του αγώνα. Ο Αμερικανός γκαρντ έφθασε μάλιστα τους 15 πόντους και ήταν κομβικός στα τελευταία λεπτά, οδηγώντας μαζί με τον Βεζένκοφ τους Πειραιώτες στη νίκη.
Shaq ATTACKKKKKK #RivalrySeries | #EveryGameMatters pic.twitter.com/UKIS09XDrZ
— Turkish Airlines EuroLeague (@EuroLeague) October 29, 2024Ο τελευταίος είχε με τη σειρά του 23 πόντους, αλλά και το τρίποντο που “καθάρισε” το ματς για την ομάδα του Μπαρτζώκα. Το τελικό 79-69 δείχνει και την… άνεση με την οποία έφθασαν στο φινάλε στη νίκη οι “ερυθρόλευκοι”.
Τα δεκάλεπτα: 17-21, 36-34, 56-59, 79-69
Τα στατιστικά των παικτώνΟλυμπιακός (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 12 (3/3 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 4 ασίστ), Γουίλιαμς-Γκος (6 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Ράιτ 2, Βιλντόσα, Φαλ 6 (3/4 δίποντα, 6 ριμπάουντ), Βεζένκοβ 23 (7/12 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 3/4 βολές, 8 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα), Παπανικολάου 2, Πίτερς 7 (2/3 τρίποντα), Μιλουτίνοβ 2, ΜακΚίσικ 15 (2/5 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 2/2 βολές, 9 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Φουρνιέ 10 (2/6 δίποντα, 2/9 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ)
Ρεάλ Μαδρίτης (Ματέο): Αμπάλδε 5 (1/3 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Καμπάσο 7 (1/4 τρίποντα, 4/5 βολές, 4 ριμπάουντ, 10 ασίστ), Χεζόνια 15 (2/6 δίποντα, 3/8 τρίποντα, 2/2 βολές, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Μούσα 4 (1/4 τρίποντα), Ντεκ 12 (6/10 δίποντα), Ιμπάκα 8 (2), Γιουλ 7 (2), Ταβάρες 6 (1/1 δίποντο, 4/6 βολές, 6 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα), Εντιαγέ 5 (1)
To άρθρο Ολυμπιακός – Ρεάλ Μαδρίτης 79-69: ΜακΚίσικ και Βεζένκοφ «σκότωσαν» τη «Βασίλισσα» στο ΣΕΦ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Καιρός: Γιγάντιος αντικυκλώνας «καταπίνει» την Ελλάδα - Άσχημα νέα για τον Νοέμβριο
- Πέθανε ξαφνικά αστυνομικός στη Θεσσαλονίκη
- Κρατηθείτε! Νέα προφητεία Αντώναρου: «Μου σφύριξαν ότι ο Μητσοτάκης σχεδιάζει να τον προτείνουν για Πρόεδρο Δημοκρατίας»
- Η αφορμή της άγριας συμπλοκής νεαρών στη Γλυφάδα – «Βροχή» από πέτρες και μαχαιρώματα, χειρουργήθηκε ο 24χρονος
- Συνέλαβαν πασίγνωστο τράπερ - Επιστρέφει στην φυλακή
- Ολυμπιακός – Ρεάλ Μαδρίτης: Αποθέωση για τον Μπαρτζώκα όταν εμφανίστηκε στο ΣΕΦ
- Γέμισαν με σαλάχια και καρχαρίες οι ελληνικές θάλασσες – Τι έδειξαν οι καταγραφές των τελευταίων 90 ετών
- Αντίο (;) στο Google Translator
- Το προϊόν που έγινε «καπνός» από τα ράφια σούπερ - μάρκετ στη Θεσσαλονίκη
- Η πιο χοντρή γάτα του κόσμου πέθανε λίγες εβδομάδες αφότου πήγε σε κέντρο αδυνατίσματος
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις NewsIt
- Τέσσερις αγνοούμενοι από τις σφοδρές βροχοπτώσεις και τις τεράστιες πλημμύρες στην Ισπανία
