Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε ανάλυση: Οι κομβικές απουσίες και το πρόβλημα δημιουργίας
Ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε απέναντι στην Φενέρμπαχτσε, με τους Πειραιώτες να χάνουν εντός έδρας με σκορ 87-77 για την 23η αγωνιστική της Euroleague, ένα αποτέλεσμα που σταμάτησε το νικηφόρο σερί της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα στην διοργάνωση.
Ήταν δύσκολο εξ αρχής το παιχνίδι του Ολυμπιακού ενάντια στην Φενέρμπαχτσε, έγινε δυσκολότερο κατά
Οι Τούρκοι κυριάρχησαν στο παρκέ και με τον Μάρκο Γκούντουριτς να σκοράρει 21 πόντους, έχοντας από κοντά τους Νάιτζελ Χέις με 14, Έρικ ΜακΚόλουμ 12, Σερτάτς Σανλί με 11 και Ταρίκ Μπιπέροβιτς με 11 πήραν ένα σπουδαίο διπλό. Με αυτή τη νίκη η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους βελτίωσε το ρεκόρ της σε 15-7 και μείωσε την απόσταση της από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό στη 1 νίκη!
Το πιο μεγάλο πρόβλημα για τους Πειραιώτες ήταν η δημιουργία, με τις 14 ασίστ σε σχέση με τις 21 της Φενέρ να παίζουν σημαντικό ρόλο. Παράλληλα οι φιλοξενούμενοι κυριάρχησαν και στα ριμπάουντ καθώς τελείωσαν τον αγώνα με 36 έναντι 27 του Ολυμπιακού, εκ των οποίων τα 27 ήταν αμυντικά και τα 9 επιθετικά.
Ο Εβάν Φουρνιέ παρά τους 21 πόντους του, έμεινε μακριά από τα δικά του στάνταρ, κάτι που υπογράμμισε και μετά το τέλος του παιχνιδιού. Σε χαμηλά νερά κινήθηκε και ο Σάσα Βεζένκοφ, ο οποίος τελείωσε το παιχνίδι με 19 πόντους, 2 ριμπάουντ και 1 ασίστ. Παράλληλα ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να πάρει και πράγματα από τον πάγκο του και τις αλλαγές του Μπαρτζώκα, σε αντίθεση με την Φενέρ η οποία σε όλο το παιχνίδι έδειχνε πιο έτοιμη.
Οι Τούρκοι κυριάρχησαν στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, έβρισκαν λύσεις επιθετικά, ενώ στην άμυνα δεν έδωσαν την δυνατότητα στον Ολυμπιακό να βρει χώρους, φάσεις και σουτ. Χαρακτηριστικό ότι οι 77 πόντοι των Πειραιωτών είναι η χειρότερη επιθετική τους επίδοση από την ήττα στο Βελιγράδι, απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα (87-73). Μάλιστα η Φενέρμπαχτσε υποχρέωσε τον Ολυμπιακό και στο πιο άσχημο βράδυ του εντός έδρας, καθώς από την αρχή της σεζόν σε αγώνες για την Euroleague, ο Ολυμπιακός δεν είχε ξανά μείνει κάτω από 80 πόντους.
Η υπόθεση 1η θέσηΤο καλό είναι πως παρά την ήττα ο Ολυμπιακός παρέμεινε 1ος στην κατάταξης της Euroleague. Με ρεκόρ 16-7 η ομάδα του Μπαρτζώκα έχει τις περισσότερες νίκες από όλες τις ομάδες και βρίσκεται στο +1 από την αποψινή του αντίπαλο. Το κακό ωστόσο είναι ότι για δεύτερο ματς φέτος έχασε απέναντι στην Φενέρ. Κάτι που σημαίνει ότι σε περίπτωση ισοβαθμίας οι Τούρκοι τερματίζουν πάνω από τους Πειραιώτες.
Με 2/2 η ομάδα του Σάρας έχει πλεονέκτημα απέναντι στον Ολυμπιακό, εάν και εφόσον οι ομάδες μετά και το τέλος της 34ης αγωνιστικής βρεθούν ισόβαθμες. Ωστόσο το πρωτάθλημα έχει ακόμα δρόμο, καθώς βρισκόμαστε στην 23η στροφή του!
Η κακή παρένθεσηΟ Ολυμπιακός μετρούσε 7 σερί νίκες μέχρι να χάσει από την Φενέρ. Ασφαλώς και κάποια στιγμή θα έχαναν οι Πειραιώτες, άλλωστε καμία ομάδα δεν μπορεί να κερδίζει συνέχεια. Ωστόσο, αυτό σε αυτό που πρέπει να γίνει εστίαση είναι το παιχνίδι απέναντι στην Φενέρμπαχτσε να είναι απλά μια μικρή και κακή παρένθεση και να μην επαναληφθεί.
Στον αθλητισμό κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί τίποτα, ωστόσο οι πιθανότητες λένε ότι δύσκολα θα ξανά υπάρξουν τόσοι πολλοί μαζεμένοι τραυματισμοί και ταυτόχρονα παίκτες κλειδιά θα βρεθούν σε παρόμοια άσχημη ημέρα.
