Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Περιμένοντας τις εξετάσεις του Χουάνκαρ και το φύλλο αγώνα του ντέρμπι

10:24 23/10/2023 - Πηγή: NewsIt

Το ντέρμπι της Super League ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, μετά τη ρίψη κροτίδας και τη διακομιδή του Χουάνκαρ στο νοσοκομείο. Οι δυο ομάδες θα τα πουν πλέον στα δικαστήρια, για τις τύχες του ντέρμπι του “Καραϊσκάκης”, την ώρα που το αγωνιστικό πρόγραμμα θα τις φέρει άλλες πέντε φορές αντιμέτωπες.

Το μεγάλο ντέρμπι, Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

δεν ολοκληρώθηκε ποτέ και θα κριθεί στις δικαστικές αίθουσες. Το… χρονόμετρο σταμάτησε στο 50′ , μετά τον τραυματισμό του Χουάνκαρ από κροτίδα που έσκασε δίπλα του ενώ ζεσταινόταν, λίγα λεπτά μετά το γκολ της ισοφάρισης του Μαντί Καμαρά.

Ο Χουάνκαρ δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες από τους γιατρούς, ωστόσο, ήταν αρκετά ζαλισμένος και διακομίστηκε με φορείο εκτός γηπέδου. Οι «πράσινοι» αποχώρησαν για τ΄ αποδυτήρια, με τον Ιταλό διαιτητή Μαρέσκα και τους συνεργάτες του ν΄ ακολουθούν, σε αντίθεση με τους παίκτες του Ολυμπιακού που παρέμειναν στον αγωνιστικό χώρο.

Λίγο αργότερα κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο και ο ιδιοκτήτης της πειραϊκής ΠΑΕ, Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος συνομίλησε με τους παίκτες της ομάδας, αλλά και κάποιους συνεργάτες του.

Μετά από περίπου δυο ώρες, με διαβουλεύσεις, διάφορα ρεπορτάζ σχετικά με όσα αναφέρθηκαν από τον ιατρό του αγώνα για την περίπτωση του Χουάνκαρ και τους παίκτες του Ολυμπιακού να επιστρέφουν και να φεύγουν και πάλι για τα αποδυτήρια, το ντέρμπι διεκόπη οριστικά και ο Χουάνκαρ αναχώρησε για το νοσοκομείο, προκειμένου να κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις (πέρασε το βράδυ του στο “Υγεία”).

Η τύχη του ντέρμπι θα κριθεί στις δικαστικές αίθουσες και δεν αποκλείεται να φτάσει στα διεθνή δικαστήρια. Σήμερα (23.10) αναμένεται να βγουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων στον Χουάνκαρ, που θα περιγράφουν την κλινική εικόνα του Ισπανού ποδοσφαιριστή.

Ιδιαίτερη σημασία έχει και το τι έχει γραφτεί στο φύλλο αγώνα, το οποίο -σύμφωνα με δημοσιεύματα- φέρεται να συντάχθηκε στο ξενοδοχείο που είχε καταλύσει ο Ιταλός διαιτητής, Φάμπιο Μαρέσκα.

Θυμίζουμε πως στις δικαστικές αίθουσες θα κριθεί εάν η διακοπή του ντέρμπι έγινε με υπαιτιότητα του Ολυμπιακού -λόγω της κροτίδας που έπεσε κοντά στον Χουάνκαρ ή λόγω της αποχώρησης του Παναθηναϊκού από τον αγωνιστικό χώρο, μετά από το συγκεκριμένο

Σχετικά με τις ποινές, σε περίπτωση οριστικής διακοπής του αγώνα με υπαιτιότητα ομάδας εφόσον υπάρξει τραυματισμός από ρίψη αντικειμένου, προβλέπεται κατακύρωση του αγώνα υπέρ της αντίπαλης ομάδας με τέρματα 0-3 και ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές δύο έως τέσσερις αγωνιστικές. Επιπροσθέτως, το άρθρο 21 του ΚΑΠ αναφέρει πως η υπαίτια ομάδα τιμωρείται με αφαίρεση ενός βαθμού από τον πίνακα της βαθμολογίας, ενώ της επιβάλλεται χρηματική ποινή από 30.000 ευρώ έως 150.000 ευρώ.

Εφόσον αποφασιστεί ότι ο Παναθηναϊκός αποχώρησε από αγώνα που κρίθηκε πως έπρεπε να συνεχιστεί, τότε ο ΚΑΠ προβλέπει πως «… αν μία ομάδα αποχωρήσει από έναν αγώνα μετά την έναρξή του, τιμωρείται με αφαίρεση πέντε (5) βαθμών από την τρέχουσα και πέντε (5) βαθμών από την επόμενη αγωνιστική περίοδο και χρηματική ποινή από είκοσι (20.000) έως διακόσιες χιλιάδες (200.000) ευρώ».

Και όλα αυτά, την ώρα που ο Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα αναμετρηθούν άλλες πέντε φορές στη σεζόν: 1 για την κανονική διάρκεια τυ πρωταθλήματος, 2… λογικά στα playoffs της Super League και άλλες δυο στα φάση των “16” του Κυπέλλου Ελλάδας.

To άρθρο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Περιμένοντας τις εξετάσεις του Χουάνκαρ και το φύλλο αγώνα του ντέρμπι δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα