Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός LIVE: Θρίλερ στο ΣΕΦ

19:31 14/3/2024 - Πηγή: NewsIt

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός συγκρούονται στο ΣΕΦ για την 29η αγωνιστική της Euroleague. Παρακολουθήστε LIVE τον ελληνικό εμφύλιο στην Ευρώπη από το newsit.gr.

Όλο το ευρωπαϊκό μπάσκετ έχει στρέψει την προσοχή

του στο Φάληρο και στον ελληνικό εμφύλιο μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού για την 28η αγωνιστική της Euroleague.

Πρόκειται για ένα ντέρμπι με τεράστια βαθμολογική σημασία, μιας και θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό τη μάχη για το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.

Ο Παναθηναϊκός έχει ρεκόρ 18-10, ενώ ο Ολυμπιακός 17-11, με τον νικητή να παίρνει και το πλεονέκτημα στη μεταξύ τους ισοβαθμία, αφού το πρώτο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ είχε κριθεί στην παράταση.

Παρακολουθήστε LIVE το ΟλυμπιακόςΠαναθηναϊκός από το newsit.gr

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί με τους Τόμας Γουόκαπ και Γουίλιαμς Γκος στη δωδεκάδα του. Αμφότεροι ήταν αμφίβολοι, αλλά έσφιξαν τα δόντια και θα αγωνιστούν κανονικά. Αντίθετα, εκτός είναι ο Λαρεντζάκης.

Για τον Παναθηναϊκό, ο Εργκίν Αταμάν δεν μπορεί να υπολογίζει στους Βιλντόσα και Αντετοκούνμπο.

Να σημειωθεί ότι το “παρών” στο ΣΕΦ δίνει ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Ο Ολυμπιακός μετρά 5 διαδοχικές νίκες επί του Παναθηναϊκού στη Euroleague. Παράλληλα, “τρέχει” σερί 5 νικών στη διοργάνωση. Ο Παναθηναϊκός προέρχεται από 3 διαδοχικές νίκες στη σεζόν .

Αυτή θα είναι η έκτη αναμέτρηση των δυο ομάδων τη φετινή σεζόν, με τους Πειραιώτες να μετρούν ήδη τρεις νίκες στις πέντε προηγούμενες. Ο Ολυμπιακός επικράτησε στον τελικό του Super Cup (75-51), στην πρεμιέρα της Euroleague (78-88) και στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος (69-58). Οι “πράσινοι” έχουν επικρατήσει στις δυο αναμετρήσεις της Basket League (66-54 στο ΣΕΦ και 85-80 στο ΟΑΚΑ).

Ο Ολυμπιακός έχει την… παράδοση με το μέρος του, καθώς στις αναμετρήσεις των δυο ομάδων για την κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση μετράει 13 νίκες έναντι επτά των «πράσινων».

Να θυμίσουμε ότι οι “ερυθρόλευκοι” προέρχονται από επιμέρους σκορ 19-3 επί του Παναθηναϊκού, σε όλες τις διοργανώσεις, από τις 23 Δεκεμβρίου 2021!

Την αναμέτρηση θα διευθύνουν οι Σρέτεν Ράντοβιτς (Κροατία), Κάρλος Περούγκα (Ισπανία) και Ούρος Νίκολιτς (Σερβία).

To άρθρο Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός LIVE: Θρίλερ στο ΣΕΦ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός LIVE, 29η, Euroleague,olybiakos – panathinaikos LIVE, 29i, Euroleague