- Το ανατριχιαστικό μήνυμα εργαζόμενης από τη Βρετανία που επιτέθηκε στην διευθύντριά της με σφυρί - «Το έκανα, ουπς»
- Ολυμπιακός - Ρεάλ Μαδρίτης live: Τελευταία λεπτά με «μάχη» για τη νίκη στο ΣΕΦ
- Εκτός CNN ο σχολιαστής που είπε σε μουσουλμάνο δημοσιογράφο: «Ελπίζω να μην εκραγεί ο βομβητής σου»
- Ρωσία: 10.000 Βορειοκορεάτες στρατιώτες εκπαιδεύονται στο Κουρσκ για να πολεμήσουν κατά της Ουκρανίας
- Athens Kallithea – Ολυμπιακός: Με Κουτσίδη και Παπακανέλλο η αποστολή των Πειραιωτών για το Κύπελλο Ελλάδας
- Η θερμοκρασία θα πέσει επτά βαθμούς Κελσίου τις επόμενες ημέρες λέει ο Θοδωρής Κολυδάς
- Ο Sean «Diddy» Combs έλεγχε την εμφάνιση και τα κιλά των γυναικών στα «Freak Offs»
- Η Άλμπα Βερολίνου έθεσε εκτός ομάδας τον Καλίφα Κουμάντζι μετά τις κατηγορίες για σωματική βία στη σύντροφό του
- Ο Sean «Diddy» Combs χρησιμοποιούσε ζυγαριά στα «Freak Offs» για να ζυγίζει τις γυναίκες

- Τελευταία Νέα NewsIt
- Ολυμπιακός – Ρεάλ Μαδρίτης 79-69: ΜακΚίσικ και Βεζένκοφ «σκότωσαν» τη «Βασίλισσα» στο ΣΕΦ
- Ολυμπιακός – Ρεάλ Μαδρίτης 79-69 Τελικό: Σπουδαία νίκη για τους Πειραιώτες στο ΣΕΦ
- «Σχεδόν ολοκληρώσαμε τον πόλεμο κατά της Χεζμπολάχ» λέει το Ισραήλ - «Διπλωματική λύση» εξετάζει ο Νετανιάχου
- Το Ισραήλ σχεδόν ολοκλήρωσε τον πόλεμο κατά της Χεζμπολάχ στον Λίβανο – «Διπλωματική λύση» εξετάζει ο Νετανιάχου
- Η θερμοκρασία θα πέσει επτά βαθμούς Κελσίου τις επόμενες ημέρες λέει ο Θοδωρής Κολυδάς
- Καιρός: Η θερμοκρασία θα πέσει επτά βαθμούς Κελσίου τις επόμενες ημέρες
- Τέλος ο Ντιέγκο Αλόνσο από τον Παναθηναϊκό
- Ο Sean «Diddy» Combs έλεγχε την εμφάνιση και τα κιλά των γυναικών στα «Freak Offs»
- Ο Sean «Diddy» Combs χρησιμοποιούσε ζυγαριά στα «Freak Offs» για να ζυγίζει τις γυναίκες
- Ο Sean «Diddy» Combs χρησιμοποιούσε ζυγαριά στα «Freak Offs» για να βεβαιωθεί ότι οι γυναίκες δεν ζύγιζαν πάνω από 63 κιλά
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης μιλάει λες και είμαστε χθεσινοί – Εγώ δεν είπα να μη συζητήσουμε με την Τουρκία, είπα όχι στα παζάρια
- Λίβανος: Τουλάχιστον 82 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 180 τραυματίστηκαν από τα ισραηλινά πλήγματα του τελευταίου 24ώρου
- Λίβανος: Τουλάχιστον 82 νεκροί και 180 τραυματίες από ισραηλινά πλήγματα το τελευταίο 24ωρο
- Ελένη Καστάνη για την ταινία «Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή»: Πήγα κι έκανα ένα guest, όχι μεγάλο ρόλο
- Τσιτσιπάς: «Καθάρισε» σε 66 λεπτά τον Ταμπίλο και πέρασε στους «16» του Paris Masters - Βίντεο
- Λίβανος: Τουλάχιστον 82 νεκροί και 180 τραυματίες από τα ισραηλινά πλήγματα το τελευταίο 24ωρο
- Παναθηναϊκός: Τέλος ο Αλόνσο - Έρχεται ο Βιτόρια
- Λιθουανία: Κέρδισε τις εκλογές, αλλά προτιμά να μείνει στην Ευρωβουλή
- Αντώνης Κρόμπας: Την κωμωδία την έχει ευνουχίσει η πολιτική ορθότητα