To άρθρο Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε ανάλυση: Οι κομβικές απουσίες και το πρόβλημα δημιουργίας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Νέα στοιχεία για την εξαφάνιση του 39χρονου Βασίλη: Το βίντεο που τον δείχνει και το κινητό που άφησε σπίτι – Πού εντοπίστηκαν ίχνη του
- Το Μεξικό δεν επέτρεψε να προσγειωθεί η πτήση με τους μετανάστες που απέλασαν οι ΗΠΑ
- Δεκάδες συλλήψεις οδηγών χωρίς δίπλωμα οδήγησης- Εντατικοποίηση των ελέγχων από την Τροχαία
- “Έσβησε επάνω μου”: Οι τελευταίες συγκλονιστικές στιγμές του Μίμη Δομάζου λίγο πριν “φύγει” από τη ζωή – ΒΙΝΤΕΟ
- Αγία Παρασκευή: Εξαφάνιση 69χρονου
- Καιρός: Ψυχρή «εισβολή» στην χώρα το πρώτο πενθήμερο του Φλεβάρη - Πότε αναμένεται να «χτυπήσει»
- Φως στο Τούνελ: Συνεχίζεται η αγωνία για τον 39χρονο Βασίλη στην Λάρισα - Η τελευταία μαρτυρία
- ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ φωτιά στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Αστακού
- Η κυβέρνηση Τραμπ άλλαξε και επισήμως τις ονομασίες του Κόλπου του Μεξικού και του όρους Ντενάλι της Αλάσκας
- Έγκλημα Τεμπών: Η φωνή του κόσμου για δικαιοσύνη ξανά στο δρόμο την Κυριακή! Συγκέντρωση στο Σύνταγμα
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις NewsIt
- Μίμης Δομάζος: Tα πρώτα του βήματα, η σπουδαία καριέρα του στον Παναθηναϊκό και η «ατσάλινη» νοοτροπία
- Μίμης Δομάζος: Η αλάνα που έμαθε ποδόσφαιρο, η σπουδαία καριέρα του στον Παναθηναϊκό και η «ατσάλινη» νοοτροπία
- Ολυμπιακός: Προβλήματα με Λούκα Βιλντόσα και Μουσταφά Φαλ
- Καιρός σήμερα: Βροχές και καταιγίδες στα ανατολικά και την Κρήτη με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 20 βαθμούς
- Συνελήφθη άνδρας για αναρτήσεις που προέτρεπαν άλλους να σκοτώσουν τον Ντόναλντ Τραμπ
- Masterchef: «Έφυγε όπως ήρθε» ο Βασίλης – Η πρώτη αποχώρηση και η συγκίνηση στο πλατό
- Γρίπη και εποχική γρίπη: Όσα πρέπει να γνωρίζετε
- Η κυβέρνηση Τραμπ μετονόμασε τον Κόλπου του Μεξικού σε Κόλπο της Αμερικής – Άλλαξε ονομασία και στο όρος Ντενάλι
- Ποιος παράγοντας «ψαλιδίζει» τα δημόσια έσοδα από τον ΦΠΑ, τι επισημαίνει το ΙΟΒΕ
- Τι λένε τα ζώδια για σήμερα Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2025

- Τελευταία Νέα NewsIt
- Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε ανάλυση: Οι κομβικές απουσίες και το πρόβλημα δημιουργίας
- Στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια θα προσφύγουν οι εργολάβοι λόγω ΝΟΚ
- Τι λένε τα ζώδια για σήμερα Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2025
- Σήμερα η πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας – Στα «χαρακώματα» κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ για την υποψηφιότητα Τασούλα
- Yπουργείο Ενέργειας: Εξετάζουμε επιδότηση θέρμανσης σε καταναλωτές του Κοινωνικού Τιμολογίου που χρησιμοποιούν ηλεκτρικό ρεύμα
- Ποιος παράγοντας «ψαλιδίζει» τα δημόσια έσοδα από τον ΦΠΑ, τι επισημαίνει το ΙΟΒΕ
- Γρίπη και εποχική γρίπη: Όσα πρέπει να γνωρίζετε
- Eoρτολόγιο: Σήμερα 25 Ιανουαρίου 2025 γιορτάζει ο Γρηγόρης
- Σενάρια για μείωση εισφορών στις υπερωριακές αμοιβές για όλους τους κλάδους
- Καιρός σήμερα: Βροχές και καταιγίδες στα ανατολικά και την Κρήτη με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 20 βαθμούς
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Η δύσκολη «μάχη» του Αρχιεπισκόπου Αναστάσιου - Στη ΜΕΘ με πολυοργανική ανεπάρκεια
- Πέντε ολοκαίνουργια μέρη για φαγητό και ποτό στην Αθήνα -Τα openings που συζητιούνται πολύ
- Πόσο κόστισαν τα ρούχα και τα κοσμήματα που φόρεσε η Λόρεν Σάντσεζ στην ορκωμοσία Τραμπ -«Ζαλίζει» το ποσό
- Προεδρία της Δημοκρατίας: Σήμερα η πρώτη ψηφοφορία – Τι λένε οι αριθμοί
- Ερευνητές αποκαλύπτουν λεπτό προς λεπτό την καταστροφή της Πομπηίας -Όλα όσα συνέβησαν μετά την έκρηξη του ηφαιστείου
- Η γενιά Z ήδη γκριζάρει: 19χρονοι με λευκές τούφες, οι ειδικοί σε θέματα υγείας κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου
- Εορτολόγιο: Σε ποιους να πείτε σήμερα «Χρόνια πολλά»
- Ανήλικη χτύπησε άγρια στο κεφάλι συμμαθήτριά της στην Πάτρα – «Με έπιασε από τα μαλλιά»
- ΗΠΑ – Μεξικό: Η ακτινογραφία των καρτέλ και ο «πόλεμος» του Τραμπ
- Αγροτικό: Τα 21 SOS με τις απαντήσεις στα αιτήματα των αγροτών