Ολυμπιακοί Αγώνες: Η τελετή έναρξης στο Τόκιο LIVE

13:54 23/7/2021 - Πηγή: NewsIt

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο καθυστέρησαν ένα χρόνο λόγω κορονοϊού και θα διεξαχθούν πια χωρίς οπαδούς, αλλά έστω κι έτσι, η ώρα για την έναρξης έφθασε. Συνεχής ενημέρωση…

Η τελετή ξεκίνησε με πυροτεχνήματα και video που δείχνουν στιγμές από όλα τα αθλήματα, σε προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το

πρώτο χορευτικό δείχνει ανθρώπους να ενώνονται με έναν… αόρατο δεσμό λόγω πανδημίας.

We’re all connected #Tokyo2020 | #Olympics | #UnitedByEmotioin | #StrongerTogether pic.twitter.com/i8qOrn7oUK

— #Tokyo2020 (@Tokyo2020) July 23, 2021

Πήρε θέση στην κερκίδα και ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Γιοσιχίντε Σούγκα και μία σημαία της “οικοδέσποινας” Ιαπωνίας έκανε την είσοδό της μέσα στο στάδιο. Ακούστηκε ο εθνικός ύμνος της χώρας κατά την ανάρτηση της σημαίας.

The Japanese flag has entered the Olympic stadium at the #Tokyo2020 #OpeningCeremony#UnitedByEmotion | #StrongerTogether | #Olympics pic.twitter.com/WjcL2zeX8U

— #Tokyo2020 (@Tokyo2020) July 23, 2021

The light show at the #Tokyo2020 #OpeningCeremony

What do you see in the lights? #UnitedByEmotion | #StrongerTogether | #Olympics pic.twitter.com/PKu3YGGY76

— #Tokyo2020 (@Tokyo2020) July 23, 2021

Ιάπωνες με παραδοσιακές φορεσιές εξυμνούν τους εργάτες της χώρας, με σφυριά και ξύλα να δημιουργούν εντυπωσιακούς ήχους. Με αυτό τον τρόπο δημιουργήθηκαν οι κύκλοι των Ολυμπιακών Αγώνων και μπροστά τους στήνεται ένα μεγάλο χορευτικό.

The legacy of Tokyo 1964 lives on at #Tokyo2020

These Olympic Rings were crafted with wood grown from trees that were planted by athletes 5⃣7⃣ years ago when the #Olympics first came to Tokyo#StrongerTogether | #OpeningCeremony #UnitedByEmotion pic.twitter.com/Z1n0HCNK5h

— #Tokyo2020 (@Tokyo2020) July 23, 2021

Ώρα για την είσοδο των αθλητών στο γήπεδο. Πρώτη θα εισέλθει η Ελλάδα, που είναι η γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων.

It is time for the #Tokyo2020 Parade of Athletes

As is custom, Greece are the first nation to enter the Olympic Stadium at the #OpeningCeremony #UnitedByEmotion | #StrongerTogether | #Olympics pic.twitter.com/U09CCsCwtY

— #Tokyo2020 (@Tokyo2020) July 23, 2021

Ο Λευτέρης Πετρούνιας μαζί με την Άννα Κορακάκη κρατούν την ελληνική σημαία. Λίγοι αθλητές μόνο μαζί τους, αφού λόγω κορονοϊού δεν επιτρέπεται η συμμετοχή όλων.

Μία μία, όλες οι υπόλοιπες χώρες κάνουν τη δική τους είσοδο στο Εθνικό Ολυμπιακό Στάδιο της Ιαπωνίας. Ανάμεσά τους και η Κύπρος

Συνολικά 206 χώρες θα κάνουν την εμφάνισή τους μέσα στο γήπεδο, αλλά και ακολούθως τις επόμενες ημέρες, στους Αγώνες του Τόκιο. Μέχρι στιγμής πάντως, έχει ξεχωρίσει η Αργεντινή με τη χορευτική της είσοδο. 

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι οι αθλητές της Ρωσίας δεν είχαν τη σημαία της χώρας τους, εξαιτίας των ποινών που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία για το σκάνδαλο με το ντόπινγκ.

The #OpeningCeremony for the #Olympics #Tokyo2020 has officially begun #UnitedByEmotion | #StrongerTogether pic.twitter.com/N1jXG8SDFM

— #Tokyo2020 (@Tokyo2020) July 23, 2021

     Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.           

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Hellenic Olympic Committee (@hellenic_olympic_committee)

O Πίτα Ταουφατοφούα, αθλητής του Τάε κβο ντο είναι ο σημαιοφόρος της Τόγκα για δεύτερη φορά μετά τους Αγώνες του Ρίο το 2016. όπως και τότε η ιδιαίτερη και παραδοσιακή εμφάνισή του τράβηξε τα βλέμματα.

Εδώ νωρίτερα η είσοδος της ρωσικής αποστολής υπό τη σημαία της ΔΟΕ, καθώς η Ρωσία επισήμως έχει αποκλειστεί μετά από την ποινή που δέχτηκε από την WADA για το σκάνδαλο ντόπινγκ στο οποίο εμπλέκονταν αθλητές της.

 

Φτάνει προς το τέλος της σιγά σιγά η παρέλαση, τώρα μπαίνει η ομάδα των ΗΠΑ στο στάδιο. Οι Αμερικανοί θα διοργανώσουν την Ολυμπιάδα του 2028 στο Λος Άντζελες.

Aκολουθεί η Γαλλία που έχει αναλάβει την διοργάνωση του 2024 στο Παρίσι και τέλος οι φετινοί διοργανωτές.

Με την ολοκλήρωση της παρέλασης των αποστολών, σχηματίστηκε στο κέντρο του σταδίου το μήνυμα «Πιο γρήγορα, πιο ψηλά, πιο δυνατά» στα αγγλικά και λίγο αργότερα ακούστηκε ο Ολυμπιακός όρκος.

Εκατοντάδες χορευτές στέλνουν μήνυμα ενότητας και σεβασμού της διαφορετικότητας υπό τους ήχους του «Imagine» του John Lennon, ενώ ταυτόχρονα παίζει στις οθόνες video όπου καλλιτέχνες διαφορετικών εθνοτήτων τραγουδούν το κομμάτι. Τρομερό το οπτικό εφέ που έχουν δημιουργήσει οι Ιάπωνες με drones να σχηματίζουν την υδρόγειο σφαίρα.

Στις κερκίδες του σταδίου βρίσκεται κι η σύζυγος του Πλανητάρχη, Τζο Μπάιντεν, που παρακολούθησε την παρέλαση και χειροκρότησε την είσοδο της ομάδας των ΗΠΑ νωρίτερα.

Η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Αγώνων, Σέικο Χασιμότο και ο Πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ έχουν ανέβει τώρα στο βήμα και παίρνουν το λόγο. 

Ο Τόμας Μπαχ ευχαρίστησε τους Ιάπωνες για τις προσπάθειες που κατέβαλλαν ώστε να πραγματοποιηθούν σε αυτή την δύσκολη συγκυρία -λόγω της πανδημίας- οι Αγώνες και κάλεσε τον αυτοκράτορα της Ιαπωνίας, Ναρουχίτο να κηρύξει την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, με την Ολυμπιακή σημαία να μπαίνει τώρα στο στάδιο. 

To άρθρο Ολυμπιακοί Αγώνες: Η τελετή έναρξης στο Τόκιο LIVE δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα